De Porsche 718 Cayman GT4 RS een krachtige circuitgerichte sportwagen met indrukwekkende prestaties

Porsche heeft de indrukwekkende RS-versie van de middenmotor Porsche 718 Cayman GT4 onthuld, die is ontworpen voor ultiem rijplezier. De 718 Cayman GT4 RS beschikt over een vermogenstoename tot 493 pk en 331 lb-ft koppel, geleverd door een natuurlijk aangezogen 6-cilinder boxermotor met een toerentallimiet van 9.000 tpm. Als RS-model is deze sportwagen uitgerust met Porsche'sexclusieve dual-clutch (PDK) transmissie, met een herontworpen keuzehendel op de middenconsole als alternatief.

Enkele van de opvallende upgrades zijn luchtinlaten achter de ramen van de bestuurder en passagier, gewichtsbesparing, een nieuwe vaste achtervleugel met zwanenhalsbevestiging, 30 millimeter verlaagde rijhoogte, een verstelbare voorspoiler, een nieuw schokdemperontwerp voor het circuitklare chassis, aangepaste veer- en stabilisatorstangverhoudingen, en afwerking met koolstofvezel.

Het optionele Weissach-pakket biedt extra verbeteringen, zoals een titanium rolkooi, Race-Tex bekleding, titanium uitlaatpijpen en 20-inch gesmede magnesiumwielen. De 2022 Porsche 718 Cayman GT4 RS sprint in slechts 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 315 km/u. Op de Nürburgring Nordschleife is hij maar liefst 23 seconden sneller dan zijn minder krachtige broer, de 718 Cayman GT4.

De Porsche 718 Cayman GT4 RS heeft een prijskaartje van €141.338, en de leveringen beginnen in de zomer van 2022. Met zijn indrukwekkende prestaties en circuitgerichte upgrades is deze sportwagen een opwindende toevoeging aan het Porsche-aanbod.

De Porsche 718 Cayman GT4 RS is niet alleen een krachtig en prestatiegericht model, maar biedt ook tal van geavanceerde technologieën en comfortfuncties. Het interieur van de GT4 RS is ontworpen om zowel luxueus als functioneel te zijn, met sportstoelen die optimale ondersteuning bieden tijdens zowel dagelijks rijden als op het circuit. Daarnaast zorgen het hoogwaardige infotainmentsysteem en de connectiviteitsfuncties ervoor dat bestuurders en passagiers altijd verbonden blijven.

Het remsysteem van de 718 Cayman GT4 RS is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van het circuit en is uitgerust met krachtige remmen met zes zuigers vooraan en vier zuigers achteraan. Deze remmen zorgen voor uitstekende remprestaties en een hoog niveau van controle bij hoge snelheden. Optioneel kunnen klanten ook kiezen voor het Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) systeem, dat nog betere remprestaties en een lager onafgeveerd gewicht biedt.

Wat betreft de aerodynamica, heeft Porsche speciale aandacht besteed aan het optimaliseren van de luchtstromen rond de GT4 RS, wat resulteert in verbeterde downforce en stabiliteit bij hoge snelheden. De vaste achtervleugel, de verstelbare voorspoiler en andere aerodynamische elementen dragen bij aan de indrukwekkende prestaties van de auto op zowel het circuit als de openbare weg.

De Porsche 718 Cayman GT4 RS is ongetwijfeld een van de meest opwindende sportwagens die momenteel op de markt zijn. Met zijn krachtige motor, geavanceerde technologieën en uitstekende rijdynamiek is het een waardige toevoeging aan Porsche'sroemrijke sportwagen-erfgoed.

De Porsche 718 Cayman GT4 RS is een indrukwekkende sportwagen met een scala aan geavanceerde functies en technische specificaties. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste kenmerken en technische informatie:

  • Motor: Een 4,0-liter, zescilinder boxermotor met natuurlijke aanzuiging en een vermogen van 493 pk en 331 lb-ft koppel. De motor heeft een toerentallimiet van 9.000 tpm.
  • Transmissie: Porsche'sexclusieve 7-versnellingsbak met dubbele koppeling (PDK), met een optionele herontworpen keuzehendel op de middenconsole.
  • Chassis: Een circuitklare setup met nieuwe schokdempers, aangepaste veer- en stabilisatorstangverhoudingen en een 30 millimeter verlaagde rijhoogte.
  • Aerodynamica: Verbeterde aerodynamische elementen, waaronder een nieuwe vaste achtervleugel met zwanenhalsbevestiging, verstelbare voorspoiler en luchtinlaten achter de ramen van de bestuurder en passagier.
  • Remmen: Krachtige remmen met zes zuigers vooraan en vier zuigers achteraan. Optioneel Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) systeem voor betere remprestaties en een lager onafgeveerd gewicht.
  • Gewichtsbesparing: Gebruik van koolstofvezel en andere lichtgewicht materialen om het totale gewicht van de auto te verminderen.
  • Weissach-pakket (optioneel): Titanium rolkooi, Race-Tex bekleding, titanium uitlaatpijpen en 20-inch gesmede magnesiumwielen.
  • Prestaties: Acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,4 seconden en een topsnelheid van 315 km/u.
  • Nürburgring Nordschleife-prestatie: 23 seconden sneller dan de Porsche 718 Cayman GT4.
  • Prijs: €141.338 met leveringen die beginnen in de zomer van 2022.


De Porsche 718 Cayman GT4 RS combineert op indrukwekkende wijze kracht, prestaties en technologie, wat resulteert in een ultieme sportwagen die zowel op het circuit als op de openbare weg uitblinkt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...