Curtiss Motorcycles onthult elektrische motorfiets met batterijen in V8-benzinemotor ontwerp

Curtiss Motorcycles, bekend om hun excentrieke en innovatieve ontwerpen, heeft een elektrische motorfiets gepresenteerd die de batterijen op een unieke manier heeft vormgegeven. Het ontwerp van de Zeus-fiets lijkt op een V8-benzinemotor, maar in plaats van verbrandingsmotoren, gebruikt de motorfiets 14 batterijen met elk een vermogen van 16,9 kWh. De batterijen zijn gemonteerd in cilindrische torens in een radiaal V-patroon, wat niet alleen voor een opvallend uiterlijk zorgt, maar ook voor maximale koelingsefficiëntie van de batterijen zorgt.

De fiets heeft een geschat vermogen van 217 pk en 147 lb-ft koppel, en de voorwielophanging is een aluminium liggervork met een buisvormig handlasframe gemaakt van titanium/chromoly en machinaal bewerkte 6061 aluminiumfusie. De wielen zijn gemaakt van koolstofvezel. De Zeus 2020 zal naar verwachting volgend jaar in productie komen met een prijskaartje van €75.000.

De V8-batterijbehuizing is een opvallend kenmerk van de Curtiss Zeus 2020. De batterijen zijn in cilindervormige torens gerangschikt om koelingsefficiëntie te maximaliseren en hebben elk een vermogen van 16,9 kWh. Het vermogen wordt geleverd door een eigen controller en motorpakket dat is ontwikkeld in samenwerking met het Britse bedrijf YASA. De motorfiets heeft een geschat vermogen van 217 pk en 147 lb-ft koppel.

De voorwielophanging is een aluminium liggervork en het chassis is een buisvormig handlasframe gemaakt van titanium/chromoly, met machinaal bewerkte 6061 aluminiumfusie. De wielen zijn van koolstofvezel. De Zeus 2020 zal volgend jaar in productie komen en zal verkocht worden voor €75.000. Het doel van het bedrijf is om zich te positioneren op de hyperluxe motormarkt en zich vervolgens te concentreren op het creëren van nog toegankelijkere fietsen.

Over Curtiss Motorcycles

Curtiss Motorcycles is een Amerikaanse fabrikant van elektrische motorfietsen gevestigd in Birmingham, Alabama. Het bedrijf werd opgericht in 2017 door voormalige medewerkers van Confederate Motors, een fabrikant van hoogwaardige benzinemotorfietsen. Curtiss Motorcycles heeft als doel de markt voor elektrische motorfietsen te domineren met hun radicale ontwerpen en krachtige prestaties. Hun eerste model, de Zeus, werd gepresenteerd in 2018 en heeft sindsdien veel lof gekregen vanwege zijn unieke en innovatieve ontwerp. Het bedrijf blijft nieuwe modellen ontwikkelen en heeft plannen om zich te concentreren op het creëren van meer toegankelijke elektrische motorfietsen in de toekomst.

Hun eerste elektrische motorfiets, de Zeus, was een absoluut meesterwerk en won de prestigieuze "Best of Show" -prijs op het Quail Motorcycle Gathering-evenement in 2018. Het ontwerp was gebaseerd op het vliegtuigerfgoed van Glenn Curtiss en had een opvallend uiterlijk met een hoog vermogen en koppel. Sindsdien heeft het bedrijf gewerkt aan verdere verbeteringen en upgrades van de Zeus, waaronder de recente aankondiging van de V8-batterijmotorfiets met een geschat vermogen van 217 pk. Curtiss Motorcycles heeft de missie om de grenzen van motorontwerp te verleggen en de toekomst van de motorindustrie vorm te geven met innovatieve en duurzame technologieën.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...