Het Pinnacle portfolio is de droom van elke autoliefhebber

Het gerenommeerde oldtimerveilinghuis RM Auctions heeft opnieuw indruk op ons weten te maken door's werelds duurste autocollectie ooit te onthullen die ooit is geveild. Deze verbluffende verzameling prachtige auto's, toepasselijk de Pinnacle Portfolio genoemd, is eigendom van een onbekende verkoper, een persoon die duidelijk absurd rijk is. Deze anonieme verkoper wist een indrukwekkende collectie van 23 auto's te verzamelen, waaronder enkele van de grootste en meest iconische Europese sport- en raceauto's uit de jaren vijftig en zestig, om nog maar te zwijgen van enkele van's werelds gewilde moderne superauto's.

De ongekende verzameling autoschoonheden omvat zeldzaamheden zoals de eerste productie Bugatti Veyron, een van de 20 Lamborghini Reventons ooit gemaakt, en de voorlaatste McLaren F1 ooit gebouwd. Ook op de lijst staat de laatste Ferrari Enzo, met als vorige eigenaar paus Johannes Paulus II - hoe vreemd dat ook mag klinken. Voel je vrij om te genieten van enkele foto's van de ongelooflijke voertuigen die worden geveild, want ik betwijfel of je ze ooit zult kunnen betalen. Bedenk dat de eigenaar naar verwachting de collectie voor meer dan €65 miljoen verkoopt, zodra elk voertuig afzonderlijk is verkocht. Laat het dagdromen maar beginnen.

Over oldtimerveilinghuis RM Auctions

RM Auctions is een veilinghuis dat zich richt op de verkoop van collectible auto's, vintage raceauto's, en andere klassieke voertuigen. Het bedrijf werd opgericht in 1976 door Rob Myers en staat bekend om zijn expertise op het gebied van klassieke auto's en de verkoop van zeldzame voertuigen op veilingen over de hele wereld.

RM Auctions houdt regelmatig veilingen in Noord-Amerika, Europa, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het bedrijf is ook actief op internet met een online veilingplatform en biedt consultancydiensten aan verzamelaars van klassieke auto's.

Enkele van de meest opmerkelijke verkopen van RM Auctions zijn onder meer een Ferrari 250 GTO uit 1962, die in 2018 werd verkocht voor $48,4 miljoen, waarmee het de duurste auto was die ooit op een veiling werd verkocht. Andere opmerkelijke verkopen zijn onder meer een Aston Martin DBR1 uit 1956, die in 2017 werd verkocht voor $22,6 miljoen en een Porsche 917 K uit 1970, die in 2017 werd verkocht voor $14 miljoen.

Het succes van RM Auctions heeft het bedrijf tot een van de belangrijkste spelers in de klassieke auto-industrie gemaakt, en het heeft een reputatie opgebouwd als een betrouwbare bron voor de aankoop en verkoop van zeldzame en exclusieve voertuigen. Het bedrijf blijft zich inzetten voor het behoud van de geschiedenis van de automobielindustrie en het bevorderen van de waardering voor klassieke auto's en hun rol in de technologische ontwikkeling van de moderne auto.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...