Curtiss Motorcycles onthult elektrische motorfiets met batterijen in V8-benzinemotor ontwerp

Curtiss Motorcycles, een pionier in de wereld van elektrische motorfietsen, heeft de motorwereld opnieuw versteld doen staan met de onthulling van hun nieuwste model – de Zeus 2020. Dit is niet zomaar een elektrische motorfiets; het is een waar kunstwerk dat de grenzen van design en technologie verlegt. De meest unieke eigenschap van de Zeus 2020 is de manier waarop de batterijen zijn ondergebracht. Inspiratie halend uit de klassieke V8-benzinemotor, heeft Curtiss de batterijen gerangschikt in cilindrische torens die het radiale V-patroon volgen. Deze vormgeving is niet alleen een blikvanger, maar bevordert ook de koelingsefficiëntie van de batterijen, wat essentieel is voor de prestaties en levensduur van elektrische voertuigen.

Onder de vernieuwende esthetiek bevinden zich 14 krachtige batterijen, elk met een capaciteit van 16,9 kWh. Deze bundel van energie zorgt ervoor dat de Curtiss Zeus 2020 een geschat vermogen van maar liefst 217 pk en 147 lb-ft koppel kan leveren. Dit maakt de elektrische motorfiets niet alleen snel en krachtig, maar ook efficiënt en betrouwbaar voor lange ritten.

De geavanceerde techniek stopt daar niet. De Zeus 2020 wordt geleverd met een aluminium liggervork als voorwielophanging die perfect harmonieert met het handgelaste buisvormige frame. Dit frame is niet van zomaar een materiaal gemaakt; het bestaat uit een combinatie van titanium, chromoly en machinaal bewerkt 6061 aluminiumfusie. Deze materialen zijn gekozen vanwege hun ongeëvenaarde sterkte en lichtgewicht eigenschappen, wat bijdraagt aan de wendbaarheid en performance van de motorfiets.

Laten we de wielen niet vergeten. Curtiss heeft gekozen voor wielen gemaakt van koolstofvezel, een materiaal dat bekend staat om zijn sterkte en lage gewicht. Dit reduceert niet alleen de onafgeveerde massa voor betere handling, maar benadrukt ook de inzet van Curtiss om de meest geavanceerde en duurzame materialen te gebruiken.

Met al deze top-end specificaties komt natuurlijk ook een toepasselijk prijskaartje. De Zeus 2020 zal naar verwachting voor ongeveer €75.000 worden verkocht wanneer hij volgend jaar in productie gaat. Voor dit bedrag krijg je niet alleen een revolutionaire elektrische motorfiets, maar ook een stukje toekomstige historie en een exclusief statussymbool.

De ambitie van Curtiss is duidelijk: ze willen heersen in de hyperluxe segment van de motormarkt. Maar het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het in de toekomst meer toegankelijke modellen wil ontwikkelen, zodat meer mensen kunnen genieten van hun uitzonderlijke motorfietsen.

Over Curtiss Motorcycles zelf: de onderneming heeft een fascinerende geschiedenis. Opgericht door veteranen van Confederate Motors in 2017, draagt het bedrijf de naam van de legendarische vliegtuigontwerper en motorfietsinnovator Glenn Curtiss. Met de Zeus als hun eerste model na de oprichting, hebben ze hun naam gevestigd als voorlopers in de industrie van elektrische motorfietsen. Hun missie is om tijdloos design te combineren met moderne technologie en zo de motorwereld opnieuw uit te vinden. Met de Zeus 2020 lijken ze deze missie naar nieuwe hoogten te tillen.

De Curtiss Motorcycles Zeus 2020 is een toonbeeld van innovatie en luxe. Het is een elektrische motorfiets die niet alleen het respect oproept van technisch onderlegde enthousiastelingen, maar ook van de meest veeleisende designliefhebbers. Curtiss bewijst met dit model dat de toekomst van de motorfiets zowel opwindend als duurzaam kan zijn, een toekomst waarbij de grenzen van creativiteit en innovatie op spectaculaire wijze worden opgerekt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...