Antoine Arnault is benoemd tot CEO van Christian Dior

Dit keer staat de oudste zoon van LVMH-voorzitter Bernard Arnault in de schijnwerpers in plaats van Kendall of Roman. Antoine Arnault werd eind vorige week benoemd tot CEO van Christian Dior SE en vicevoorzitter van de raad van bestuur.

De familieholding bezit het grootste deel van het belang van de Arnaults in de luxetitaan LVMH. Arnault vervangt de ervaren directeur Sidney Toledano, zoals uiteengezet in een korte verklaring die het bedrijf op vrijdag 9 december heeft gedeeld. De benoeming komt nadat de belangrijkste holdingmaatschappij van Bernard Arnault, Financière Agache, afgelopen dinsdag een naamloze vennootschap werd.

De wijziging in de juridische structuur van de investering van de familie werd doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de familie op lange termijn controle had over LVMH. Alle vijf kinderen van Arnault bekleden nu hogere functies binnen het Franse bedrijf. In het geval van Antoine is de 45-jarige afgestudeerde business school sinds 2006 lid van de raad van bestuur van LVMH en gaf hij leiding aan de communicatie- en milieu-initiatieven van de groep.

De afgelopen tien jaar was hij algemeen directeur van Berluti en voorzitter van Loro Piana, zoals gemeld door Reuters. Wat de rest van de erfgenamen betreft, is Delphine Arnault lid van de raad van bestuur van LVMH, Alexandre Arnault is directeur bij Tiffany & Co., Frederic Arnault is algemeen directeur van TAG Heuer en Jean Arnault zorgt voor marketing en productontwikkeling voor de horlogedivisie van Louis Vuitton.

Hoewel patriarch Bernard zijn opvolger niet publiekelijk heeft benoemd, zou Antoine's overstap naar Christian Dior hem tot koploper kunnen maken. Het label, dat in 2017 werd samengevoegd tot LVMH, bezit nu 41 procent van de LVMH en is goed voor 56 procent van de stemrechten in de groep. Hun vader, met een geschat vermogen van $186 miljard, heeft geen tekenen laten zien dat hij klaar is om afstand te doen van de eerste plaats.

LVMH heeft ook de maximumleeftijd van de CEO gewijzigd van 75 naar 80 jaar. Dat betekent dat de 73-jarige Bernard nog een paar jaar te gaan heeft.

Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Al 75 jaar is de panter een signatuur van het Huis van Cartier. La Panthère, zoals het legendarische merk het noemt, staat symbool voor kracht, el...