BMW Concept 4 - een glimp van de toekomstige BMW 4-serie

Op de Frankfurt Motor Show 2019 verraste BMW zijn fans met de verbluffende BMW Concept 4, die een voorproefje gaf van de visie van het merk op de toekomstige BMW 4-serie, met name de felbegeerde BMW M4.

Het nieuwe BMW-concept neemt ontwerpelementen over van de huidige 4-serie coupé en transformeert ze tot iets nog wilders. De zijramen hebben een hogere lijn dan die van de huidige 4-serie, en de wielkasten hebben een vloeiendere designlijn, waardoor ze er meer gespierd uitzien dan we gewend zijn. De meest controversiële eigenschap is ongetwijfeld de imposante nierrooster aan de voorkant. Uitgesneden delen proberen de omvang van de grille te verminderen, maar met beperkt succes.

Volgens het persbericht van BMW is het nieuwe ontwerp geïnspireerd op de oude BMW 328 en de BMW 3.0 CSi, maar de roosters van die modellen waren lang niet zo groot. De nieuwe conceptauto is uitgerust met LED-koplampen en achterlichten. De koplampen zijn geïntegreerd in de carrosserie met een glazen afdekking, terwijl de achterlichten een meer conventionele vorm hebben met een enkel element.

Aan de achterzijde van de nieuwe BMW 4 Concept vinden we een hoog achterluik en twee opvallende luchtuitlaten. De achterdiffusor heeft twee uitlaatafdekkingen, terwijl een achterklepspoiler geïntegreerd is in het totale ontwerp.

De kleur van het nieuwe BMW-concept draagt de toepasselijke naam 'Forbidden Red'. Over het algemeen lijkt het nieuwe ontwerp veelbelovend en kan het uitgroeien tot een zeer gewilde BMW M4. BMW-fans hebben zeker veel om naar uit te kijken in de toekomstige BMW 4-serie.

Met de BMW Concept 4 heeft de Beierse autofabrikant een gedurfde visie op de toekomst van de BMW 4-serie gepresenteerd. Dit opvallende concept, dat voor het eerst werd onthuld op de Frankfurt Motor Show 2019, laat zien dat BMW klaar is om de grenzen van autodesign te verleggen, met name voor de gewilde BMW M4.

Het nieuwe ontwerp van de BMW Concept 4 neemt elementen over van de huidige 4-serie coupé en transformeert ze tot iets dat nog expressiever en gedurfder is. De zijramen hebben een hogere lijn dan die van de huidige modellen, terwijl de wielkasten een vloeiende en gespierde uitstraling hebben. De meest opvallende en controversiële feature is ongetwijfeld de enorme niergrille aan de voorkant. Hoewel sommige uitgesneden delen zijn toegevoegd om de visuele impact te verminderen, heeft dit nog steeds geleid tot verdeelde meningen onder autoliefhebbers.

Het inspiratiebron voor het ontwerp van de BMW Concept 4 zijn de klassieke BMW-modellen, zoals de BMW 328 en de BMW 3.0 CSi. Echter, de grille van de Concept 4 is aanzienlijk groter dan die van de historische modellen. Het concept wordt ook gekenmerkt door geavanceerde LED-koplampen die naadloos zijn geïntegreerd in de carrosserie, terwijl de achterlichten een meer conventionele vorm hebben met een enkel element.

Aan de achterkant van de BMW Concept 4 valt een hoog achterluik op, samen met twee prominente luchtuitlaten en een stoere achterdiffusor met twee uitlaatafdekkingen. Het geheel wordt afgerond met een geïntegreerde achterklepspoiler. De conceptauto wordt gepresenteerd in de opvallende kleur 'Forbidden Red', waardoor de sportieve uitstraling nog meer wordt benadrukt.

Hoewel de BMW Concept 4 nog steeds een conceptauto is, is het een veelbelovende voorbode van de toekomstige BMW 4-serie, vooral de BMW M4. BMW-fans kunnen zich verheugen op een combinatie van krachtige prestaties en gedurfd design wanneer deze conceptuele visie werkelijkheid wordt. De BMW Concept 4 laat zien dat BMW vastbesloten is om de verwachtingen te overtreffen en een nieuwe standaard te zetten in autodesign en rijervaring.

BMW Concept 4

 • BMW Concept 4 onthuld op de Frankfurt Motor Show 2019
 • Gedurfde visie op de toekomstige BMW 4-serie, met name de BMW M4
 • Ontwerpelementen ontleend aan de huidige 4-serie coupé
 • Hogere zijramen en vloeiende designlijnen van de wielkasten voor een expressiever uiterlijk
 • Imposante niergrille aan de voorkant, het meest controversiële element van het ontwerp
 • Geïnspireerd door de BMW 328 en de BMW 3.0 CSi, maar met een grotere grille dan de historische modellen
 • LED-koplampen geïntegreerd in de carrosserie met glazen afdekking
 • Achterlichten met een meer conventionele vorm, bestaande uit een enkel element
 • Hoog achterluik en prominente luchtuitlaten aan de achterkant
 • Achterdiffusor met twee uitlaatafdekkingen
 • Geïntegreerde achterklepspoiler
 • Kleur van het concept: 'Forbidden Red'


De BMW Concept 4 is een gedurfde en visueel indrukwekkende conceptauto die een voorproefje geeft van de toekomstige BMW 4-serie, met een specifieke focus op de BMW M4. Met zijn expressieve designelementen, zoals de imposante niergrille en vloeiende wielkastlijnen, trekt deze conceptauto ongetwijfeld de aandacht. Het gebruik van geavanceerde LED-verlichtingstechnologie draagt bij aan de moderne uitstraling van de auto. Met zijn krachtige en atletische uitstraling belichaamt de BMW Concept 4 de voortdurende evolutie van het merk en belooft het een opwindende toekomst voor de BMW 4-serie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...