De exclusieve wereld achter de productie van Bugatti Chiron

De prestigieuze Franse autofabrikant Bugatti is zich terdege bewust van de belangstelling voor de serieproductie van de indrukwekkende Bugatti Chiron. Daarom bieden ze ons een kijkje achter de schermen in het indrukwekkende atelier van het bedrijf in Molsheim, Elzas. Hier worden momenteel 12 supersportwagens geassembleerd en nog eens 58 zullen tegen het einde van het jaar worden geproduceerd. Slechts 20 medewerkers werken in deze verbluffende productiefaciliteit om 'swerelds krachtigste, snelste en meest luxueuze supersportwagen te assembleren.

Het Bugatti Atelier, ontworpen door de beroemde architect professor Gunter Henn, heeft een vloeroppervlak van meer dan 1.000 vierkante meter en is gevuld met geavanceerde technologie. Het is een van de schoonste en meest geavanceerde productiefaciliteiten die ooit is gezien. Hier wordt elke Chiron gedurende negen maanden met de hand gebouwd, waarbij elk klein detail individueel wordt gecontroleerd op kwaliteit. De meest exclusieve supersportwagen ondergaat strenge kwaliteitscontroles voordat een team van Bugatti-leidinggevenden de auto na goedkeuring aan de eigenaar overhandigt.

Wat nog interessanter is, is dat sommige gelukkige klanten worden uitgenodigd voor een speciale rondleiding achter de schermen door de fabriek. Hier onthult de Franse supercar-fabrikant enkele fascinerende geheimen en innovatieve technieken. Het bezoek aan het atelier zal ongetwijfeld iemands dag aanzienlijk verbeteren.

In het Bugatti Atelier worden niet alleen de hoogste technische normen gehanteerd, maar ook de hoogste esthetische normen. Het atelier beschikt over grote ramen die natuurlijk licht binnenlaten, wat bijdraagt aan een aangename werkomgeving. Het interieur is minimalistisch en strak, met witte muren en een glanzende, epoxyhars vloer. Dit alles draagt bij aan de zorgvuldige, bijna chirurgische precisie waarmee de Chiron wordt geassembleerd.

De productie van een Bugatti Chiron is een zeer arbeidsintensief proces. Elke motor wordt bijvoorbeeld met de hand gemaakt door een team van gespecialiseerde technici en duurt ongeveer twee weken om te voltooien. De krachtige 8,0-liter W16-motor levert maar liefst 1.500 pk en een koppel van 1.600 Nm, waarmee de Chiron in slechts 2,4 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren.

Naast de ongelooflijke prestaties is de Chiron ook een toonbeeld van luxe. Het interieur is bekleed met de fijnste leersoorten en materialen, die door ambachtslieden op maat worden gemaakt volgens de specificaties van de klant. De auto kan ook worden gepersonaliseerd met een breed scala aan kleuren, materialen en afwerkingsopties, zodat elke Chiron echt uniek is.

De Bugatti Chiron wordt in een beperkte oplage van slechts 500 exemplaren geproduceerd, wat bijdraagt aan de exclusiviteit van de auto. Met een startprijs van ongeveer €2,4 miljoen is het duidelijk dat de Chiron is gereserveerd voor een selecte groep autoliefhebbers die de ultieme combinatie van luxe en prestaties kunnen waarderen.

In de toekomst kunnen we wellicht meer innovaties en nieuwe modellen van Bugatti verwachten, aangezien het merk voortdurend streeft naar perfectie en het overtreffen van grenzen op het gebied van technologie, design en luxe. Het atelier in Molsheim blijft het hart van de productie van deze ongeëvenaarde supersportwagens, waar vakmanschap en geavanceerde technologie samenkomen om automobiele meesterwerken te creëren.

Het Bugatti Atelier in Molsheim is niet alleen een productiefaciliteit, maar ook een weerspiegeling van de rijke geschiedenis en het erfgoed van het merk. In 1909 opgericht door Ettore Bugatti, heeft het bedrijf altijd gestreefd naar excellentie in zowel techniek als design. De productiefaciliteit in Molsheim is een eerbetoon aan deze traditie en stelt het merk in staat om voort te bouwen op zijn succes en innovatie.

De Bugatti Chiron mag dan het huidige vlaggenschip van het merk zijn, maar het bedrijf rust niet op zijn lauweren. In de afgelopen jaren heeft Bugatti verschillende speciale edities van de Chiron geïntroduceerd, zoals de Chiron Sport, Chiron Super Sport 300+ en de Chiron Pur Sport, elk met hun eigen unieke kenmerken en prestatieverbeteringen. Deze modellen demonstreren de voortdurende toewijding van Bugatti om te innoveren en de grenzen van wat mogelijk is met een supersportwagen te verleggen.

Daarnaast heeft Bugatti de afgelopen jaren ook enkele unieke eenmalige modellen en conceptauto's gepresenteerd, zoals de Bugatti La Voiture Noire, de Bugatti Centodieci en de Bugatti Bolide. Deze auto's laten zien hoe het merk constant nieuwe ideeën en technologieën onderzoekt om zijn klanten steeds opnieuw te verrassen en te inspireren.

Ook op het gebied van technologie en duurzaamheid is Bugatti niet bang om te innoveren. Hoewel er nog geen officiële aankondigingen zijn gedaan, is het mogelijk dat het merk in de toekomst met hybride of zelfs volledig elektrische modellen komt. Dit zou het bedrijf in staat stellen om zijn klanten nog indrukwekkendere prestaties en luxe te bieden, terwijl het tegelijkertijd de milieu-impact vermindert.

Het Bugatti Atelier in Molsheim is het kloppende hart van het merk, waar vakmanschap, technologie en luxe samenkomen om enkele van 'swerelds meest begeerde en indrukwekkende supersportwagens te creëren. Terwijl Bugatti voortdurend innoveert en zijn modellengamma uitbreidt, kunnen we verwachten dat het atelier in Molsheim een cruciale rol zal blijven spelen bij het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is in de wereld van luxe en prestaties.

Bugatti modellen

Bugatti Veyron (2005-2015): De Veyron was de eerste moderne supersportwagen van Bugatti en werd geïntroduceerd in 2005. Deze baanbrekende auto was voorzien van een 8,0-liter W16-motor die maar liefst 1.001 pk produceerde. De Veyron bereikte een topsnelheid van 407 km/u en accelereerde van 0 naar 100 km/u in slechts 2,5 seconden. Gedurende zijn productieperiode zijn er verschillende speciale edities en varianten van de Veyron gemaakt, zoals de Veyron Grand Sport, Veyron Super Sport en Veyron Grand Sport Vitesse.

Bugatti Chiron (2016-heden): De Chiron is de opvolger van de Veyron en werd gelanceerd in 2016. Deze supersportwagen is uitgerust met een verbeterde 8,0-liter W16-motor die 1.500 pk en 1.600 Nm koppel levert. De Chiron heeft een topsnelheid van 420 km/u en gaat van 0 naar 100 km/u in slechts 2,4 seconden. Er zijn verschillende speciale edities en varianten van de Chiron gemaakt, waaronder:

  • Chiron Sport (2018): Deze lichtgewicht variant van de Chiron biedt verbeterde handling en dynamiek, dankzij een gewichtsreductie van 18 kg en een aangepast onderstel.
  • Chiron Super Sport 300+ (2019): Deze gelimiteerde editie werd gemaakt om te vieren dat Bugatti als eerste fabrikant een snelheid van 300 mph (483 km/u) doorbrak met een productieauto. De Super Sport 300+ heeft een hogere topsnelheid van 440 km/u en beschikt over aerodynamische verbeteringen.
  • Chiron Pur Sport (2020): De Pur Sport is gericht op maximale wendbaarheid en circuitprestaties, met een aangepast onderstel, gewichtsbesparingen en een kortere overbrengingsverhouding voor snellere acceleratie.


Bugatti Divo (2020): De Divo is een gelimiteerde oplage van slechts 40 exemplaren en is gebaseerd op de Chiron. Deze auto is echter meer gericht op bochtenprestaties en aerodynamica, met een unieke styling en een verbeterd chassis.

Bugatti La Voiture Noire (2019): Deze unieke, eenmalige creatie is geïnspireerd op de legendarische Bugatti Type 57SC Atlantic en wordt beschouwd als de duurste nieuwe auto ooit verkocht. La Voiture Noire combineert de technische basis van de Chiron met een uniek en opvallend design.

Bugatti Centodieci (2020): Deze gelimiteerde editie van slechts 10 exemplaren is een eerbetoon aan de iconische Bugatti EB110 uit de jaren '90. De Centodieci is gebaseerd op de Chiron en beschikt over een uniek exterieurdesign met onderscheidende kenmerken die verwijzen naar de EB110. De 8,0-liter W16-motor is geüpgraded om 1.600 pk te leveren, waardoor de Centodieci een topsnelheid van 380 km/u en een 0-100 km/u tijd van 2,4 seconden heeft.

Bugatti Bolide (2020): De Bolide is een experimentele, circuitgerichte hypercar die is gebaseerd op de techniek van de Chiron. Met een gewicht van slechts 1.240 kg en een vermogen van 1.850 pk, heeft de Bolide een indrukwekkende pk-gewichtsverhouding van 0,67 kg per pk. Dit lichte gewicht en enorme vermogen zorgen voor een topsnelheid van meer dan 500 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 2,17 seconden. De Bolide heeft een radicaal aerodynamisch ontwerp, gericht op het leveren van maximale downforce en circuitprestaties.

Bugatti Chiron Super Sport (2021): De Chiron Super Sport is een verbeterde versie van de Chiron, met een topsnelheid van 440 km/u en een 0-100 km/u tijd van 2,4 seconden. Deze uitvoering is ontworpen voor hoge snelheden en langeafstandscomfort en beschikt over een langere carrosserie, geoptimaliseerde aerodynamica en een opgewaardeerde W16-motor die 1.600 pk levert.

Naast deze belangrijkste modellen en speciale edities heeft Bugatti ook diverse unieke one-offs en op maat gemaakte creaties voor klanten gerealiseerd, evenals conceptauto's en prototypes die nooit in productie zijn genomen. Door de jaren heen heeft Bugatti consequent de grenzen van snelheid, luxe en technische innovatie verlegd met zijn exclusieve productlijn van supersportwagens.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...