Cristiano Ronaldo tekent bij de Saoedi Arabische club Al-Nassr

Op 15 februari 2023 tekende Cristiano Ronaldo een tweejarig contract bij de Saoedische voetbalclub Al-Nassr. Ronaldo's overstap naar Al-Nassr is een belangrijke stap voor de club en toont hun ambitie om zich te profileren als een van de toonaangevende voetbalclubs in Azië en het Midden-Oosten. Het nieuws van zijn transfer werd vrijdag bekendgemaakt door Al-Nassr, nadat Ronaldo's contract bij Manchester United vorige maand was beëindigd. De deal heeft betrekking op de komende tweeënhalf seizoen en zal Ronaldo $75 miljoen USD per jaar opleveren.

Hoewel Ronaldo's transfer naar Al-Nassr opwindend nieuws is voor veel voetbalfans en de club, heeft het ook geleid tot verontwaardiging onder sommige mensenrechtenactivisten vanwege de controverses die worden geassocieerd met het Saoedische regime, waaronder mensenrechtenschendingen en vermeende betrokkenheid bij de moord op journalist Jamal Khashoggi. Anderen beweren echter dat het een slimme zet is van Ronaldo om zijn carrière voort te zetten en zijn merk te promoten in de lucratieve voetbalmarkt van het Midden-Oosten.

Al-Nassr is een van de bekendste voetbalclubs in Saoedi-Arabië en heeft in het verleden verschillende kampioenschappen en bekers gewonnen, waaronder de AFC Champions League en de Saudi Professional League. Met Ronaldo in het team zou Al-Nassr een nog grotere aantrekkingskracht kunnen hebben voor fans en sponsors. De aantrekkingskracht van Ronaldo is ook te danken aan zijn indrukwekkende carrière, waarin hij talloze titels heeft gewonnen met zijn vorige clubs, waaronder Manchester United, Real Madrid en Juventus, en individuele onderscheidingen heeft ontvangen, waaronder de Ballon d'Or, de prijs voor de beste voetballer ter wereld.

Ronaldo heeft al medische tests ondergaan en zal volgende week opnieuw worden getest voordat hij definitief bij het team komt. Al-Nassr maakt deel uit van de Saudi Professional League, het hoogste voetbalniveau binnen het Saoedi-Arabische competitiesysteem. De Saoedische voetbalcompetitie heeft de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen, mede dankzij de aanwezigheid van internationale spelers en coaches.

De overgang van Ronaldo naar Al-Nassr is ook opmerkelijk vanwege Saoedi-Arabië's conservatieve sociale en culturele normen, die in sommige opzichten conflicteren met Ronaldo's imago als een flamboyante en soms controversiële voetballer en persoonlijkheid. Het is echter ook een teken van de groeiende invloed en liberalisering van de Saoedische samenleving, die recentelijk een aantal hervormingen heeft doorgevoerd om zichzelf te moderniseren en aantrekkelijker te maken voor internationale investeringen en toerisme.

Zijn toevoeging aan Al-Nassr zou niet alleen de kwaliteit van het team verbeteren, maar zou ook de internationale bekendheid van de club vergroten.

 

Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Al 75 jaar is de panter een signatuur van het Huis van Cartier. La Panthère, zoals het legendarische merk het noemt, staat symbool voor kracht, el...