Vespa en Dior ontwerpen samen iconische statement-scooter

Het iconische scootermerk Vespa heeft samengewerkt met het legendarische Parijse modehuis Dior om een statement-scooter te ontwerpen die waarschijnlijk de coolste ooit is. De Vespa 946 Christian Dior, ontworpen door Maria Grazia Chiuri, de Creative Director van Dior, wordt in beperkte oplage geproduceerd en heeft een speciaal kleurenschema dat in samenwerking met de creatieve afdeling van Dior is ontworpen.

De accessoires zijn ook in Dior-stijl ontworpen, met een prachtige halfgezichtshelm, een topkoffer en een modieuze tas, allemaal versierd met de kenmerkende Dior-schuine branding. De scooter is gekleed in specifieke grafische lijnen, geïnspireerd op de iconische merken van Piaggio en Dior, beide opgericht in hetzelfde jaar, 1946.

De scooter wil een symbool van verfijning zijn en weerspiegelt het erfgoed van Dior en Vespa en hun gedeelde waarden van savoir-faire en virtuoze kunst van detail. Het vermogen van de scooter is vergelijkbaar met de standaard Vespa 946, met een kleine 125cc motor, 11,8 pk en 10,33 Nm koppel. De Vespa 946 Christian Dior is vanaf maart 2021 verkrijgbaar in geselecteerde Dior-winkels, gevolgd door Piaggio/Vespa-verkooppunten.

De prachtige beige lak van de scooter contrasteert mooi met de blauw lederen stoelen, gouden velgen en spiegels, en het stuur en de bagagerekken die dezelfde gouden afwerking hebben gekregen. De mix van schuine motieven van Dior op de spatborden en frontpanelen maken deze scooter nog opvallender.

De Vespa 946 Christian Dior is bedoeld als een symbool van vrijheid, beweging en expressie en brengt de visies van beide bedrijven samen om iets unieks en creatiefs te creëren. Het ontwerp van deze statement-scooter is zorgvuldig overwogen en elk detail is tot in de perfectie uitgewerkt om de geest van savoir-faire en virtuoze kunst van detail te weerspiegelen.

Hoewel de exacte prijs van de Vespa 946 Christian Dior nog niet bekend is gemaakt, kan worden verwacht dat deze scooter een prijskaartje heeft dat past bij zijn exclusieve ontwerp. Het is zeker een investering voor degenen die op zoek zijn naar een stijlvolle en opvallende manier om door de stad te rijden.

Als je geen van deze stijlvolle scooters met beperkte oplage kunt bemachtigen, zijn de accessoires ook apart verkrijgbaar. Dus of je nu op zoek bent naar een opvallende statement-scooter of gewoon op zoek bent naar een aantal chique accessoires om je huidige scooter mee op te fleuren, de Vespa 946 Christian Dior is een perfecte keuze.

 • Model: Vespa 946 Christian Dior
 • Motor: een 4-takt, 4-kleppen, 125 cc motor
 • Maximaal vermogen: 11,8 pk bij 8.250 tpm
 • Maximaal koppel: 10,33 Nm bij 6.500 tpm
 • Transmissie: Automatische CVT-transmissie
 • Remsysteem: Voor- en achterwiel: schijfremmen
 • Wielophanging: Enkelzijdige achterwielophanging met dubbele hydraulische schokdempers
 • Wielen: Voor- en achterwielen zijn beide 12 inch in diameter
 • Banden: Tubeless banden, voor: 110/70, achter: 120/70
 • Gewicht: 147 kg
 • Brandstoftankinhoud: 8,5 liter
 • Maximaal laadvermogen: 170 kg


De Vespa 946 Christian Dior wordt aangedreven door een 4-takt, 4-kleppen, 125 cc motor die een maximaal vermogen van 11,8 pk levert bij 8.250 tpm en een maximaal koppel van 10,33 Nm bij 6.500 tpm. De scooter heeft een automatische CVT-transmissie en is voorzien van schijfremmen op zowel het voor- als het achterwiel.

De enkelzijdige achterwielophanging is voorzien van dubbele hydraulische schokdempers voor een soepelere rit en de wielen hebben een diameter van 12 inch. De scooter heeft tubeless banden, met een bandenmaat van 110/70 voor en 120/70 achter.

Met een gewicht van 147 kg heeft de Vespa 946 Christian Dior een brandstoftankinhoud van 8,5 liter en kan een maximaal laadvermogen van 170 kg dragen. Dit alles maakt deze exclusieve statement-scooter niet alleen stijlvol, maar ook praktisch en functioneel voor dagelijks gebruik.

 

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...