MANHART presenteert MH2 450 - een verbeterde BMW 2-serie met verbluffende prestaties

MANHART heeft een indrukwekkend concept onthuld voor hun MH2 450, een auto die de concurrentie aangaat met de verwachte BMW M2. De MH2 450 is gebaseerd op de topklasse BMW 2-serie die later deze maand uitkomt en is voorzien van talrijke upgrades om te concurreren met huidige en toekomstige M2-modellen.

De standaard M240i 2-serie Coupé heeft 382 pk, maar dankzij een MHtronik Powerbox heeft MANHART het vermogen weten te verhogen tot 450 pk. Het koppel stijgt van 500 Nm naar 650 Nm, terwijl de vermogensafgifte zo wordt beheerd dat het vermogen gelijkmatig wordt verdeeld over het toerentalbereik, wat resulteert in een soepelere en snellere aandrijving.

Het kenmerkende zwart-gouden kleurenschema van MANHART siert zowel het exterieur van de auto als de 20-inch Concave One-velgen en remklauwen. De auto is tevens voorzien van een aangepaste ophanging en een roestvrijstalen uitlaatsysteem met klepregeling. Afhankelijk van de gekozen specificaties kunnen er ook verschillende aanpassingen aan het uitlaatsysteem worden gedaan, zoals roestvrijstalen buizen voor OPF-verwijdering, race-downpipes zonder katalysator en sport-downpipes met een 200-cellige katalysator.

De MH2 450 krijgt ook een nieuw koolstofvezel voorschort en achterdiffuser die bijdragen aan de agressieve uitstraling van de 2-serie. Een extra lipspoiler versterkt de sportieve esthetiek nog verder. Deze indrukwekkende aanpassingen aan de BMW 2-serie zorgen ervoor dat de MANHART MH2 450 een geduchte concurrent wordt voor de aankomende BMW M2.

Naast de opvallende prestatie- en esthetische upgrades van de MANHART MH2 450, is de auto ook uitgerust met geavanceerde technologieën en interieurupgrades. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige materialen, waaronder Alcantara en koolstofvezel, die zowel het comfort als de sportieve uitstraling van de auto benadrukken. Bestuurders zullen genieten van het nieuw ontworpen stuurwiel, dat meer grip en controle biedt tijdens het rijden.

Voor nog betere rijprestaties is de MANHART MH2 450 uitgerust met instelbare dempers, waardoor bestuurders de mogelijkheid hebben om de ophanging af te stemmen op hun persoonlijke voorkeuren en rijomstandigheden. Dit zorgt voor een optimale balans tussen comfort en sportiviteit, zowel op het circuit als op de openbare weg.

De geavanceerde infotainment- en connectiviteitssystemen van de auto zorgen ervoor dat bestuurders en passagiers altijd verbonden blijven en toegang hebben tot navigatie, media en voertuiginstellingen. Met de integratie van Apple CarPlay en Android Auto kunnen gebruikers bovendien eenvoudig hun smartphones koppelen voor een naadloze rijervaring.

MANHART heeft met de MH2 450 een uitstekend voorbeeld gegeven van hoe aftermarket tuning de prestaties en uitstraling van een auto aanzienlijk kan verbeteren. Hoewel de officiële prijzen en beschikbaarheid van de MH2 450 nog niet zijn aangekondigd, zal dit opvallende voertuig ongetwijfeld veel aandacht trekken van zowel BMW-liefhebbers als autoliefhebbers in het algemeen.

Als voorbeeld van de groeiende interesse in sportieve coupés en de wens om auto's te personaliseren, heeft de MANHART MH2 450 een nieuwe benchmark gezet voor toekomstige tuners en autofabrikanten. Het is nu afwachten hoe de markt zal reageren op deze opvallende creatie en welke impact dit zal hebben op de concurrentie tussen de BMW M2 en andere high-performance modellen in deze klasse.

  • Basisvoertuig: De MANHART MH2 450 is gebaseerd op de BMW 2-serie Coupe M240i, een topklasse model dat bekend staat om zijn sportieve prestaties en luxueuze uitstraling.
  • Motor: De MH2 450 heeft een vermogensverhoging van 382 pk naar 450 pk, dankzij de MHtronik Powerbox. Het koppel is verhoogd van 500 Nm naar 650 Nm.
  • Kleurenschema: Het kenmerkende zwart en goud kleurenschema van MANHART siert het hele voertuig, inclusief de 20-inch Concave One-velgen en remklauwen.
  • Ophanging: De auto is voorzien van een aangepaste ophanging en een nieuw roestvrijstalen uitlaatsysteem met klepregeling. Dit systeem kan worden aangepast met verschillende uitlaatopties, zoals roestvrijstalen buis OPF-verwijderen, OPF/GPF-verwijderaar, race downpipes zonder katalysator en een sportdownpipe met 200-cel katalysator.
  • Exterieur: Het voorschort en de achterdiffuser zijn gemaakt van koolstofvezel, wat bijdraagt aan het agressieve uiterlijk van de auto. Een extra lipspoiler versterkt de sportieve uitstraling.
  • Interieur: Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige materialen zoals Alcantara en koolstofvezel, wat zorgt voor een comfortabele en sportieve sfeer. Het opnieuw ontworpen stuurwiel biedt meer grip en controle tijdens het rijden.
  • Infotainment en connectiviteit: De auto beschikt over geavanceerde infotainment- en connectiviteitssystemen, met Apple CarPlay en Android Auto-integratie voor naadloze smartphone-koppeling.

 

Let op dat de exacte specificaties en beschikbare opties voor de MANHART MH2 450 kunnen variëren, afhankelijk van de individuele wensen van de klant en eventuele aanvullende tuning- of personalisatie-opties die door MANHART worden aangeboden. Het is altijd het beste om rechtstreeks contact op te nemen met MANHART of een erkende dealer voor de meest actuele en gedetailleerde informatie over de beschikbare modellen en opties.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...