Lotus onthulde twee autos op het Goodwood Festival of Speed

Enkele van de beroemdste raceauto's in de geschiedenis van Lotus hebben de Britse autofabrikant geïnspireerd om met twee unieke Celebration-auto's te komen. Genaamd de Exige Type 49 en Type 79, kwamen deze schoonheden precies op tijd opdagen voor het 2018 Goodwood Festival of Speed, waar Lotus ook zijn 70e verjaardag vierde. De Exige Type 49 markeert 50 jaar geleden dat Graham Hill geschiedenis schreef in de Lotus Type 49 en in 1968 zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap won, in een van de meest verbluffende F1-auto's ooit gebouwd. Deze prachtige auto's zijn gebaseerd op de Exige Cup 430 en hebben 430 pony's en 440 Nm koppel, genoeg om in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u te komen en een indrukwekkende topsnelheid van 180 km/u te halen.

De Exile Type 49 pronkt met een effen rode buitenkant, terwijl de Exige Type 79 is geverfd in motorsportzwart, met contrasterende krijtstrepen op de splitters aan de voorkant, toegangspanelen aan de voorkant, bargeboards en meer. Trouwens, de voorsplitters van koolstofvezel, luchtgordijnen, toegangspanelen aan de voorkant, zijinlaten en de achterste diffusorfinishers zijn ook gloednieuw. De ultralichte gouden wielen zullen zeker een paar hoofden op straat doen draaien, met rode remklauwen erachter. Ondertussen zorgde Lotus er aan de binnenkant voor dat de gelukkige eigenaren van een van deze op maat gemaakte sportwagens kunnen genieten van in eigen huis vervaardigde carbon Alcantara-racestoelen, met contrasterende dubbele stiksels.

De veelgeprezen handgeschakelde versnellingsbak met open poort van Lotus, die speciaal is ontworpen voor snel en vloeiend schakelen, is een vintage, houten versnellingspookknop. De cockpit bevat ook tal van elementen van geanodiseerd aluminium en koolstofvezel, waaronder de dorpels en de binnacle-afdekking van het instrument.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...