Himalaya tilt de Land Rover Defender 110 naar een hoger niveau

De LS3-aangedreven Defender 110 Crew Cab van Himalaya is een opvallend en krachtig voertuig dat beproefde off-road prestaties combineert met moderne technologie en luxe functies. Het voertuig is gebouwd door het South Carolina gevestigde aftermarket-bedrijf Himalaya, dat aangepaste carrosseriepanelen en frames, een moderne aandrijflijn, een nieuw veersysteem, een volledige schijfremconversie, een nieuw brandstofsysteem en bijgewerkte bedrading heeft geïnstalleerd.

De grootste upgrade van het voertuig is de enorme 6,3-liter LS3 Corvette-motor, die meer dan 525 pk en 495 lb-ft koppel ontwikkelt. De auto heeft nog geen officiële prestatiecijfers, maar met zo'n krachtige motor is het veilig om te zeggen dat het snel en krachtig is. Het voertuig is ontworpen om elk terrein in stijl en comfort te kunnen bedwingen, en de toevoeging van een nieuw airconditioningsysteem, geluidsdichte materialen en een high-end audiosysteem van Alpine zorgen voor een comfortabele en verfijnde rijervaring.

Het interieur is voorzien van zwarte diamantgestikte leren stoelen, een modern Puma-dashboard, accenten van koolstofvezel, een leren stuurwiel van Momo en een high-end audiosysteem van Alpine. Het interieur is geluiddicht en uitgerust met Dynamat om het geluidsniveau te verminderen, ondanks de grote all-terrain (MUD) banden.

De prijs van de Defender 110 Crew Cab van Himalaya is €250.000, wat aan de hoge kant lijkt, maar het voertuig is op maat gemaakt met hoogwaardige materialen en aangepaste functies die zorgen voor een unieke en opvallende rijervaring. Het is een duidelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een krachtig en luxueus off-road voertuig dat er net zo goed uitziet als het presteert.

De Himalaya Defender 110 Crew Cab ook is uitgerust met een modern veersysteem, dat is ontworpen om de rijhoogte aan te passen aan verschillende rijomstandigheden en terreinen. Het voertuig heeft ook een volledige schijfremconversie, waardoor het beter presteert op de weg en beter reageert op de bediening. De buitenkant van de auto is ook aangepast met aangepaste carrosseriepanelen en frames, wat zorgt voor een unieke en opvallende uitstraling. Het voertuig is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een minimalistische, maar toch functionele uitstraling.

Technische specificaties van de Himalaya Defender 110 Crew Cab:

Motor:

 • 6,3-liter LS3 Corvette-motor
 • Ontwikkelt meer dan 525 pk en 495 lb-ft koppel


Transmissie:

 • Handgeschakelde of automatische transmissie beschikbaar


Ophanging:

 • Modern veersysteem, ontworpen om de rijhoogte aan te passen aan verschillende rijomstandigheden en terreinen


Remmen:

 • Volledige schijfremconversie


Exterieur:

 • Aangepaste carrosseriepanelen en frames
 • Beschikbaar in verschillende kleuren


Interieur:

 • Zwarte diamantgestikte leren stoelen
 • Modern Puma-dashboard
 • Accenten van koolstofvezel
 • Leren stuurwiel van Momo
 • High-end audiosysteem van Alpine


Andere functies:

 • Nieuw brandstofsysteem
 • Bijgewerkte bedrading
 • Nieuw airconditioningsysteem
 • Geluidsdichte materialen


Over het algemeen is de Himalaya Defender 110 Crew Cab een indrukwekkend voertuig dat brute kracht combineert met verbeterde off-road prestaties en luxe functies. Het voertuig is op maat gemaakt met hoogwaardige materialen en aangepaste functies die zorgen voor een unieke en opvallende rijervaring. De LS3-motor is een indrukwekkende krachtbron en de moderne veersysteem en schijfremmen zorgen voor betere prestaties en respons. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een krachtig off-road voertuig dat er net zo goed uitziet als het presteert en voldoet aan alle moderne eisen van een luxe SUV.

De Himalaya Defender 110 Crew Cab is ontworpen met de off-road mogelijkheden in gedachten, en de aanpassingen aan de carrosserie, het frame en de ophanging zijn allemaal bedoeld om de prestaties op ruw terrein te verbeteren. Het voertuig is uitgerust met grote all-terrain (MUD) banden die zorgen voor betere tractie en wendbaarheid op ruw terrein.

Het interieur van de auto is ook opvallend, met zwarte diamantgestikte leren stoelen en een modern Puma-dashboard dat voor een verfijnde uitstraling zorgt. Het dashboard is voorzien van een reeks moderne technologieën, waaronder een high-end audiosysteem van Alpine en een touchscreen infotainmentsysteem dat kan worden gekoppeld aan smartphones en andere apparaten.

De LS3-motor is een krachtige krachtbron en biedt meer dan genoeg vermogen voor zowel off-road als on-road rijden. Het voertuig is verkrijgbaar met handgeschakelde of automatische transmissie-opties, afhankelijk van de voorkeur van de bestuurder.

De Himalaya Defender 110 Crew Cab is ook verkrijgbaar in verschillende configuraties, waaronder een pick-up truck en een SUV met twee deuren. Het voertuig is op maat gemaakt met hoogwaardige materialen en aangepaste functies die zorgen voor een unieke en opvallende rijervaring. De prijs van het voertuig is aan de hoge kant, maar het is een investering voor mensen die op zoek zijn naar een indrukwekkend off-road voertuig met moderne technologieën en luxe functies.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...