Mercedes Benz onthuld Maybach Concept van recent overleden Virgil Abloh

Artistiek directeur van Louis Vuitton herenkleding Virgil Abloh, een van de grootste namen in de modewereld, is op 41-jarige leeftijd overleden na een privégevecht tegen kanker. Abloh's veelzijdigheid als ontwerper was immens, en zijn samenwerking met Mercedes toont zijn capaciteiten - en wat de wereld verliest.

Het resultaat van hun samenwerking is Project Maybach, een off-road coupé met twee zitplaatsen die moderne rondingen vermijdt en doet denken aan de grote vooroorlogse Mercedes-modellen. Het interieur is minimalistisch en gedurfd, terwijl het exterieur een rolkooi en massieve offroad-banden combineert met een klassieke vorm.

Het elektrische voertuig is deels aangedreven door zonnecellen onder de transparante kap. Het ontwerp van Project Maybach heeft als doel discussies op gang te brengen en de regels voor hoogwaardig design opnieuw uit te vinden, passend bij Abloh's passie om de status quo uit te dagen.

Het voertuig zal te zien zijn aan het publiek in het Rubell Museum in Miami van 1-2 december 2021. Het bijna 6 meter lange Project Maybach heeft de X-factor dankzij zijn indrukwekkende afmetingen en unieke kenmerken, gecreëerd door het ontwerpmotief "Sophisticated Luxury meets Outdoor Adventure".

Het Project Maybach, ontworpen door Virgil Abloh in samenwerking met Mercedes, is een opvallende off-road coupé met twee zitplaatsen en een gladde, gedefinieerde vorm die modernere voertuigen vermijdt. De lange kap/korte dekverhoudingen roepen herinneringen op aan de grote vooroorlogse Mercedes-modellen uit het verleden, terwijl het interieur minimalistisch en spartaans is, met een nadruk op functionaliteit. Het elektrische voertuig maakt gebruik van zonnecellen onder de transparante kap en is voorzien van een externe rolkooi en massieve offroad-banden, wat het voertuig een robuuste uitstraling geeft.

Het design van Project Maybach is bedoeld om discussies op gang te brengen en de status-quo uit te dagen, wat past bij Abloh's passie voor het herschrijven van de regels voor hoogwaardig design. Het voertuig is bijna 6 meter lang en heeft een unieke uitstraling door het contrast tussen sophisticated luxury en outdoor adventure.

De publieke onthulling van het Project Maybach vond plaats in het Rubell Museum in Miami op 1-2 december 2021, waar het voertuig de aandacht trok van autoliefhebbers en designfanaten van over de hele wereld. Helaas heeft Virgil Abloh de lancering van zijn ontwerp niet kunnen meemaken, aangezien hij kort daarvoor overleed aan de gevolgen van kanker op slechts 41-jarige leeftijd. Zijn bijdrage aan de mode- en ontwerpwedstrijd zal echter nog vele jaren voortleven en inspireren.

Mercedes-Maybach conceptauto

Materialen:

 • Koolstofvezel body
 • Transparant glazen dakpaneel met geïntegreerde zonnecellen
 • Lederen bekleding met contrasterende stiksels
 • Geanodiseerd aluminium afwerking


Kleuren: Zwart en Zilver


Afmetingen:

 • Lengte: 5.935 mm
 • Breedte: 2.110 mm
 • Hoogte: 1.750 mm
 • Wielbasis: 3.945 mm


Kenmerken:

 • Elektrische aandrijving met een gecombineerd vermogen van 550 kW (750 pk)
 • All-wheel drive systeem
 • Onafhankelijke wielophanging met luchtvering
 • Off-road banden
 • Rolkooi en off-road beschermingselementen
 • Gedeeltelijk elektrisch aangedreven door zonnecellen onder de transparante kap


Het ontwerp is geïnspireerd op klassieke Mercedes-Maybach modellen en heeft een minimalistisch interieur met luxe lederen bekleding en geanodiseerd aluminium afwerking. Het exterieur combineert klassieke lijnen en verhoudingen met moderne materialen en technologieën.

Het is belangrijk op te merken dat de Mercedes-Maybach conceptauto momenteel alleen beschikbaar is als prototype en niet te koop is voor consumenten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...