Zeldzame 2019 Porsche 935 IMSA Racer te koop op veiling

Een indrukwekkende 2019 Porsche 935, een auto met een rijke racetraditie en een exclusieve uitstraling, staat op het punt om onder de hamer te gaan bij een veiling. Dit exemplaar, dat deel heeft genomen aan verschillende races van de International Motor Sports Association (IMSA), vertegenwoordigt de ware geest van Porsche'sautorace-erfgoed.

De Porsche 935 werd voor het eerst geïntroduceerd in de late jaren '70 als een hoogwaardige racer gebaseerd op de legendarische Porsche 911 Turbo. Met zijn opvallende ontwerp en geavanceerde aerodynamica was de 935 al snel een formidabele tegenstander op internationale circuits. Het model uit 2019 dat nu wordt aangeboden is een moderne herinterpretatie van dat klassieke ontwerp, gecombineerd met de nieuwste technologie en prestaties die men van Porsche mag verwachten.

Deze specifieke Porsche 935 is niet alleen een replica van de fameuze "Moby Dick" racewagens uit het verleden, maar is ook een staaltje van geavanceerde techniek. Onder de motorkap ligt een krachtige 3.8-liter twin-turbo zescilinder boxermotor, die meer dan 700 pk kan leveren. De wagen beschikt ook over een moderne PDK-transmissie die de bestuurder in staat stelt de immense kracht efficiënt te beheersen.

Wat dit voertuig extra bijzonder maakt, zijn de beperkte productiecijfers. Porsche heeft slechts 77 exemplaren van dit model geproduceerd, waardoor het een zeldzaamheid is en een droom voor verzamelaars. De auto die te koop wordt aangeboden is nummer 37 uit de reeks, waarmee het een unieke plaats inneemt binnen deze exclusieve groep.

Ook qua uiterlijk trekt deze auto de aandacht. De wagen is uitgevoerd in een matzwarte afwerking met gouden accenten, wat hem een agressieve maar stijlvolle look geeft. Deze kleurencombinatie is niet alleen een knipoog naar de gouden dagen van de autosport, maar maakt de auto ook onmiddellijk herkenbaar op de weg of op het circuit.

Dit exemplaar van de Porsche 935 heeft een bewogen raceresumé. Het is een bewijs van de auto's capaciteiten en de toewijding van de ingenieurs en coureurs die dit voertuig hebben ingezet op de meest veeleisende circuits ter wereld. Bovendien is de auto voorzien van alle benodigde documentatie en certificaten die de authenticiteit en historie bevestigen, wat belangrijk is voor verzamelaars en liefhebbers van racehistorie.

Met de komende veiling hebben liefhebbers en investeerders de kans om dit spectaculaire stukje autosportgeschiedenis zelf te ervaren. De verwachte hoge opbrengst weerspiegelt de waarde en zeldzaamheid van de auto, maar ook het potentieel voor toekomstige waardering als verzamelobject. Hoe dan ook, de nieuwe eigenaar zal de trotse bezitter zijn van een stukje Porsche-race-erfgoed.

Nu de veiling nadert, is de spanning onder potentiële kopers en autosportfans te snijden. Dit is immers een kans om niet alleen een Porsche te bezitten, maar een Porsche 935 die heeft meegestreden in de prestigieuze IMSA-series. Het biedt een opwindende mix van snelheid, kracht en pedigree, verpakt in een design dat zowel nostalgisch als tijdloos is.

Historische Achtergrond van de Porsche 935

De Porsche 935 werd oorspronkelijk geïntroduceerd als een racewagen voor groep 5. In die tijd was de groep 5-klasse bekend om zijn silhouette' reglement, wat betekende dat de auto's het basis uiterlijk van hun productie-equivalenten moesten behouden, maar verder extreme modificaties toestonden. De originele 935 debuteerde in 1976 en al snel domineerde de auto de racetracks, met zeges in onder andere de 24 uur van Le Mans en de Daytona 24-uurs race.

De bijnaam "Moby Dick" werd toegekend aan de lange staart versie van de 935 vanwege de kenmerkende gestroomlijnde achterkant die de luchtstroom optimaliseerde en zo hielp om hogere snelheden te bereiken. Ook de brede wielkasten, die nodig waren om de grote racebanden te huisvesten, droegen bij aan het iconische uiterlijk van de auto.

Technologische Innovaties

De moderne 2019 versie van de Porsche 935 bevat tal van technologische doorbraken die in de loop der jaren zijn ontwikkeld. De motor is uitgerust met directe brandstofinjectie en variabele turbolader geometrie, waardoor het vermogen effectief wordt verhoogd terwijl de efficiëntie behouden blijft. Het chassis maakt gebruik van geavanceerde materialen zoals koolstofvezel-versterkte kunststof (CFRP), wat de auto lichter en sterker maakt.

Daarnaast is de aerodynamica verder verfijnd om de downforce te maximaliseren zonder de weerstand drastisch te verhogen, wat cruciaal is voor stabiliteit op hoge snelheden. De PDK-transmissie, die staat voor Porsche Doppelkupplung, biedt een naadloze overgang tussen versnellingen, essentieel voor snelle rondetijden en responsief rijgedrag.

Verzamelwaarde en Erfgoed

De gelimiteerde productieaantallen van de Porsche 935 maken het tot een gewild object voor verzamelaars. Elk model draagt een eigen serienummer en heeft een unieke plaats in de Porsche-geschiedenis. De toewijding van Porsche aan kwaliteit en prestaties betekent dat elk voertuig is ontworpen om de tand des tijds te doorstaan, zowel mechanisch als esthetisch.

Veel verzamelaars zien de aankoop van een auto als de Porsche 935 niet alleen als een passie, maar ook als een investering. Met de stijging van de waarden van klassieke en beperkt geproduceerde auto's, belooft de 935 een solide rendement op lange termijn.

De Significance voor Autoliefhebbers

Voor autoliefhebbers is het bezit van een auto als de Porsche 935 meer dan alleen het hebben van een zeldzaam object; het is deel uitmaken van een gemeenschap die passie heeft voor prestaties en design. De mogelijkheid om een voertuig te besturen dat zoveel kracht en geschiedenis bezit, is een unieke ervaring die maar weinigen krijgen te beleven.

Evenementen zoals track days en Porsche club bijeenkomsten bieden eigenaars de kans om hun voertuigen te tonen en te delen met gelijkgestemden. Het bezitten van een Porsche 935 is niet alleen een financiële investering, het is ook een investering in een levensstijl.

Conclusie

De 2019 Porsche 935 is een voertuig dat de essentie van autosport bevat en tegelijkertijd een moderne interpretatie van Porsche'sracegeschiedenis belichaamt. Deze specifieke IMSA-racer is een zeldzaam juweeltje dat zowel op de baan als in een collectie opvalt. Het biedt een exclusieve kans voor degenen die begrijpen wat het betekent om een deel van de autosportlegende in handen te hebben.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...