Topstukken Zes Ferrari Spiders op Scottsdale Veiling 2020

Gooding & Company, het internationaal gerenommeerde veilinghuis voor vintage en klassieke auto's, kondigde aan dat het een buitengewone verzameling van zes Ferrari Spiders zal presenteren tijdens hun jaarlijkse veiling in Scottsdale, Arizona. Deze prestigieuze gebeurtenis, die plaatsvindt van 17 tot 18 januari 2020, is een hoogtepunt op de kalender voor autoliefhebbers en verzamelaars. De aandacht ging vooral uit naar deze selectie van Ferrari Spiders, die een belangrijke aantrekkingskracht vormden voor deelnemers en bieders.

Onder de topstukken die op de veiling werden aangeboden, bevond zich de begeerde 1967 Ferrari 275 GTB/4*S N.A.R.T. Spider. Dit model, een belichaming van Italiaanse vakmanschap en autosport erfgoed, werd ontworpen door de legendarische carrosseriebouwer Scaglietti en is één van de slechts tien ooit geproduceerde exemplaren. Met zijn geschatte waarde tussen de 6 en 8 miljoen dollar fungeerde deze auto als een sterattractie van de veiling.

Een ander opmerkelijk stuk was de 1958 Ferrari 250 GT Series I Cabriolet, een voorbeeld van finesse en technische bekwaamheid. Deze Ferrari, met chassisnummer 1079 GT, wordt gekenmerkt door zijn elegante vormgeving en was één van de slechts 40 gebouwde modellen, waardoor het een zeldzaamheid is in de wereld van klassieke auto's.

De 1958 Ferrari 250 GT LWB California Spider, een model met een onberispelijke racegeschiedenis en adembenemende esthetiek, was eveneens onderdeel van de veiling. Chassisnummer 1055 GT vertegenwoordigde een naadloze samensmelting van prestatie en stijl, waarbij het sportieve karakter van de racerij op indrukwekkende wijze werd gecombineerd met de luxe van een cabriolet.

Aangrijpend in zijn verschijning was ook de 1962 Ferrari 250 GT SWB California Spider, een auto die perfectie belichaamt in zijn compactere design en krachtige prestaties. Met chassisnummer 3119 GT en een geschatte waarde tussen de 10 en 12 miljoen dollar, stond deze auto te boek als een ware schat onder de aangeboden klassiekers.

De 1969 Ferrari 365 GTS, vaak geassocieerd met welgesteldheid en verfijning, werd ook gepresenteerd aan de bieders. Deze minder bekende maar niet minder indrukwekkende Spider, met chassisnummer 12163, was één van de slechts 20 exemplaren die ooit werden vervaardigd, wat hem tot een zeer gewild verzamelobject maakte.

Tot slot was de 1995 Ferrari F50, een relatief jongere toevoeging aan de collectie, een supercar die moderne innovatie en historische allure combineert. Als onderdeel van een gelimiteerde serie van slechts 349 auto's, weerspiegelde chassisnummer 104220 de vooruitstrevende engineering van Ferrari en de constante zoektocht naar snelheid en luxe.

Verder dan alleen het tentoonstellen van deze bijzondere auto's, bood de veiling van Gooding & Company een unieke kans voor liefhebbers om deze zeldzame en kostbare automobielen te verwerven. De verzameling van de zes Ferrari Spiders weerspiegelde het erfgoed en de evolutie van het merk Ferrari en de blijvende invloed die deze supercars hebben op zowel de autosport als de bredere cultuur van autoverzameling.

De fascinatie voor Ferrari's meesterwerken strekt zich ver uit over de wereld van autocollecties en de exclusieve markt van klassieke wagens. De uitzonderlijke verzameling Ferrari Spiders die werden aangeboden door Gooding & Company tijdens de veiling in Scottsdale 2020 vormde daarbij een lichtend voorbeeld van deze passie. Elk van deze auto's vertelt een eigen verhaal en draagt bij aan de rijke geschiedenis van het Italiaanse automerk.

De 1967 Ferrari 275 GTB/4*S N.A.R.T. Spider is daarbij een bijzonder verhaal op zich. Deze zeldzame auto, onder kenners ook wel bekend als de 'NART Spider', is mede beroemd dankzij de Amerikaanse Ferrari-importeur Luigi Chinetti. Chinetti richtte de North American Racing Team (NART) op en had een bepalende invloed op de racegeschiedenis van Ferrari in de Verenigde Staten. Het feit dat er van dit model slechts tien gemaakt zijn, zorgt ervoor dat het bezit van een dergelijk voertuig gezien wordt als een kroonjuweel voor iedere verzamelaar.

De 1958 Ferrari 250 GT Series I Cabriolet combineert pracht met prestatie en belichaamt de gloriedagen van de naoorlogse Italiaanse autoproductie. Met zijn gepolijste details en elegante lijnen, straalt deze cabriolet de grandeur van die periode uit en biedt een venster naar het verfijnde ambacht dat gebruikelijk was in die tijd.

De lange wielbasis van de 1958 Ferrari 250 GT LWB California Spider droeg bij aan zijn reputatie als een van de meest geliefde roadsters ooit geproduceerd door Ferrari. Met zijn prominente grille en gebogen spatborden, is het ontwerp van dit model zo iconisch dat het zelfs de niet-autokenner kan bekoren.

In het bijzonder wekt de 1962 Ferrari 250 GT SWB California Spider de verbeelding vanwege zijn connectie met Hollywood. Deze auto werd beroemd na zijn verschijning in films en is vaak onderwerp van de dromen van menig autoliefhebber. De kortere wielbasis van de 'SWB'-variant resulteerde in een meer wendbaar en dynamisch rijgedrag, wat het een favoriet maakt onder de racers en enthousiastelingen binnen de autowereld.

Terwijl de 1969 Ferrari 365 GTS misschien niet dezelfde bekendheid geniet als enkele van zijn voorgangers, staat het nog steeds hoog aangeschreven vanwege zijn verfijning en de exclusiviteit die voortkomt uit zijn beperkte productie.

De Ferrari F50 van 1995 stond aan de voorhoede van de technologische ontwikkelingen van zijn tijd en belichaamde de overgang van Ferrari naar het moderne supercartijdperk. Met zijn futuristische design en geavanceerde prestaties laat de F50 zien hoe Ferrari's toewijding aan innovatie zich vertaalt naar hun nieuwere modellen, zonder de erfgoed van het merk te verliezen.

Deze zes auto's representeren niet alleen een belangrijk stuk van Ferrari's verleden, maar ook de tijdloze aantrekkingskracht en de technologische ontwikkeling die het merk heeft doorgemaakt. De Scottsdale veiling was een herinnering aan de diepe verbondenheid die bestaat tussen Ferrari en zijn aanhangers. Het is een band die verder gaat dan de machines zelf en die raakt aan de emoties en aspiraties van iedereen die de sleutels van een Ferrari in handen heeft gehad of droomt van het moment waarop zij zich achter het stuur mogen nestelen.

Het succes van Gooding & Company's veilingen bewijst dat de waardering voor klassieke auto's niet alleen behouden blijft, maar ook blijft groeien, gestimuleerd door de onverminderde interesse in het bezitten van een stukje geschiedenis. Auto's zoals de Ferrari Spiders zijn meer dan alleen voertuigen; het zijn kunstwerken die de tand des tijds hebben doorstaan en die blijven fascineren, inspireren en verlangen oproepen bij een nieuwe generatie van liefhebbers en verzamelaars.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...