Porsche Taycan 4S is betaalbaarder en wordt geleverd met maximaal 563 pk

Porsche's nieuwste toevoeging aan zijn assortiment elektrische sportwagens is de Taycan 4S, een meesterwerk op vier wielen dat de Taycan naar een geheel nieuw niveau tilt.

Het prijskaartje zal goedkoper zijn dan de Turbo- en Turbo S-versies en hoewel het iets minder krachtig is, biedt het nog steeds veel kracht en plezier. De nieuwe Porsche Taycan 4S zal profiteren van 522 pk, met een optioneel Performance Battery Plus-pakket, waardoor het vermogen in overboost wordt verhoogd tot 563 pk.

Vanaf een basisprijs van €103.800 (€110.380 voor het Performance Battery Plus-model), staat Porsche's nieuwste model al voor bestellingen, waarbij de eerste leveringen naar verwachting ergens in januari in Europa en in het voorjaar in de Verenigde Staten zullen beginnen.

De nieuwe Taycan 4S wordt geleverd met een standaard 79,2 kWh batterijpakket en een totaal bereik van 252 mijl (405 km). Het Performance Battery Plus-pakket levert je 93,4 kWh op, waardoor het rijbereik wordt vergroot tot 287 mijl (462 km). Het maximale laadvermogen is 225 kW voor het standaard accupack en 270 kW voor de Performance Battery Plus-versie.

Als het gaat om de meest voor de hand liggende prestatietest, bereikten beide Taycan 4S-versies de grens van 100 km/u in 4,0 seconden, met een beperkte topsnelheid van 155 mph (250 km/u). Het vermogen wordt verdeeld via een achteraan gemonteerde transmissie met twee versnellingen en twee elektromotoren, één op elke as.

De Taycan profiteert van een vierwielaandrijving. De buitenkant wordt geleverd met een aero-geoptimaliseerde 19 inch lichtmetalen velgen en rode remklauwen, plus een zwarte afwerking op de voorschort, zijdorpels en achterste diffuser.

Het interieur is grotendeels hetzelfde als bij deTurbo en Turbo S, en wordt geleverd met een gebogen digitaal instrumentenpaneel, een centraal 10,9 inch infotainmentdisplay en een optioneel passagiersdisplay.

Lederen bekleding is standaard voor sommige onderdelen en de stoelen worden geleverd met een achtvoudige elektrische verstelling.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...