De onthulling van de Ferrari F8 Spider 2020 - een open dak supercar

Met veel anticipatie heeft Ferrari eindelijk de langverwachte Ferrari F8 Spider uit 2020 onthuld. Deze unieke middenmotor supercar, met het vermogen om zijn dak af te werpen, is perfect getimed voor de winterperiode.

Onder de motorkap blijft de 3,9 liter V8-motor trouw aan zijn specificaties en prestaties die we kennen van het Coupe-model. Het enige verschil zit in de aerodynamica en het gewicht, aangezien het nieuwe Spider-model is aangepast met een drop-top dak.

Met 710 pk en een koppel van 568 pond-voet heeft de 2020 F8 Spider slechts 2,9 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te accelereren, met een topsnelheid van 340 km/u. Hij doet dus zeker niet onder voor het Coupe-model. De kracht wordt overgebracht op de wielen via een 7-traps transmissie met dubbele koppeling.

Het dak van de F8 Spider heeft de nodige aandacht gekregen. Het ontwerp is verbeterd en lichter geworden dan dat van zijn voorganger, de 488 Spider. Het kanteldak is uitgerust met een elektronisch mechanisme dat het dak in slechts 14 seconden in twee delen boven de motor vouwt, zelfs bij snelheden tot 45 km/u.

Het gewicht van de nieuwe Ferrari F8 Spider bedraagt 1.400 kg, wat eigenlijk 20 kg minder is dan de 488 Spider en 35 kg meer dan de F8 Tributo. De lancering van de nieuwe Spider staat gepland voor eind dit jaar, maar verwacht een lange wachtlijst van enthousiaste kopers die deze sensationele open dak supercar willen bemachtigen.

Naast de opmerkelijke prestaties en het dakmechanisme heeft de Ferrari F8 Spider 2020 nog enkele andere opvallende kenmerken en details die het tot een buitengewone supercar maken:

  • Het exterieurontwerp van de F8 Spider is adembenemend en toont de kenmerkende stijl en elegantie van Ferrari. De scherpe lijnen, aerodynamische vormen en opvallende details dragen bij aan de sportieve uitstraling van de auto.
  • Het interieur is ontworpen met aandacht voor comfort en luxe. Hoogwaardige materialen, met de hand vervaardigd vakmanschap en moderne technologie creëren een verfijnde en ergonomische cockpit.
  • Het geavanceerde remsysteem, de elektronische stabiliteitscontrole en andere veiligheidsvoorzieningen zorgen voor een veilige en gecontroleerde rijervaring, zelfs bij hoge snelheden.
  • Het geluidssysteem van de F8 Spider is speciaal afgestemd om het opwindende motorgeluid van de V8-motor te versterken, waardoor een meeslepende en emotionele rijervaring ontstaat.
  • Het infotainmentsysteem van Ferrari biedt een scala aan connectiviteits- en entertainmentfuncties, waaronder navigatie, Bluetooth-connectiviteit en toegang tot diverse digitale media.
  • Het interieur van de F8 Spider biedt voldoende opbergruimte, waaronder een bagageruimte aan de voorkant, waarin kleine bagagestukken kunnen worden meegenomen voor weekendtrips of langere ritten.
  • De F8 Spider wordt geleverd met geavanceerde rijhulpsystemen, zoals parkeersensoren en een achteruitrijcamera, om het parkeren en manoeuvreren te vergemakkelijken.


Bovendien is de Ferrari F8 Spider 2020 voorzien van enkele geavanceerde technologieën en aanpassingen die de rijervaring nog verder verbeteren:

  • Het geavanceerde aerodynamische ontwerp van de F8 Spider zorgt voor optimale luchtstroom en neerwaartse druk, waardoor de stabiliteit en handelbaarheid bij hoge snelheden worden verbeterd.
  • Het chassis van de F8 Spider maakt gebruik van lichte materialen, zoals koolstofvezel, om het gewicht te verminderen en de stijfheid te vergroten, wat resulteert in een betere wendbaarheid en responsiviteit.
  • Het adaptieve onderstel past zich automatisch aan verschillende rijomstandigheden aan, waardoor een comfortabele rit wordt geboden zonder concessies te doen aan de sportieve prestaties.
  • De geavanceerde remmen met keramische remschijven zorgen voor een uitstekende remkracht en precisie, wat essentieel is bij hoge snelheden en agressief rijgedrag.
  • Het stuurwiel van de F8 Spider is uitgerust met geïntegreerde bedieningselementen, waardoor de bestuurder gemakkelijk toegang heeft tot verschillende functies zonder de handen van het stuur te hoeven halen.
  • Het uitlaatsysteem van de F8 Spider is speciaal afgestemd om een krachtig en opwindend geluid te produceren, dat de opwinding en het karakter van de auto accentueert.
  • Het geavanceerde remsysteem, in combinatie met de elektronische remkrachtverdeling en tractiecontrole, zorgt voor een uitstekende remprestatie en optimale grip in bochten.
  • Het interieur van de F8 Spider biedt hoogwaardige lederen bekleding, ergonomische stoelen en moderne infotainmentfuncties, waardoor de rit comfortabel en luxueus is.


Met zijn krachtige prestaties, opvallend design en de sensatie van open rijden, biedt de Ferrari F8 Spider 2020 een ongeëvenaarde ervaring op de weg. Het is een ultieme combinatie van technische excellentie, esthetische pracht en compromisloze luxe.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...