Novitec tilt de Ferrari 488 Pista naar een hoger niveau met indrukwekkende tuning

Novitec, een gerenommeerd tuningbedrijf, heeft een sportpakket ontwikkeld voor de prachtige Ferrari 488 Pista. Hoewel de 488 Pista al beschikt over de krachtigste achtcilinder productiemotor in de geschiedenis van Ferrari, is Novitec erin geslaagd om nog meer uit deze Italiaanse hengst te halen.

Het sportpakket van Novitec omvat ECU-tuning en hoogwaardige uitlaatsystemen van roestvrij staal of Inconel, afkomstig uit de Formule 1. Met deze aanpassingen biedt Novitec een aanzienlijke toename in vermogen en koppel. De 488 Pista krijgt een verbazingwekkend vermogen van 791 pk (81 pk meer dan standaard) en 898 Nm aan koppel (128 Nm meer dan standaard).

De resultaten zijn ronduit indrukwekkend. De sprint van 0 naar 100 km/u (62 mph) wordt gereduceerd tot slechts 2,7 seconden en de topsnelheid stijgt naar een adembenemende 345 km/u (214 mph). Dit betekent dat de Novitec-versie van de 488 Pista 0,15 seconden sneller accelereert en 5 km/u (3 mph) sneller kan rijden dan de standaardversie. Bovendien biedt de aangepaste auto een directe gasrespons en een verbeterde tractie op de weg.

Naast de prestatie-upgrades heeft Novitec ook gedacht aan de aerodynamica van de auto. De carrosserie is voorzien van talloze carbon-onderdelen die zorgen voor een betere aerodynamische balans. Daarnaast zijn er zijrichtingaanwijzers en reflectoren met een rookafwerking, een derde remlicht met gerookte LED's en speciaal voor deze auto ontworpen Novitec NF10-wielen.

Om het rijgedrag verder te verfijnen, heeft Novitec ook de wielophanging aangepast. De rijhoogte van de auto is met 35 mm verlaagd, terwijl de neus met 40 mm is verhoogd om obstakels beter te kunnen vermijden.

Het interieur van de Novitec 488 Pista biedt ook ongekende mogelijkheden. Verwacht alcantara en leer in vrijwel elke kleur en ontwerp. De cockpit kan volledig worden aangepast aan de individuele smaak en voorkeuren van de eigenaar.

Met Novitec's indrukwekkende tuningpakket wordt de Ferrari 488 Pista naar een hoger niveau getild, zowel op het gebied van prestaties als stijl. Het resultaat is een auto die nog exclusiever en opvallender is, en tegelijkertijd de onmiskenbare essentie van een Ferrari behoudt.

Met Novitec's indrukwekkende tuningpakket wordt de Ferrari 488 Pista naar een hoger niveau getild, zowel op het gebied van prestaties als stijl. Het Duitse tuningbedrijf heeft niet alleen de motorprestaties verbeterd, maar heeft ook aandacht besteed aan de aerodynamica, het onderstel en het interieur van de auto.

Naast de ECU-tuning en het hoogwaardige uitlaatsysteem, heeft Novitec ook diverse carbon-onderdelen toegevoegd aan de carrosserie van de 488 Pista. Deze onderdelen dragen niet alleen bij aan de algehele aerodynamica van de auto, maar geven ook een sportieve en agressieve uitstraling.

De Novitec 488 Pista is voorzien van op maat gemaakte Novitec NF10-wielen die speciaal zijn ontworpen voor deze auto. Deze lichtgewicht wielen dragen niet alleen bij aan de looks, maar verbeteren ook de rijeigenschappen en de handling.

Om het rijgedrag verder te optimaliseren, heeft Novitec de wielophanging aangepast. Door de auto met 35 mm te verlagen en de neus met 40 mm te verhogen, heeft Novitec de stabiliteit en wendbaarheid van de 488 Pista verbeterd. Dit zorgt voor een nog betere rijervaring, zowel op rechte stukken als in bochten.

Het interieur van de Novitec 488 Pista is afgewerkt met hoogwaardige materialen zoals alcantara en leer. Novitec biedt een breed scala aan personalisatiemogelijkheden, zodat de eigenaar de cockpit naar eigen smaak kan inrichten. Of het nu gaat om kleuren, stiksels of andere details, Novitec zorgt ervoor dat het interieur perfect aansluit bij de wensen van de eigenaar.

Met het tuningpakket van Novitec krijgt de Ferrari 488 Pista een krachtige upgrade en een unieke uitstraling. Het combineert prestaties, stijl en vakmanschap op een indrukwekkende manier. Of het nu gaat om het verhogen van het vermogen, het verbeteren van de aerodynamica of het personaliseren van het interieur, Novitec tilt de 488 Pista naar een hoger niveau en biedt eigenaren de mogelijkheid om hun Ferrari nog exclusiever en opvallender te maken.

  • Motor: 3,9-liter V8-motor met dubbele turbocompressor De Novitec Ferrari 488 Pista is uitgerust met een krachtige 3,9-liter V8-motor met dubbele turbocompressor. Deze motor levert indrukwekkende prestaties en een geweldige vermogensafgifte.

  • Vermogen: 791 pk Dankzij de ECU-tuning en hoogwaardige uitlaatsystemen van Novitec heeft de 488 Pista een vermogen van 791 pk. Dit is een toename van 81 pk ten opzichte van de standaardversie.

  • Koppel: 898 Nm Het koppel van de Novitec 488 Pista bedraagt 898 Nm, wat een toename is van 128 Nm ten opzichte van de standaardversie. Dit zorgt voor indrukwekkende acceleratie en snelheid op de weg.

  • Acceleratie (0-100 km/u): 2,7 seconden Dankzij de verbeterde prestaties kan de Novitec 488 Pista in slechts 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Dit maakt het een van de snelste sportauto's op de weg.

  • Topsnelheid: 345 km/u Met de tuning van Novitec kan de 488 Pista een adembenemende topsnelheid bereiken van 345 km/u. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde rijervaring en een gevoel van kracht en snelheid.

  • Aerodynamische verbeteringen Novitec heeft verschillende aerodynamische verbeteringen toegepast op de 488 Pista. De toevoeging van carbon-onderdelen aan de carrosserie verbetert de luchtstroom en de algehele aerodynamica van de auto. Dit draagt bij aan een betere stabiliteit en handling.

  • Verlaagde rijhoogte en aangepaste wielophanging De Novitec 488 Pista heeft een verlaagde rijhoogte van 35 mm, wat de wegligging en het rijgedrag verbetert. Daarnaast heeft Novitec de neus van de auto met 40 mm verhoogd om obstakels beter te kunnen vermijden. Dit draagt bij aan een betere manoeuvreerbaarheid en controle.

  • Interieurafwerking Het interieur van de Novitec 488 Pista is voorzien van hoogwaardige materialen, zoals alcantara en leer. Novitec biedt uitgebreide personalisatiemogelijkheden, zodat de eigenaar het interieur naar eigen smaak kan aanpassen.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...