De verbazingwekkende Magnum MK5 supercar

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van Magnum gehoord, maar nadat je naar hun nieuwste project gaat kijken, de Magnum MK5 supercar, zal hun naam wekenlang in je hoofd blijven hangen.
De MK5 is een nieuwe ultralichte supercar die bedoeld is om je de spanning en snelheden van een Formule 1-auto direct op de openbare weg te geven.
Hij heeft een middenmotor, achterwielaandrijving architectuur en wordt aangedreven door een kleine 4-cilindermotor die in staat is om een indrukwekkende 250 pk te produceren en tot 11.000 tpm kan draaien.
Maar de Magnum MK5 heeft een gewicht van slechts 545 kg (of 1.200 lbs), wat leidt tot een verbluffende versnelling, met een tijd van 0 tot 100 km/u (0-100 mph) van slechts 3,2 seconden.
Hij heeft een vermogen-gewichtsverhouding van 460 pk per ton en hij kan blijkbaar tot 2 Gs trekken in bochten en kan ook een topsnelheid van 240 km/u (150 mph) bereiken. Al dit vermogen wordt naar de achterwielen van deze schoonheid gestuurd via een sequentiële transmissie met 6 versnellingen en een sperdifferentieel. De Magnum MK5 heeft een carrosserie van koolstofvezelcomposiet die zeer aerodynamisch is en een agressieve voorvleugel, een platte onderkant en een diffuser aan de achterkant bevat.
Hij heeft zelfs een kleine kofferbak, maar dat is alleen handig als je twee helmen en een aktetas wilt dragen, want dat is alle bagageruimte die je krijgt. Deze kleine supercar wordt ook geleverd met een verstelbare duwstang geactiveerde ophanging, tweeweg verstelbare dempers en ook verstelbare stabilisatorstangen voor de perfecte rijervaring. Binnenin heeft het stoelen van koolstofvezelcomposiet, een waterbestendig stuurwiel met snelsluiting, een modern data-acquisitiesysteem en een achteraandrijfmonitor.
Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een Magnum MK5, moet u weten dat het bedrijf van plan is om elk jaar slechts 20 eenheden te produceren, elk met een prijs van €139.000. Dat is niet veel duurder dan zijn directe concurrenten, de Ariel Atom, de KTM X Bow of de BAC Mono.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...