Lunaz elektrische Aston Martin - duurzame klassieke auto s

De wereld van klassieke auto's ondergaat een opmerkelijke transformatie dankzij de innovatieve inspanningen van Lunaz, een Brits bedrijf dat zich specialiseert in het converteren van klassieke voertuigen naar elektrische aandrijving. Dit bedrijf, gevestigd in Silverstone, Engeland, is toonaangevend in de niche van het elektrificeren van enkele van 'swerelds meest iconische auto's en doet dit met een mix van respect voor traditie en de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Lunaz werd opgericht door David Lorenz in 2018 met het doel om de levensduur van prachtige klassieke auto's te verlengen door ze een nieuw hart te geven in de vorm van een elektrische aandrijving. Dit wordt gedaan zonder afbreuk te doen aan de originele charme en stijl die deze auto's zo gewild maken. De oprichting van het bedrijf was deels een reactie op de toenemende milieuwetgeving die het gebruik van auto's met interne verbrandingsmotoren aan banden legt, maar ook deels een wens om klassieke auto's op een meer duurzame wijze te kunnen gebruiken.

Een paradepaardje in het repertoire van Lunaz is de elektrisch omgebouwde Aston Martin DB6. Dit model, beroemd gemaakt door zijn associatie met de legendarische James Bond-films, is een icoon van Britse autogeschiedenis. Lunaz neemt deze tijdloze schoonheden en transformeert ze door middel van uiterst zorgvuldige processen.

De restauratie begint met het volledig strippen van de auto tot aan het chassis. Elk onderdeel wordt zorgvuldig beoordeeld en indien nodig gerestaureerd of vervangen door nauwkeurig gereconstrueerde onderdelen om de originele esthetiek te behouden. Tijdens deze minutieuze renovatie integreert Lunaz de meest geavanceerde elektrische aandrijftechnologie in de auto, terwijl de originele handling en rijeigenschappen zo ongewijzigd mogelijk blijven.

Het elektrische hart van de geconverteerde Aston Martin DB6 bestaat uit een state-of-the-art batterijpakket en een elektrische motor die samen zorgen voor een verbeterde prestatie in vergelijking met de oorspronkelijke benzinemotor. Om de authentieke rijervaring van de Aston Martin te bewaren, werkt Lunaz nauw samen met specialisten en maakt gebruik van geavanceerde elektronica die naadloos aansluit bij de karakteristiek van de auto.

Naast de motorupgrade worden ook andere moderne gemakken toegevoegd zoals krachtige remmen, verbeterde vering, en een herzien elektrisch systeem dat hedendaagse componenten als airconditioning en infotainmentsystemen mogelijk maakt. Deze wijzigingen worden zo discreet mogelijk gemaakt, zodat ze niet storend zijn voor de klassieke uitstraling van de auto.

Wat betreft de interieurs, deze worden eveneens aangepast om te voldoen aan de huidige eisen van comfort en luxe. Luxueuze materialen en vakmanschap sieren het interieur, waarbij de originele designs behouden blijven met subtiele toevoegingen van moderne technologie, zoals verborgen USB-poorten en bijgewerkte schakelaars die passen bij de elektrische aard van de auto.

De prijs voor een dergelijk ambachtelijk staaltje techniek is navenant; de kosten voor de conversie van een Aston Martin door Lunaz beginnen bij ongeveer £1 miljoen. Dit weerspiegelt de extreem hoge standaarden en persoonlijke service die het bedrijf biedt. Elke auto is op maat gemaakt en weerspiegelt de wensen van de individuele klant. Het eindresultaat is een prachtig samenspel van klassieke schoonheid en moderne technologie die niet alleen duurzaamheid promoot, maar ook het erfgoed van dergelijke auto's voor toekomstige generaties bewaart.

Zo'n omvangrijk project vereist een grondige kennis van zowel klassieke auto's als moderne technologieën, en het team van Lunaz bestaat uit hooggekwalificeerde ingenieurs en technici die elk gespecialiseerd zijn in hun respectievelijke vakgebieden. Samen vormen zij een revolutionair front in een industrie die voortdurend balanceert tussen vooruitgang en traditie.

Naast de elektrificatie van de Aston Martin DB6, heeft Lunaz zich ook gewaagd aan het transformeren van andere klassiekers zoals de Jaguar XK120 en de Rolls-Royce Phantom V. Door deze beroemde modellen te voorzien van elektrische aandrijvingen, slaagt Lunaz erin om de grenzen van duurzaamheid en luxe steeds verder te verleggen.

De trend van het omzetten van klassieke auto's naar elektrische voertuigen is niet beperkt tot kleine nichespelers - grote autofabrikanten tonen ook toenemende interesse. Jaguar Land Rover bijvoorbeeld, heeft aangekondigd te werken aan een elektrische versie van hun klassieke E-type, waarmee ze de groeiende vraag naar duurzamere en milieuvriendelijkere opties erkennen.

De beslissing om klassieke auto's te elektrificeren is echter niet zonder controverse. Puristen in de autowereld betogen dat de integriteit en de essentie van deze voertuigen wordt aangetast wanneer de brullende motoren worden vervangen door stille elektrische systemen. Desondanks groeit het besef dat als we klassieke auto's willen blijven ervaren op onze wegen, er een vorm van aanpassing noodzakelijk zal zijn.

Lunaz speelt slim in op zowel de nostalgische waarde van klassieke auto's als op de duurzame toekomst die de automobielindustrie tegemoet gaat. Hun werk is niet enkel een eerbetoon aan de gloriedagen van de autogeschiedenis, maar ook een stap vooruit in de richting van een groenere toekomst. Door klassieke auto's te herdefiniëren voor het moderne tijdperk, geeft Lunaz hen een nieuw leven en verzekert het hun voortbestaan in een wereld die steeds meer afstand doet van fossiele brandstoffen.

De markt voor geëlektrificeerde klassieke auto's is in volle expansie, met Lunaz als een van de pioniers op het gebied van deze spannende symbiose tussen oud en nieuw. Met elk voltooid project verstevigt het bedrijf zijn reputatie als leider in het creëren van duurzame, luxueuze klassieke auto's die helemaal klaar zijn voor de weg van morgen.

 

- Wat is het primaire doel van Lunaz bij het converteren van klassieke auto's naar elektrische aandrijving? Het primaire doel van Lunaz is het verlengen van de levensduur van klassieke auto's door ze te converteren naar elektrische aandrijving zonder afbreuk te doen aan hun charme en stijl.
- In welk jaar werd Lunaz opgericht? Lunaz werd opgericht in 2018.
- Welk model Aston Martin is geëlektrificeerd door Lunaz en is bekend van de James Bond-films? De Aston Martin DB6 is geëlektrificeerd door Lunaz en is bekend van de James Bond-films.
- Hoeveel start de kostprijs ongeveer bij voor een conversie van een Aston Martin door Lunaz? De kosten voor de conversie van een Aston Martin door Lunaz beginnen bij ongeveer £1 miljoen.
- Met welke soorten klassieke auto's heeft Lunaz nog meer gewerkt naast de Aston Martin DB6? Lunaz heeft ook gewerkt aan klassiekers zoals de Jaguar XK120 en de Rolls-Royce Phantom V.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...