Porsche Taycan 4S is betaalbaarder en wordt geleverd met maximaal 563 pk

Porsche heeft opnieuw een statement gemaakt in de wereld van elektrische sportwagens met de introductie van de Taycan 4S. Dit model staat te popelen om de harten van autoliefhebbers sneller te laten kloppen, ditmaal met een iets vriendelijker prijskaartje dan zijn broers, de Taycan Turbo en Turbo S. Desondanks is de Taycan 4S alles wat je mag verwachten van een Porsche: krachtig, stijlvol en vol rijplezier.

De Taycan 4S biedt een meer bereikbare optie voor diegenen die dromen van een elektrische Porsche, zonder in te leveren op de prestaties waar het merk bekend om staat. Met een startschot bij een basisprijs van €103.800 – of €110.380 voor het Performance Battery Plus-model – is de Taycan 4S zeker geen alledaagse aankoop. Maar voor wie bereid is te investeren, is het mogelijk om eigenaar te worden van deze baanbrekende elektrische sportwagen.

Met de standaard 79,2 kWh batterij levert de Taycan 4S 522 pk aan pure energie, genoeg om menig hartslag te versnellen. Wie echter besluit om voor het Performance Battery Plus-pakket te gaan, zal beloond worden met een accupakket van maar liefst 93,4 kWh en een vermogen dat in overboost-opstand toeneemt tot 563 pk. Dit laatste pakket vergroot niet alleen de pk s, maar ook het rijbereik van de Taycan 4S van 405 kilometer naar een indrukwekkende 462 kilometer.

Het uiterlijk van de Taycan 4S straalt ook de luxe en sportiviteit uit die je verwacht bij Porsche. De standaard aero-geoptimaliseerde 19-inch lichtmetalen velgen benadrukken het dynamische design, terwijl de rode remklauwen, zwarte afwerking op de voorschort, zijdorpels en achterste diffuser de Taycan 4S een eigenzinnige uitstraling geven.

Ook binnenin de Taycan 4S wordt de inzittende omarmd door luxe. De cockpit is uitgerust met een gebogen digitaal instrumentenpaneel en een centraal 10,9-inch infotainmentdisplay, waarbij nog een optioneel display voor de passagier kan worden toegevoegd. Porsche biedt lederen bekleding als standaard voor sommige onderdelen van het interieur, en de stoelen zijn voorzien van een achtvoudige elektrische verstelling.

De Taycan 4S belooft een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 4,0 seconden met zowel de standaard batterij als de Performance Battery Plus. De topsnelheid wordt elektronisch beperkt tot 250 km/u, wat meer dan genoeg moet zijn om elke snelwegrit opwindend te maken. Met vierwielaandrijving en een achteraan gemonteerde transmissie met twee versnellingen is het duidelijk dat de Taycan 4S niet alleen is ontworpen voor snelheid, maar ook voor een optimale rijervaring.

Voor degenen in Europa worden de eerste leveringen van de Taycan 4S in januari verwacht, waarna Amerikaanse klanten hun Porsche in het voorjaar kunnen verwelkomen. Het lijkt erop dat de Taycan 4S de nieuwe standaard gaat zetten voor elektrische sportwagens die betaalbaarheid en hoge prestaties combineren. Porsche blijft daarmee een leider in de transitie naar een spannende, duurzame toekomst in de auto-industrie.

Met het oog op duurzaamheid en veranderende emissienormen, speelt de Taycan 4S in op de toenemende vraag naar elektrisch vervoer, zonder de essentie van het merk te verliezen. De belofte van een echte Porsche-ervaring, gekoppeld aan innovatieve technologie en een wat toegankelijker prijsniveau, maakt dat de Taycan 4S een verleidelijke keuze is voor velen.

Naast de imposante prestaties en het kenmerkende design van de Taycan 4S, is duurzaamheid ook een belangrijk aspect voor Porsche. Het merk streeft ernaar om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn. Dit betekent dat investeren in een Taycan 4S niet alleen een investering is in persoonlijk rijplezier en prestige, maar ook in een schonere toekomst.

Met de Porsche Taycan 4S krijgt men dus een imposante mix van snelheid, luxe en technologie, gepresenteerd in een meer toegankelijke vorm dan ooit tevoren. Porsche zet hiermee andermaal een stap naar voren in de evolutie van de elektrische sportauto, en nodigt autoliefhebbers uit om deel te nemen aan deze opwindende en duurzame reis.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...