De nieuwe Porsche 911 GT3 - de meest egoïstische auto die je ooit zult rijden

Porsche staat bekend om zijn intense auto's en de nieuwe 992 GT3 is geen uitzondering. Dit is de meest egoïstische auto die je ooit zult rijden, en dat is een compliment. De 911 GT3 is een track-georiënteerde variant van de legendarische sportwagen van Porsche en de nieuwste 992-generatie tilt de prestaties naar een hoger niveau.

De nieuwe GT3 beschikt over een dubbeldraagarmveersysteem dat rechtstreeks uit de 911 RSR-duurauto is gehaald, een handmatig verstelbare gans- of zwanenhals spoiler die veel meer downforce genereert dan eerdere modellen, en overal koolstofvezel. Het interieur is gestript om plaats te maken voor geïntegreerde rolkooien, kuipstoelen, en een sequentiële shifter in Bathurst-stijl.

Maar wat echt indrukwekkend is, is hoe het voelt om in de GT3 te rijden. Het schreeuwt tot 9.000 tpm zonder te zweten en is ongelooflijk behendig. Het is bedoeld als een baanwagen die je dagelijks kunt rijden en biedt een pure, wilde 911-ervaring.

Er zijn ook veel gereedschappen ter beschikking van de bestuurder, zoals actief chassisbeheer, achterasbesturing en een unieke Track Screen-functie. En als je de automatische blip-functie gebruikt voor down-shifting, kun je super nauwkeurig schakelen. 

Het is ook vermeldenswaardig dat de 911 GT3 een rijke geschiedenis heeft in de racerij, met een sterke aanwezigheid in evenementen zoals de 24 uur van Spa-Francorchamps en de 24 uur van Daytona. Dit geeft aan hoe serieus Porsche is in het maken van de GT3 als een volbloed raceauto voor de weg.

En als je denkt dat de GT3 al indrukwekkend is, heeft Porsche onlangs een GT3 Touring-variant uitgebracht, die de agressieve aerodynamica en achtervleugel van de GT3 verwijdert en vervangt door een subtiele vaste achterspoiler. Het heeft ook een handgeschakelde zesversnellingsbak als standaard, wat het rijplezier verder vergroot. De Touring is ontworpen voor degenen die de ultieme rijervaring willen, maar ook stijlvol willen blijven zonder al te veel aandacht te trekken.

Met zijn krachtige motor, geavanceerde technologie en racegeïnspireerd ontwerp is de Porsche 911 GT3 een van de meest opwindende sportauto's op de markt. Het is een auto die gemaakt is voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar pure, onversneden rijplezier en prestaties.

De Porsche 911 GT3 is een high-performance sportwagen die bekend staat om zijn indrukwekkende prestaties. Hieronder vindt u enkele belangrijke specificaties:

  • Motor: 4,0-liter zescilinder boxermotor
  • Vermogen: 502 pk bij 8.250 tpm
  • Koppel: 470 Nm bij 6.000 tpm
  • Acceleratie: 0-100 km/u in 3,4 seconden
  • Topsnelheid: 320 km/u
  • Gewicht: 1.418 kg (handgeschakelde versie)
  • Transmissie: handgeschakelde zesversnellingsbak of PDK automatische zevenversnellingsbak

De Porsche 911 GT3 is ontworpen voor zowel op het circuit als op de weg, en biedt ongeëvenaarde rijprestaties dankzij een combinatie van geavanceerde technologie en vakmanschap.

Hieronder vindt u een lijst met specificaties en kenmerken van de Porsche 911 GT3:

  • Motor: De Porsche 911 GT3 heeft een 4,0-liter zescilinder boxermotor die 502 pk levert bij 8.250 tpm en een maximumkoppel van 470 Nm bij 6.000 tpm.
  • Transmissie: De auto heeft een handgeschakelde zesversnellingsbak of PDK automatische zevenversnellingsbak. De PDK-versnellingsbak heeft een dubbele koppeling en biedt snelle en vloeiende schakelmomenten.
  • Prestaties: De Porsche 911 GT3 heeft een indrukwekkende acceleratie en topsnelheid. Het kan van 0 naar 100 km/u accelereren in slechts 3,4 seconden en heeft een topsnelheid van 320 km/u.
  • Gewicht: De auto weegt 1.418 kg (handgeschakelde versie) en 1.435 kg (PDK-versie). Het lage gewicht van de auto draagt bij aan zijn uitstekende prestaties en wendbaarheid.
  • Chassis: De 911 GT3 is gebouwd op een geoptimaliseerd chassis en heeft een laag zwaartepunt, wat bijdraagt aan de stabiliteit en wendbaarheid van de auto.
  • Ophanging: De auto heeft een sportief afgestemde ophanging die zorgt voor een optimale wegligging en handling. Het heeft ook een adaptieve ophanging die de rijdynamiek automatisch aanpast aan de rijomstandigheden.
  • Remmen: De Porsche 911 GT3 is uitgerust met krachtige remmen die zorgen voor een uitstekende remprestatie en controle. De auto heeft ook een optioneel keramisch remsysteem dat nog betere remprestaties biedt en lichter is dan conventionele remmen.
  • Interieur: Het interieur van de Porsche 911 GT3 is gericht op de bestuurder en biedt een sportieve en comfortabele rijervaring. Het heeft sportstoelen, een multifunctioneel stuurwiel, een digitaal instrumentenpaneel en een infotainmentsysteem met een groot touchscreen display.
  • Exterieur: De Porsche 911 GT3 heeft een agressieve en sportieve uitstraling met een opvallend design. Het heeft een geoptimaliseerde aerodynamica met een grotere spoiler, een speciale achterbumper en verbeterde luchtinlaten voor betere koeling.
  • Kleuren en afwerkingen: De Porsche 911 GT3 is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waaronder Racing Geel, Gentian Blue, Shark Blue, Carrara Wit, Nachtblauw Metallic en Crayon. Het heeft ook verschillende personalisatie-opties om aan de individuele voorkeuren van de klant te voldoen.
  • Veiligheidsvoorzieningen: De Porsche 911 GT3 is uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder adaptive cruise control, rijstrookassistentie, verkeersbordenherkenning, een achteruitrijcamera en parkeersensoren.


De Porsche 911 GT3 is een high-performance sportwagen die wordt geproduceerd door de Duitse autofabrikant Porsche. Het is een van de meest iconische modellen van het merk en is ontworpen voor zowel op het circuit als op de weg. Het is een van de meest geavanceerde en krachtigste auto's in zijn klasse en biedt een ongeëvenaarde rijervaring.

De auto is gebouwd op een geoptimaliseerd chassis en heeft een laag zwaartepunt, wat bijdraagt aan zijn stabiliteit en wendbaarheid. De sportief afgestemde ophanging zorgt voor een optimale wegligging en handling, terwijl de krachtige remmen zorgen voor uitstekende remprestaties en controle.

De 911 GT3 heeft een opvallend en agressief ontwerp, met een geoptimaliseerde aerodynamica die zorgt voor een betere stabiliteit bij hoge snelheden. Het interieur van de auto is gericht op de bestuurder en biedt een sportieve en comfortabele rijervaring, met een multifunctioneel stuurwiel, sportstoelen, een digitaal instrumentenpaneel en een infotainmentsysteem met een groot touchscreen display.

De auto is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en heeft verschillende personalisatie-opties om aan de individuele voorkeuren van de klant te voldoen. Het is ook uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder adaptive cruise control, rijstrookassistentie, verkeersbordenherkenning, een achteruitrijcamera en parkeersensoren.

De Porsche 911 GT3 is dan ook een indrukwekkende sportwagen met geavanceerde technologie en vakmanschap. Het is een auto die gemaakt is voor liefhebbers van snelheid en prestaties en biedt een ongeëvenaarde rijervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...