De exclusieve Zenith-collectie - het afscheid van de huidige Rolls-Royce Phantom-generatie

De huidige generatie Rolls-Royce Phantom nadert zijn pensioen en om dit tijdperk af te sluiten, heeft de Britse luxueuze autofabrikant een speciale Zenith-collectie gelanceerd. Deze collectie omvat de laatste 50 Coupé- en Drophead-modellen, die al zijn uitverkocht en zullen worden aangepast aan de smaak en wensen van hun eigenaars.

De Zenith-collectie onderscheidt zich door unieke kenmerken, zoals een glazen plank in de achterklep, een royale champagnekoelkast en een op maat gemaakte versie van de picknickmand van Rolls-Royce. Bovendien zijn de armleuningen van deze speciale editie gelaserd met de locaties waar het concept van elk model voor het eerst werd getoond: Villa D'Este voor de Drophead-versies en het Meer van Genève voor de Coupé-versies.

Het dashboard is uitgerust met een speciale lade die een genummerde plaquette bevat, ingekapseld in een gepolijste aluminium behuizing, waarmee de exclusiviteit van deze voertuigen wordt benadrukt. Rolls-Royce heeft ook een vleugje erfgoed aan de collectie toegevoegd door een metalen plaquette, afkomstig uit de Phantom-assemblagelijn in Goodwood, in de auto's te verwerken, samen met de exacte coördinaten van de herkomst van het metaal.

De snelheidsmeter is uitgevoerd in sportief geborsteld staal en het leer van de achtercompartimenten is iets donkerder voor deze speciale modellen. De beroemde Starlight-hemelbekleding is zo afgestemd dat bestuurder en passagiers nooit meer de cabine van dit voertuig willen verlaten.

De verfschema's van de Zenith-collectie zijn geïnspireerd op eerdere modellen en omvatten onder andere een combinatie van Madeira Red met Jubilee Silver en Midnight Blue met Arctic White. Terwijl de productie van de huidige Phantom-serie bijna ten einde is, werkt Rolls-Royce al aan het model van de achtste generatie, dat zal worden uitgerust met een geheel nieuwe aluminium structuur - een primeur voor het bedrijf.

Hoewel de exacte kosten van de Zenith-collectie niet zijn onthuld, kan men ervan uitgaan dat er een aanzienlijk prijskaartje aan deze exclusieve voertuigen hangt. Met deze bijzondere collectie neemt Rolls-Royce op grootse wijze afscheid van de huidige Phantom-generatie en verwelkomt het een nieuw tijdperk van innovatie en luxe.

 • V12-motor: De meeste Rolls-Royce-modellen zijn uitgerust met een krachtige V12-motor voor moeiteloze prestaties en een soepele rijervaring.
 • Twin-turbo: Om het vermogen en koppel te verhogen, gebruikt Rolls-Royce vaak twin-turbo technologie in hun motoren.
 • ZF 8-traps automatische transmissie: Rolls-Royce-modellen zijn doorgaans uitgerust met een soepele en responsieve ZF 8-traps automatische transmissie.
 • Achterwielaandrijving: De meeste Rolls-Royce-voertuigen zijn achterwielaangedreven, wat zorgt voor een evenwichtige gewichtsverdeling en verbeterde rijdynamiek.


Ophanging en remmen:

 • Luchtvering: Rolls-Royce maakt gebruik van een geavanceerd luchtveringsysteem om een ongeëvenaard rijcomfort te bieden.
 • Actieve antirolstangen: Deze technologie zorgt voor een betere wegligging en beperkt het overhellen van de carrosserie tijdens het nemen van bochten.
 • Geventileerde schijfremmen: Om voldoende remkracht te bieden, zijn Rolls-Royce-voertuigen voorzien van grote geventileerde schijfremmen.


Interieur en comfort:

 • Geluidsisolatie: Rolls-Royce staat bekend om zijn uitzonderlijke geluidsisolatie om een rustige en ontspannen cabineomgeving te creëren.
 • Luxe lederen bekleding: De interieurs van Rolls-Royce-auto's zijn bekleed met de fijnste lederen materialen, verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen.
 • Houtfineer: Rolls-Royce maakt gebruik van hoogwaardige houtsoorten en fineer om een luxe uitstraling te creëren in hun voertuiginterieurs.
 • Starlight-hemelbekleding: Deze kenmerkende optie omvat honderden glasvezellichtjes die in het dak van de auto zijn verwerkt, wat zorgt voor een unieke sfeer in de cabine.
 • 4-zone automatische klimaatregeling: Rolls-Royce-modellen zijn vaak uitgerust met een 4-zone automatisch klimaatregelsysteem, waardoor elke passagier zijn eigen temperatuur en luchtstroom kan instellen.


Veiligheid en technologie:

 • Adaptieve cruisecontrol: Deze functie past de snelheid van het voertuig automatisch aan om een veilige afstand tot het voertuig voor u te behouden.
 • Night Vision: Rolls-Royce biedt een nachtzichtsysteem aan dat gebruikmaakt van infraroodcamera's om voetgangers en dieren in het donker te detecteren.
 • Head-up display: Deze functie projecteert belangrijke informatie, zoals snelheid en navigatieaanwijzingen, op de voorruit van de auto.
 • Lane Departure Warning en Lane Keep Assist: Deze systemen waarschuwen de bestuurder als het voertuig onbedoeld van rijstrook dreigt te veranderen en helpen om het voertuig binnen de rijstrook te houden.
 • Collision Warning en Autonomous Emergency Braking: Deze veiligheidsvoorzieningen waarschuwen de bestuurder bij een dreigende aanrijding en kunnen automatisch remmen om een botsing te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. 
 • 360-graden camera en parkeersensoren: Rolls-Royce-voertuigen zijn vaak uitgerust met 360-graden camera's en parkeersensoren, die de bestuurder helpen bij het parkeren en manoeuvreren in krappe ruimtes.


Connectiviteit en infotainment:

 • Rolls-Royce Bespoke Audio: Het merk biedt een geavanceerd audiosysteem, speciaal afgestemd op de akoestiek van het interieur van elk model, voor een superieure geluidservaring.
 • Navigatie- en infotainmentsysteem: Rolls-Royce-voertuigen zijn uitgerust met geavanceerde navigatie- en infotainmentsystemen, die gebruiksvriendelijk en intuïtief zijn.
 • Bluetooth-, USB- en AUX-connectiviteit: Deze functies stellen bestuurders en passagiers in staat om hun mobiele apparaten eenvoudig te verbinden met het infotainmentsysteem van het voertuig.
 • Draadloze telefoonoplader: Sommige Rolls-Royce-modellen bieden draadloze telefoonopladers om het gemak voor de inzittenden te vergroten.Elektrische en hybride technologie:
 • Plug-in hybride aandrijflijnen: Rolls-Royce kan in de toekomst plug-in hybride aandrijflijnen ontwikkelen om milieuvriendelijkere opties te bieden.
 • Volledig elektrische modellen: Het merk heeft interesse getoond in het ontwikkelen van volledig elektrische modellen om aan de groeiende vraag naar emissievrije voertuigen te voldoen.
   

Lichtgewicht constructie:

 • Aluminium carrosseriestructuur: Rolls-Royce is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe aluminium carrosseriestructuur om het gewicht te verminderen en tegelijkertijd de stijfheid en veiligheid te verbeteren.


​​​​​​​Terwijl Rolls-Royce zich voorbereidt op het afscheid van de huidige Phantom-generatie, blijft het merk innoveren om zijn klanten de ultieme luxe-ervaring te bieden. Hier zijn enkele toekomstige ontwikkelingen en verwachtingen voor het merk en zijn aanstaande modellen:

 • Geavanceerde technologieën: Rolls-Royce zal naar verwachting blijven investeren in geavanceerde technologieën om zowel de prestaties als het comfort van zijn voertuigen te verbeteren. Dit kan onder meer de integratie van autonoom rijden, geavanceerde connectiviteit en infotainmentsystemen omvatten.

 • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Met de groeiende nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, zal Rolls-Royce waarschijnlijk investeren in de ontwikkeling van milieuvriendelijkere aandrijflijnen, zoals hybride en volledig elektrische systemen, om aan de behoeften van de milieubewuste klant te voldoen.

 • Nieuwe modellen en samenwerkingen: Rolls-Royce kan zijn modellengamma uitbreiden met nieuwe voertuigtypen en samenwerkingen met andere luxemerken, wat kan leiden tot de introductie van unieke en exclusieve modellen die de grenzen van luxe en innovatie verleggen.

 • Personalisatie en maatwerk: Om aan de individuele behoeften en wensen van hun klanten te voldoen, zal Rolls-Royce naar verwachting zijn aanbod van maatwerkopties blijven uitbreiden, waaronder op maat gemaakte interieurs, exterieurafwerkingen en accessoires.

 • Wereldwijde expansie: Met een groeiende vraag naar luxevoertuigen in opkomende markten kan Rolls-Royce zijn wereldwijde aanwezigheid en dealernetwerk verder uitbreiden, waardoor het merk zijn klantenkring kan vergroten en meer mensen kan laten genieten van de ultieme luxe-ervaring die Rolls-Royce te bieden heeft.

In de komende jaren zullen we ongetwijfeld getuige zijn van spannende ontwikkelingen en innovaties van Rolls-Royce, terwijl het merk zijn reputatie als leider in de wereld van luxe en verfijning verder versterkt. Met de introductie van de achtste generatie Phantom en andere toekomstige modellen zal Rolls-Royce blijven streven naar perfectie en zijn klanten blijven voorzien van een ongeëvenaarde rijervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...