Unieke Oranje Aston Martins veiling mysterie tijdens Zoute GP!

In het hart van Knokke-Le-Zoute, een stad bekend om zijn luxe en verfijning, wordt een evenement voorbereid dat de autowereld zal doen opschudden. Tijdens het Zoute Grand Prix-weekend zal een anonieme verzamelaar een zeldzame en unieke collectie van acht Aston Martins veilen, allemaal in een opvallende oranje tint. Deze beslissing heeft al veel speculatie en opwinding veroorzaakt in autokringen over de hele wereld.

Deze auto's zijn niet zomaar een willekeurige verzameling voertuigen. Ze vertegenwoordigen een diepe passie voor het merk Aston Martin en een bijzondere voorliefde voor de kleur oranje. Elk van deze auto's, daterend uit 2010, is een toonbeeld van vakmanschap en design. Ze zijn zorgvuldig onderhouden en hebben nauwelijks de openbare weg gezien, wat hun bijna onberispelijke staat verklaart.

De herkomst van deze auto's is even fascinerend als mysterieus. Hoewel ze oorspronkelijk zijn geleverd volgens Zwitserse specificaties, doet hun levendige oranje kleur denken aan de nationale kleur van Nederland. Dit heeft geleid tot speculaties en geruchten over de identiteit van de eigenaar. Was het een Nederlandse zakenmagnaat of een sportster die een voorliefde had voor zowel Aston Martin als de kleur oranje?

Het interieur van deze auto's is even indrukwekkend als de buitenkant. Het speciale oranjekleurige leer waarmee het interieur is afgewerkt, getuigt van een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Het is duidelijk dat kosten noch moeite zijn gespaard om deze auto's te personaliseren en aan te passen aan de specifieke wensen van de eigenaar.

De verwachte opbrengst van deze veiling heeft al veel aandacht getrokken. Ondanks hun zeldzaamheid en bijna ongebruikte staat, is de geschatte waarde van de collectie verrassend bescheiden. Dit heeft geleid tot speculaties dat de auto's wellicht voor een koopje kunnen worden verkregen, wat de veiling des te aantrekkelijker maakt voor potentiële kopers.

De geschiedenis van Aston Martin-veilingen heeft al eerder zulke unieke collecties gezien. De verwijzing naar de 'Hunter Green Collection' door Bonhams herinnert ons eraan dat dergelijke veilingen niet ongehoord zijn. Deze specifieke collectie, die ongeveer vijftien jaar geleden werd geveild, bestond uit Aston Martins uit de late jaren tachtig, allemaal in een kenmerkende groene tint.

Gregory Tuytens, hoofd verkoop bij veilinghuis Bonhams, kon zijn enthousiasme over de 'Orange Collection' niet verbergen. "Dit is zonder twijfel een van de meest opmerkelijke verzamelingen die we ooit hebben gezien. De nieuwe eigenaren zullen niet alleen een stukje autogeschiedenis bezitten, maar ook een verhaal dat nog vele jaren zal worden verteld," merkte hij op.

Terwijl de autowereld zich voorbereidt op deze opmerkelijke veiling, blijft de identiteit van de anonieme verzamelaar een goed bewaard geheim. Wat zijn de redenen achter deze verkoop? Is het een eenvoudige zakelijke beslissing, of zit er een dieper, persoonlijker verhaal achter? Wat het ook mag zijn, het Zoute Grand Prix-weekend staat op het punt een stuk interessanter te worden voor autoliefhebbers over de hele wereld.

De Orange Collection

  • Aston Martin DBS Volante (schatting: 80.000-120.000 euro):  de DBS Volante is de cabrioletversie van de DBS. Met zijn krachtige motor en open dak combineert het de sensaties van een high-performance sportwagen met de romantiek van open rijden. Het opvallende oranje exterieur wordt gecomplementeerd door een even levendig oranje lederen interieur.
  • Aston Martin DBS Coupé (schatting: 80.000-120.000 euro): de coupéversie van de DBS biedt een meer gestroomlijnde en gesloten rijervaring. Met zijn krachtige prestaties en luxueuze afwerking is het een perfecte combinatie van sportiviteit en elegantie.

  • Aston Martin DB9 Volante (schatting: 60.000-90.000 euro): de DB9 Volante is een andere cabriolet in de Aston Martin-reeks, bekend om zijn verfijnde design en krachtige V12-motor. Het biedt een perfecte balans tussen prestaties en stijl.

  • Aston Martin DB9 Coupé (schatting: 60.000-90.000 euro): de gesloten versie van de DB9, deze coupé biedt een meer intieme en gerichte rijervaring. Het behoudt alle luxe en kracht van de Volante, maar in een meer gestroomlijnde vorm.

  • Aston Martin V12 Vantage Coupé (schatting: 50.000-80.000 euro): de V12 Vantage is een van de meest krachtige in de Aston Martin-reeks. Met zijn V12-motor en compacte vorm is het een ware krachtpatser op de weg.

  • Aston Martin V8 Vantage Volante (schatting: 40.000-60.000 euro): deze cabrioletversie van de V8 Vantage biedt een open rijervaring gecombineerd met de kracht van een V8-motor. Het is zowel sportief als luxueus.

  • Aston Martin V8 Vantage Coupé (schatting: 40.000-60.000 euro): de coupéversie van de V8 Vantage, deze auto biedt een meer beschermde en gerichte rijervaring, perfect voor diegenen die de sensaties van een sportwagen in een meer traditionele vorm willen.

  • Aston Martin Rapide Sports-Sedan (schatting: 40.000-60.000 euro): de Rapide is Aston Martin's interpretatie van een luxe sportsedan. Met vier deuren en een ruim interieur combineert het de prestaties van een sportwagen met het comfort en de bruikbaarheid van een sedan.

Elk van deze modellen, allemaal in een opvallende oranje tint en met bijpassende oranje lederen interieurs, vertegenwoordigt het beste van wat Aston Martin te bieden heeft. Ze zijn een perfecte combinatie van Britse elegantie, vakmanschap en prestaties.

Bonhams veiling Zoute Grand Prix 2023

Bonhams is een van de wereldleiders op het gebied van kunst- en antiekveilingen en staat bekend om het veilen van enkele van de meest gewilde en zeldzame auto's ter wereld. Tijdens de Zoute Grand Prix organiseren ze de 'Zoute Sale', waarbij een selectie van zeldzame en waardevolle auto's onder de hamer gaat. Gezien de reputatie van Bonhams en de allure van de Zoute Grand Prix, kunnen we verwachten dat er enkele zeer bijzondere auto's op de veiling zullen verschijnen.

De Zoute Grand Prix 2023 in Knokke-Heist belooft weer een evenement van formaat te worden. Van 5 tot 8 oktober 2023 wordt deze Belgische kuststad omgetoverd tot een paradijs voor liefhebbers van auto's, kunst, cultuur en lifestyle. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan activiteiten. Zo is er de Zoute Rally by stow, een spannende rally die de harten van autosportfans sneller doet kloppen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Zoute Gallery by EY, terwijl verzamelaars en autoliefhebbers uitkijken naar de Zoute Sale by Bonhams|Cars. Daarnaast is er de Prado Zoute by Kindy Capital en de Zoute GT Tour, een indrukwekkende tour met GT-auto's.

Het is niet zomaar een evenement; de Zoute Grand Prix werd door een gerenommeerde jury, met onder andere beroemdheden als Jay Leno en Derek Bell, bekroond als 'Historic Motoring Event of the Year'. Deze prijs is een erkenning voor de jarenlange inzet en passie waarmee het evenement is georganiseerd en een knipoog naar de ambitieuze toekomstplannen.

Dus, als je in oktober in de buurt bent van Sluisstraat 77 in Knokke-Heist, zorg dan dat je dit evenement niet mist. Het is een unieke mix van autoliefhebbers, kunstenaars en levensgenieters die samenkomen in een sfeer van kameraadschap en charme. Voor meer informatie of vragen kun je altijd terecht bij het organisatieteam via info@zoutegrandprix.be of telefonisch op 050/60.08.99.

 

lees ook: Het veilingsverhaal van 8 oranje Aston Martins uit 2010


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...