Het verhaal van Christoph Waltz - Oostenrijk tot Hollywood

Christoph Waltz is een gevierd acteur, vooral bekend om zijn werk met de beroemde regisseur Quentin Tarantino. Hij heeft in verschillende films gespeeld, waaronder Inglourious Basterds en Django Unchained. In de voormalige film speelde hij de rol van de beruchte kolonel Hans Landa, ook bekend als de Joodjager. Voor zijn uitstekende prestatie ontving hij verschillende prestigieuze prijzen, waaronder een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol, een Golden Globe voor Beste Mannelijke Bijrol, en een Cannes Film Festival Award voor Beste Acteur.

Andere opmerkelijke films waar Christoph Waltz in heeft gespeeld, zijn onder andere Muppets Most Wanted, Big Eyes, Spectre, The Legend of Tarzan, en Downsizing. Hij speelde ook de rol van schurk in de moderne James Bond-films.

Christoph Waltz is geboren in Wenen, Oostenrijk, en komt uit een familie van theatermensen. Zijn ouders werkten op het podium en zijn grootouders en overgrootouders waren bekende acteurs en actrices. Hij woonde de Max Reinhardt School of Drama in Wenen bij voordat hij begon aan zijn carrière als acteur.

Gedurende 30 jaar heeft Christoph Waltz als acteur op verschillende plaatsen over de hele wereld gewerkt, waaronder Berlijn, Londen, en Wenen. Hij spreekt vloeiend Engels, Duits (zijn moedertaal), en Frans.

Christoph Waltz is momenteel 65 jaar oud en een Weegschaal. Hij heeft een geschat nettovermogen van €30 miljoen en heeft vier kinderen, waaronder Leon Waltz, Miriam Waltz, en Rachel Waltz. Hij was eerst getrouwd met psychotherapeut Jacqueline Waltz en later met Duitse kostuumontwerper Judith Holste.

Christoph Waltz heeft ook een indrukwekkende televisiecarrière gehad met zijn rol in de Duitse televisieserie 'Derrick' en zijn optredens in andere Europese tv-programma s. Na zijn succes in Hollywood, heeft hij ook een aantal stemrollen ingesproken in animatiefilms zoals 'Epic' en 'The Zero Theorem'. In 2018, maakte Waltz zijn regiedebuut met de Duitse film 'Georgetown'. Hij speelde ook de hoofdrol in de film en ontving lovende kritieken voor zijn regie- en acteerprestaties.

Naast zijn werk in de entertainmentindustrie is Waltz ook een kunstenaar en heeft hij tentoonstellingen gehouden van zijn schilderijen en sculpturen in zowel Europa als de Verenigde Staten. Waltz is bekend om zijn vloeiende meertaligheid en heeft ook een passie voor filosofie en literatuur. Hij heeft verschillende boeken geschreven, waaronder 'Künstler und Wissenschaftler', dat filosofische essays bevat over kunst, wetenschap en samenleving. Christoph Waltz is een veelzijdig en getalenteerd kunstenaar die een indrukwekkende carrière heeft opgebouwd in de entertainmentindustrie en daarbuiten.

Lijst van regie- en acteerprestaties

 1. Inglourious Basterds (2009) - Waltz speelt de rol van kolonel Hans Landa, een egocentrische en trotse nazi-officier die tijdens de Tweede Wereldoorlog belast was met de opsporing van Joden. Zijn prestatie leverde hem verschillende prijzen op, waaronder een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

 2. Django Unchained (2012) - In deze film van Quentin Tarantino speelt Waltz de rol van Dr. King Schultz, een premiejager die zich inzet om de vrijheid te geven aan een slaaf genaamd Django.

 3. Spectre (2015) - Waltz speelt de rol van Ernst Stavro Blofeld, de leider van de terroristische organisatie SPECTRE, die James Bond bedreigt.

 4. The Legend of Tarzan (2016) - Waltz speelt de rol van Leon Rom, een corrupte Belgische officier die belast is met het inzamelen van diamanten voor de koning van België.

 5. Downsizing (2017) - Waltz speelt de rol van Dusan Mirkovic, een excentrieke en charismatische Serviër die Matt Damon'spersonage introduceert in de wereld van downsizing.

 6. Alita: Battle Angel (2019) - Waltz speelt de rol van Dr. Dyson Ido, een wetenschapper die een cyborgmeisje genaamd Alita vindt en haar helpt haar verleden te ontdekken.

 7. Knives Out (2019) - Waltz speelt de rol van Harlan Thrombey, een rijke schrijver en patriarch van de Thrombey-familie, die dood wordt aangetroffen en waarbij zijn familieleden als verdachten worden beschouwd.

 8. Georgetown (2019) - Waltz maakte zijn regiedebuut met deze film, waarin hij ook de hoofdrol speelt als Ulrich Mott, een charmante, maar manipulatieve man die erin slaagt de weduwe van een senator te trouwen en uiteindelijk in opspraak raakt.

 9. Most Dangerous Game (2020) - Waltz speelt de rol van Miles Sellers, een mysterieuze man die een deal aanbiedt aan een terminaal zieke man om de jacht op hem te organiseren als onderdeel van een levensverzekering.

 10. No Time to Die (2021) - Waltz keert terug als Ernst Stavro Blofeld in de 25e James Bond-film, waarin hij wraak zoekt op Bond en MI6.

Regie:

 • Georgetown (2019) - Christoph Waltz maakte zijn regiedebuut met deze film, die hij ook mede schreef en produceerde. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Albrecht Muth, een Duitse oplichter die zijn vrouw vermoordde.

Acteerwerk:

 • Der Einstand (1979) - Christoph Waltz maakte zijn acteerdebuut op televisie in deze Duitse tv-serie.

 • Die Rückkehr des Aliens - Mörderische Weihnachten (1993) - Waltz speelde de rol van Dr. Weiß in deze Duitse televisiefilm.

 • Du bist nicht allein - Die Roy Black Story (1996) - Waltz speelde de rol van Roy Black in deze Duitse televisiefilm.

 • An deiner Seite (2000) - Waltz speelde de rol van Philipp in deze Duitse romantische komedie.

 • She (2001) - Waltz speelde de rol van Dr. Sami in deze Duitse film.

 • Dorian (2001) - Waltz speelde de rol van Henry Wotton in deze Duitse verfilming van Oscar Wilde's'The Picture of Dorian Gray.'

 • Berlin Blues (2003) - Waltz speelde de rol van Paul in deze Duitse komedie.

 • Pest - Die Rückkehr (2003) - Waltz speelde de rol van Dr. Niklas Jürgens in deze Duitse horrorfilm.

 • The Beast (2004) - Waltz speelde de rol van Bruno van Falk in deze Nederlandse actiefilm.

 • Gun-shy (2005) - Waltz speelde de rol van Johann in deze Amerikaanse actiekomedie.

 • Muppets Most Wanted (2014) - Waltz speelde zichzelf in deze Amerikaanse komedie met Jim Henson'sMuppets.

 • Big Eyes (2014) - Waltz speelde de rol van Walter Keane in deze Amerikaanse biografische film over kunstenaars Margaret en Walter Keane.

 • Spectre (2015) - Waltz speelde de rol van Ernst Stavro Blofeld in deze James Bond-film.

 • The Legend of Tarzan (2016) - Waltz speelde de rol van Captain Léon Rom in deze Amerikaanse actiefilm.

 • Downsizing (2017) - Waltz speelde de rol van Dusan Mirkovic in deze Amerikaanse sciencefiction-komedie.

 • Alita: Battle Angel (2019) - Waltz speelde de rol van Dr. Dyson Ido in deze Amerikaanse cyberpunk-actiefilm.

 • The French Dispatch (2021) - Waltz speelde de rol van Alfie Rhinelander in deze Amerikaanse komedie-drama van Wes Anderson.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...