Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Het verhaal van Christoph Waltz, Oostenrijk tot Hollywood

Het verhaal van Christoph Waltz, Oostenrijk tot Hollywood

Een favoriet van de beroemde regisseur Quentin Tarantino, hij werd gecast in twee Tarantino-films, waarvan de meest opvallende Inglourious Basterds en Django Unchained zijn. In Inglourious Basterds speelde hij de rol van egocentrische en trotse kolonel Hans Landa, de zogenaamde Joodjager. Voor zijn ongeëvenaarde karaktervertolking van de kolonel, hij won drie prestigieuze prijzen, waaronder de Oscars voor Beste Mannelijke Bijrol, de Golden Globe voor Beste Mannelijke Bijrol, en een Cannes Film Festival Award voor Beste Acteur.

Andere opmerkelijke films waar Christoph Waltz deel van uitmaakte, zijn Muppets Most Wanted, Big Eyes, Spectra, The Legend of Tarzan en Downsizing. Hij speelde de rol van schurk in de moderne James Bond-saga. Christoph Waltz, afkomstig uit een familie van theatermensen, was al op jonge leeftijd gewend aan acteren. Kortom, de ouders van Christoph Waltz werkten op het podium, terwijl zijn grootouders en overgrootouders bekende acteurs en actrices waren.

Simpel gezegd, Christoph Waltz had altijd acteren en presteren in zijn DNA.

Na het bijwonen van de Max Reinhardt School of Drama in Wenen. Christoph Waltz zette onmiddellijk koers naar een leven en carrière in acteren. Gedurende 30 jaar speelde zijn leven zich af als acteur die van de ene plaats naar de andere verhuisde, waaronder steden over de hele wereld zoals Berlijn, Londen en Wenen.

Christopher Waltz had ook een Duitse vader en een Oostenrijkse moeder. Christoph Waltz is in veel van deze steden en landen over de hele wereld geweest en spreekt vloeiend Engels, Duits (zijn moedertaal) en Frans.

Hoe oud is Christoph Waltz? Christoph Waltz werd geboren op 4 oktober 1956. Hij is 65 jaar oud. Christoph Waltz is Weegschaal. Mensen onder dit sterrenbeeld staan bekend als loyaal, gevoelig en wijs. Wat is het geschatte vermogen van Christoph Waltz? Christoph Waltz heeft een nettowaarde van €30 miljoen.

Christoph Waltz heeft 4 kinderen. Het zijn Leon Waltz, Miriam Waltz, Rachel Waltz, en een ander kind wiens naam niet bekend is gemaakt. Christoph Waltz werd geboren in Wenen, Oostenrijk. Zijn vader is echter Duits. Christoph Waltz heeft zowel de Duitse als de Oostenrijkse nationaliteit. Christoph Waltz is 170 cm lang. Hij weegt ongeveer 146 pond of 66 kilogram. Met wie is Christoph Waltz getrouwd? Christoph Waltz was eerst getrouwd met Jacqueline Waltz, een psychotherapeut. Na hun scheiding trouwde hij met Judith Holste, een Duitse kostuumontwerper.