Louis Vuitton presenteert eerste unisex-geurcollectie geïnspireerd door de West Coast

Louis Vuitton heeft onlangs samengewerkt met meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud om de eerste unisex-geurcollectie van het merk te lanceren, genaamd Cologne Perfumes. Kunstenaar Alex Israel is uitgenodigd om zijn kenmerkende West Coast-stijl toe te voegen aan de collectie, die geuren bevat geïnspireerd door tuinen, zon en zee.

  • Cactus Garden: Deze geur biedt een verfrissende sensatie die doet denken aan een exotisch terras. Mate-thee wordt gecombineerd met exotische Calabrische bergamot en pittige citroengrasnoten om een tropisch bosgevoel te creëren.
  • Sun Song: Deze geur vangt de sereniteit van de zomer met de Franse geur van oranjebloesem en de kracht van citroen. Het wordt aangevuld met een vleugje muskus voor een langdurige geurervaring.
  • Afternoon Swim: Een ode aan citrusvruchten, deze geur heeft een zeldzame, weelderige Siciliaanse sinaasappel, die sappig en rijk is. Bergamot en mandarijn voegen een heerlijke frisheid toe aan de geur.
     

Naast de nieuwe Cologne Perfumes-collectie lanceert Louis Vuitton ook een speciale set reiskoffers om elk van de drie parfumflesjes veilig op te bergen en te beschermen. Alex Israel's indrukwekkende kunstwerk wordt gebruikt om de reiskoffers een unieke uitstraling te geven.

Naast de unieke geuren en het opvallende ontwerp, heeft de samenwerking tussen Louis Vuitton, meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud en kunstenaar Alex Israel een nieuwe dimensie toegevoegd aan de wereld van luxe geuren. De combinatie van geuren geïnspireerd door de West Coast-stijl en de artistieke inbreng van Israel maakt deze collectie extra bijzonder.

De unisex Cologne Perfumes-collectie biedt een scala aan geuren die zowel door mannen als vrouwen kunnen worden gedragen, waardoor het een veelzijdige en aantrekkelijke optie is voor liefhebbers van luxe parfums.

De reiskoffers, ontworpen om de drie parfumflesjes veilig te bewaren en te beschermen, zijn niet alleen praktisch, maar ook een waar kunstwerk op zich. De levendige kleuren en opvallende patronen van Alex Israel zorgen ervoor dat de koffers opvallen en een aanvulling zijn op de exclusieve geuren in de collectie.

De eerste unisex-geurcollectie van Louis Vuitton, Cologne Perfumes, is een spannende en innovatieve toevoeging aan de wereld van luxe parfums. Door het combineren van de expertise van meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud en het kenmerkende kunstwerk van Alex Israel, heeft Louis Vuitton een collectie gecreëerd die zowel visueel als olfactorisch verbluffend is. Deze collectie is perfect voor iedereen die op zoek is naar een unieke geurervaring geïnspireerd door de schoonheid van de natuur en de creativiteit van de mens.

Over Jacques Cavallier Belletrud

Jacques Cavallier Belletrud is een wereldberoemde Franse parfumeur, geboren in 1962 in Grasse, Frankrijk. Grasse staat bekend als de parfumhoofdstad van de wereld, en het was daar dat Jacques opgroeide, omringd door de rijke geuren en tradities van de parfumindustrie. Zijn vader en grootvader waren ook parfumeurs, waardoor hij in de voetsporen van zijn familie trad.

Cavallier Belletrud begon zijn carrière in parfumerie in de vroege jaren '80 en heeft sindsdien samengewerkt met verschillende prestigieuze parfumhuizen, waaronder Firmenich, Issey Miyake, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier en Christian Dior. In 2012 trad hij in dienst bij Louis Vuitton als hun in-house parfumeur, waar hij verantwoordelijk is voor het creëren van exclusieve geuren voor het merk.

Jacques Cavallier Belletrud staat bekend om zijn innovatieve benadering van parfumerie en zijn vermogen om ongebruikelijke en verrassende combinaties van geurnoten te creëren. Hij heeft een indrukwekkend aantal succesvolle en iconische geuren op zijn naam staan, zoals L'Eau d'Issey voor Issey Miyake, Poème voor Lancôme, en de beroemde unisex-geurcollectie Cologne Perfumes voor Louis Vuitton.

Zijn expertise en creativiteit hebben hem tot een van de meest gerespecteerde en invloedrijke parfumeurs in de industrie gemaakt. Jacques Cavallier Belletrud heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder de prestigieuze Prix François Coty in 2004 voor zijn bijdrage aan de parfumwereld.

Over Alex Israel

Alex Israel is een Amerikaanse hedendaagse kunstenaar, geboren in 1982 in Los Angeles, Californië. Hij heeft zich gevestigd als een vooraanstaande kunstenaar met een unieke stijl die sterk is geïnspireerd door de cultuur en het landschap van de West Coast, met name de stad Los Angeles en de wereld van Hollywood.

Israel studeerde aan de Yale University, waar hij afstudeerde met een Bachelor of Arts in 2004. Vervolgens behaalde hij zijn Master of Fine Arts aan de University of Southern California's Roski School of Fine Arts in 2010. Zijn werk omvat verschillende media, waaronder schilderijen, sculpturen, installaties en films.

In zijn kunstwerken verkent Alex Israel vaak thema's die te maken hebben met de hedendaagse cultuur, de Amerikaanse droom en het fenomeen van beroemdheid. Zijn werken worden gekenmerkt door levendige kleuren en iconische beelden die doen denken aan het zonovergoten Californië. Hij maakt gebruik van symbolen en motieven uit de populaire cultuur, zoals zonnebrillen, palmbomen en surfplanken, om de esthetiek en sfeer van Los Angeles vast te leggen.

Alex Israel heeft samengewerkt met verschillende bekende merken en instellingen, waaronder Louis Vuitton, zoals eerder vermeld in de geurcollectie. Hij heeft zijn kenmerkende stijl en artistieke visie toegepast op de verpakking en het ontwerp van de reiskoffers voor de Cologne Perfumes-collectie, waardoor de geuren nog meer opvallen en een extra laag van exclusiviteit en luxe krijgen.

De kunstwerken van Alex Israel zijn tentoongesteld in vooraanstaande galerieën en musea over de hele wereld, waaronder het Museum of Modern Art in New York, het Centre Pompidou in Parijs en het Los Angeles County Museum of Art.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Het prestigieuze Huis van Cartier heeft al decennialang een onmiskenbaar symbool in zijn collectie: de panter. Al sinds 1948, toen Louis Cartier zi...