Goodwood Festival 2015 - debuteert de krachtige Bienville Legacy Motorcycle

De Goodwood Festival of Speed 2015 vindt plaats van 25 tot en met 28 juni 2015 en biedt een uitstekende gelegenheid voor motorliefhebbers. Tijdens dit festival wordt namelijk de wereldpremière van de Bienville Legacy Motorcycle gepresenteerd, een van de sterkste viercilinder productiemotoren ooit gemaakt.

Deze indrukwekkende motorfiets wordt aangedreven door een Amerikaanse 1650cc Motus V4-motor, waarmee het vermogen kan oplopen tot maar liefst 300 pk. Dit is een uitzonderlijk hoog vermogen voor een motorfiets. Er zijn reeds drie conceptmodellen geproduceerd, gemaakt van materialen zoals titanium, koolstofvezel, leer en mahonie.

De Bienville Legacy Motorcycle is ontworpen door JT Nesbitt en wordt vervaardigd door Bienville Studios in New Orleans, Louisiana. Het project is al meer dan drie jaar in ontwikkeling en wordt nu al beschouwd als een van de meest verfijnde voorbeelden van motorontwerp ooit.

Mocht de Bienville Legacy Motorcycle niet helemaal jouw smaak zijn, dan heeft het Goodwood Festival of Speed 2015 nog meer te bieden. Zo zijn er optredens van MotoGP-legendes zoals Valentino Rossi, Casey Stoner, Giacomo Agostini, Freddie Spencer, John Surtees, Jim Redman en Kenny Roberts. Daarnaast wordt het 60-jarig jubileum van Yamaha Motor Company gevierd tijdens het evenement.

Naast de onthulling van de Bienville Legacy Motorcycle en optredens van MotoGP-legendes, biedt het Goodwood Festival of Speed 2015 een breed scala aan activiteiten en evenementen voor alle motor- en autosportliefhebbers. Bezoekers kunnen genieten van klassieke auto's en motorfietsen, racewagens en supercars, evenals luchtshows en off-road demonstraties.

Het festivalterrein is opgedeeld in verschillende gebieden, zoals de Supercar Paddock, waar bezoekers de nieuwste en meest indrukwekkende supercars kunnen bewonderen. Ook is er de Cartier Style et Luxe, een concours d'élégance waar zeldzame en historische voertuigen tentoongesteld worden.

Een ander hoogtepunt van het Goodwood Festival of Speed is de beroemde heuvelklim. Tijdens dit evenement gaan coureurs uit verschillende raceklassen de strijd met elkaar aan om de snelste tijd neer te zetten op een uitdagend parcours. Het is een unieke kans om enkele van de meest iconische racewagens in actie te zien en de vaardigheden van de coureurs te bewonderen.

Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in technologie en innovatie is er de Future Lab-tentoonstelling. Hier kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen en inzichten op het gebied van transport, energie en mobiliteit.

Tot slot zijn er op het festivalterrein tal van eet- en drinkgelegenheden, evenals winkel- en entertainmentmogelijkheden voor het hele gezin. Kortom, het Goodwood Festival of Speed 2015 biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in motor- en autosport.

Goodwood Festival of Speed

Het Goodwood Festival of Speed 2015, gehouden van 25 tot en met 28 juni, is een van de meest prestigieuze en bekende evenementen in de motor- en autosportwereld. Het festival vindt jaarlijks plaats op het landgoed van Goodwood House in West Sussex, Engeland. Het evenement trekt bezoekers en deelnemers uit de hele wereld, waaronder beroemde coureurs, autofabrikanten en motorliefhebbers.

Het festival staat bekend om zijn heuvelklimwedstrijd, waarin coureurs met uiteenlopende voertuigen strijden om de snelste tijd op het parcours. Het evenement biedt een unieke kans om historische en moderne racewagens, supercars en motorfietsen van dichtbij te bekijken.

Het terrein van het Goodwood Festival of Speed 2015 was onderverdeeld in diverse zones, zoals de Supercar Paddock, waar bezoekers de nieuwste en meest exclusieve supercars konden bewonderen, en de Cartier Style et Luxe, waar zeldzame en historische voertuigen werden tentoongesteld in een concours d'élégance.

Naast de vele voertuigpresentaties en race-activiteiten, bood het festival ook luchtshows, off-road demonstraties en de Future Lab-tentoonstelling, waar bezoekers konden kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van transport, energie en mobiliteit. Er waren ook diverse eet- en drinkgelegenheden, winkels en entertainmentopties voor het hele gezin, waardoor het Goodwood Festival of Speed 2015 een onvergetelijke ervaring bood voor iedereen met interesse in motor- en autosport.

Over JT Nesbitt

JT Nesbitt is een bekende en veelgeprezen ontwerper in de motorwereld. Hij staat vooral bekend om zijn innovatieve en onconventionele ontwerpen van motorfietsen. Nesbitt is geboren in de Verenigde Staten en begon zijn carrière als ontwerper bij Aprilia in Italië. Daar werkte hij mee aan de creatie van enkele baanbrekende motorfietsmodellen.

In 2000 richtte Nesbitt zijn eigen designstudio op, genaamd Bienville Studios, in New Orleans, Louisiana. Hier begon hij met het creëren van motorfietsen met een unieke en futuristische uitstraling. Een van zijn bekendste ontwerpen is de vooruitstrevende Bienville Legacy Motorcycle, die tijdens het Goodwood Festival of Speed 2015 zijn wereldpremière beleefde.

Nesbitt staat bekend om zijn eclectische stijl, waarbij hij verschillende materialen en technieken combineert om unieke ontwerpen te creëren. Hij maakt gebruik van nieuwe technologieën en experimenteert met verschillende materialen, waaronder hout, koolstofvezel en titanium, om zo tot de meest innovatieve ontwerpen te komen.

Naast zijn werk als ontwerper is Nesbitt ook actief als spreker en leraar op het gebied van design en innovatie. Hij heeft op diverse internationale evenementen gesproken en heeft als gastdocent gewerkt op de Universiteit van Louisiana. Nesbitt wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en inspirerende ontwerpers in de motorwereld en blijft werken aan het creëren van innovatieve ontwerpen die de toekomst van de motorfietsindustrie zullen vormgeven.

Over Bienville Studios New Orleans

Bienville Studios is een toonaangevend design- en engineeringbedrijf dat is gevestigd in New Orleans, Louisiana. Het bedrijf is opgericht in 2000 door ontwerper JT Nesbitt en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de motorfietsindustrie.

Bienville Studios staat bekend om zijn innovatieve en vooruitstrevende ontwerpen van motorfietsen, die zijn gemaakt met behulp van de nieuwste technologieën en materialen. Het bedrijf heeft al verschillende prijzen gewonnen voor zijn ontwerpen, waaronder de prestigieuze Red Dot Design Award.

Een van de meest opvallende ontwerpen van Bienville Studios is de Bienville Legacy Motorcycle. Deze motorfiets, ontworpen door JT Nesbitt, werd tijdens het Goodwood Festival of Speed 2015 voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. De Bienville Legacy Motorcycle wordt aangedreven door een krachtige 1650cc Motus V4-motor en heeft een uniek en futuristisch ontwerp, waarbij verschillende materialen, zoals titanium, koolstofvezel en leer, worden gecombineerd.

Naast motorfietsontwerp biedt Bienville Studios ook engineeringdiensten aan voor verschillende industrieën, waaronder de luchtvaart- en defensie-industrie. Het bedrijf heeft samengewerkt met verschillende toonaangevende merken en organisaties, waaronder NASA en Boeing.

Bienville Studios blijft innovatieve ontwerpen en technologieën ontwikkelen die de toekomst van de motorfietsindustrie zullen vormgeven en zal ongetwijfeld nog vele jaren een belangrijke speler blijven in de wereld van design en engineering.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...