Rolls-Royce onthult exclusieve Silver Ghost-collectie, een eerbetoon aan het verleden

In 1904 legde een Rolls-Royce een indrukwekkende afstand af van 23.127 kilometer zonder onderbreking, waardoor het merk wereldwijd de aandacht trok. Deze auto stond bekend als de Silver Ghost en vormde de basis voor Rolls-Royce's claim om de beste auto ter wereld te produceren.

Ruim een eeuw later, onthult de Britse autofabrikant een exclusieve serie ter ere van dit iconische model. De Rolls-Royce Silver Ghost-collectie bestaat uit slechts 35 exemplaren, die de luxueuze Ghost-saloon een extra vleugje exclusiviteit geven.

Alle 35 auto's zijn voorzien van een unieke Cassiopeia Silver-lak, een handgeschilderde coachline en echte zilverdeeltjes. Ook het Spirit of Ecstasy-kapornament, gemaakt van massief sterling zilver, krijgt een prominente plek op een zwartvergulde, gehamerde koperen basis en een grille met zwarte lamellen. Het interieur is geïnspireerd door de originele Silver Ghost en uitgevoerd in Forest Green-leer. Verder zijn er zilveren accenten op de deurpanelen en open pore houten afwerking.

In de middenconsole bevindt zich een op maat gemaakt horloge, zonnebril en pen, terwijl de speciale picknickmand in de kofferbak ideaal is voor een uitgebreide theepauze. De Rolls-Royce Silver Ghost-collectie brengt ook enkele subtiele updates voor het 2018-model, waaronder een nieuw ontworpen grille, een aangepaste voorbumper, een stillere cabine en een verbeterd infotainmentsysteem.

Deze gelimiteerde collectie viert niet alleen het verleden van Rolls-Royce, maar benadrukt ook de toewijding aan luxe en exclusiviteit die het merk vandaag de dag nog steeds hoog in het vaandel draagt.

Naast de hierboven genoemde aanpassingen, heeft Rolls-Royce ook geïnvesteerd in geavanceerde technologieën om de rijervaring van de Silver Ghost-collectie te verbeteren. Deze omvatten onder meer geavanceerde rijhulpsystemen, adaptieve cruise control en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen om de inzittenden te beschermen.

De motor van de Rolls-Royce Silver Ghost-collectie blijft trouw aan het krachtige en soepele karakter van het merk. Onder de motorkap vinden we een krachtige V12-motor die zorgt voor indrukwekkende prestaties en een uiterst comfortabele rit. Hoewel de exacte prestatiecijfers nog niet zijn vrijgegeven, kunnen we verwachten dat deze limited edition-modellen de lat hoog leggen op het gebied van luxe en vermogen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de exclusiviteit van de Silver Ghost-collectie ook wordt weerspiegeld in de prijs. Hoewel Rolls-Royce geen exacte prijsdetails heeft vrijgegeven, kunnen geïnteresseerden verwachten dat de kosten aanzienlijk hoger zullen zijn dan die van een reguliere Ghost-saloon. Potentiële kopers zullen ongetwijfeld bereid zijn om die extra investering te doen, gezien de historische betekenis en het vakmanschap dat deze limited edition-modellen vertegenwoordigen.

De Rolls-Royce Silver Ghost-collectie is een prachtig eerbetoon aan het erfgoed van het merk en onderstreept de voortdurende inzet voor het creëren van 's werelds meest luxueuze auto's. Deze exclusieve reeks auto's zal ongetwijfeld de aandacht trekken van verzamelaars en liefhebbers van luxe voertuigen wereldwijd, die de kans krijgen om een ​​stukje geschiedenis in handen te krijgen, terwijl ze genieten van de nieuwste technologieën en het ultieme comfort dat Rolls-Royce te bieden heeft.

De Rolls-Royce Silver Ghost-collectie is een exclusieve en indrukwekkende serie die de rijke geschiedenis van het merk eert. Hieronder opsomming van de kenmerken van deze unieke collectie:

  • Beperkte oplage: Slechts 35 exemplaren wereldwijd, wat de exclusiviteit en zeldzaamheid van de Silver Ghost-collectie benadrukt.
  • Cassiopeia Silver-lak: Een speciale zilveren lak die exclusief is ontwikkeld voor deze collectie, waarbij echte zilverdeeltjes zijn gebruikt om een onderscheidende uitstraling te creëren.
  • Handgeschilderde coachline: Een nauwgezet aangebrachte, handgeschilderde lijn die de zijkanten van de auto siert, als teken van vakmanschap en aandacht voor detail.
  • Spirit of Ecstasy-kapornament: Het iconische ornament, vervaardigd uit massief sterling zilver, geplaatst op een zwartvergulde, gehamerde koperen basis en omringd door een grille met zwarte lamellen.
  • Forest Green-leer: Het interieur is bekleed met luxueus Forest Green-leer, een knipoog naar het originele Silver Ghost-model. Dit wordt gecombineerd met zilveren accenten op de deurpanelen en open pore houten afwerking.
  • Middenconsole: Een op maat gemaakt horloge, zonnebril en pen zijn ondergebracht in de middenconsole, voor een extra vleugje luxe en personalisatie.
  • Speciale picknickmand: Een op maat gemaakte picknickmand in de kofferbak, ontworpen om de ultieme theepauze te faciliteren en het gevoel van verfijning en elegantie te versterken.
  • Subtiele updates: Het 2018-model van de Ghost heeft een nieuw ontworpen grille, aangepaste voorbumper, een stillere cabine en een verbeterd infotainmentsysteem.
  • Geavanceerde technologie: De Silver Ghost-collectie is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen, adaptieve cruise control en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen om de rijervaring te verbeteren en de inzittenden te beschermen.
  • Krachtige V12-motor: Onder de motorkap bevindt zich een indrukwekkende V12-motor, wat zorgt voor een krachtige en soepele rit, in lijn met de kenmerken van Rolls-Royce.


Samenvattend is de Rolls-Royce Silver Ghost-collectie een uitzonderlijke reeks voertuigen die het erfgoed van het merk eert en het toppunt van luxe, exclusiviteit en vakmanschap vertegenwoordigt. Met slechts 35 exemplaren wereldwijd zullen verzamelaars en liefhebbers van luxe auto's deze unieke kans om een ​​stukje geschiedenis te bezitten, met de modernste technologieën en het ultieme comfort dat Rolls-Royce biedt, zeker waarderen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...