Het Pinnacle portfolio is de droom van elke autoliefhebber

Als er iets is waar de harten van autoliefhebbers sneller van gaan kloppen, dan is het wel een zeldzame en exclusieve autocollectie. Het oldtimerveilinghuis RM Auctions heeft daarmee eens te meer bewezen dat ze een ware autoriteit zijn op het gebied van klassieke auto's door 'swerelds duurste autocollectie ooit aan te kondigen, klaar voor de veiling. De Pinnacle Portfolio, zoals deze collectie gedoopt is, vertegenwoordigt een ongeëvenaarde droomcollectie voor iedereen met benzine in het bloed.

De eigenaar van deze collectie heeft duidelijk een neus gehad voor esthetiek, technologische innovatie en historische waarde. De verzameling omvat 23 auto's en elk stuk vertegenwoordigt een iconisch tijdperk of keerpunt in de geschiedenis van de automobiel. Van klassieke sportauto's tot moderne superauto's, elk voertuig uit de Pinnacle Portfolio heeft zijn eigen unieke verhaal.

Onder de schatten bevindt zich de eerste productie Bugatti Veyron, een hypercar die symbool staat voor de technologische vooruitgang van de 21e eeuw. Met zijn ongeëvenaarde snelheid en luxe heeft de Veyron liefhebbers over de hele wereld betoverd. In deze verzameling vind je ook een van de slechts 20 geproduceerde Lamborghini Reventons, een auto die zeldzaamheid en extreme prestaties combineert.

Alsof dat nog niet genoeg is, bevat de collectie ook de voorlaatste McLaren F1 die ooit gebouwd is. Deze auto'staat bekend om zijn ongekende prestaties en was decennialang de snelste productieauto ter wereld. En als kers op de taart prijkt de laatste Ferrari Enzo in de collectie, waarvan de vorige eigenaar niemand minder dan paus Johannes Paulus II was. Een bizar feitje dat alleen maar bijdraagt aan de mystiek van deze auto.

De Pinnacle Portfolio gaat wellicht de geschiedenisboeken in als een van de meest waanzinnige collecties die ooit is samengesteld door een enkel individu. Met een verwachte opbrengst van meer dan €65 miljoen na afzonderlijke verkoop van alle voertuigen, zal zelfs bij de rijksten der aarde het hoofd even tollen.

RM Auctions verdient overigens niet alleen lof voor het samenstellen van deze collectie, maar ook voor hun reeds indrukwekkende geschiedenis en reputatie. Sinds de oprichting in 1976 is RM Auctions uitgegroeid tot een ware gigant in de wereld van klassieke auto veilingen.

De prestigieuze verkopen van RM Auctions omvatten onder andere een Ferrari 250 GTO uit 1962 die voor $48,4 miljoen van eigenaar wisselde, en daarmee de duurste auto werd ooit verkocht op een veiling. Niet te vergeten is de verkoop van een Aston Martin DBR1 uit 1956, die de hamer zag vallen op $22,6 miljoen, en een Porsche 917 K uit 1970, geveild voor $14 miljoen.

Met een dergelijke geschiedenis en expertise is RM Auctions meer dan een veilinghuis; het is een institutionele hoeder van de automobielgeschiedenis en een platform dat de passie voor de klassieke auto cultiveert. Voor verzamelaars en liefhebbers is RM Auctions een symbool van vertrouwen, kennis en toegang tot de meest buitengewone voertuigen op de planeet.

De Pinnacle Portfolio is dan ook meer dan een verzameling auto's; het is een tastbaar fragment van cultureel erfgoed. In elk van deze auto's huist het genie van hun ontwerpers, de ambitie van hun bouwers en de dromen van hen die achter het stuur hebben plaatsgenomen. Voor de gelukkige nieuwe eigenaren is het bezit van een stuk uit de Pinnacle Portfolio niet slechts een aankoop, maar een eerbetoon aan de kunst en ambacht van de autowereld.

Kijkend naar de wunderkammer die RM Auctions ons presenteert, kunnen we niet anders dan dagdromen. Dagdromen over de wind die langs de gestroomlijnde carrosserieën suist, over de brullende motoren die decennia van innovatie vertegenwoordigen, en over de pure emotie die deze magnifieke machines met zich meebrengen. Met de veiling van de Pinnacle Portfolio viert RM Auctions de liefde voor de auto – een liefde die generaties verbindt en de tijd trotseert.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...