Aston Martin onthult Vantage GT-specificaties op New York Auto Show

Aston Martin heeft de technische details van de Vantage GT bekendgemaakt, een onthulling die samenviel met de presentatie van het model op de New York Auto Show.

De Vantage GT is uitgerust met een krachtige 4,7-liter V8-motor die een indrukwekkende 430 pk produceert bij 7.300 toeren per minuut. Deze aandrijflijn stelt de Aston Martin Vantage GT in staat om in slechts 4,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u te accelereren, en een maximale snelheid van 190 km/u te bereiken.

Het model biedt keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een geautomatiseerde handgeschakelde Sportshift II-transmissie met zeven versnellingen. Voor een optimale prestatie heeft Aston Martin de Vantage GT voorzien van een klepgestuurd luchtinlaatsysteem en een assertieve ontstekingsstrategie.

Wat betreft de esthetiek, onderscheidt de Aston Martin Vantage GT zich met zijn unieke stylingelementen. Deze omvatten diamantgeslepen grafiet lichtmetalen velgen, zwarte koplampomlijsting, getinte zijruiten en getextureerde uitlaatpijpen.

Het interieur is niet minder luxueus, voorzien van hoogwaardige carbon dorpelplaten, zwarte magnesium paddle-shifters of koolstofvezel versnellingspookknop; satijn chromen bedieningselementen; een stuurwiel bekleed met leer (of Alcantara) en voorzien van contrasterende stiksels in het midden; stoel- en deurbekleding in technische PlisseAlcantara en unieke bekledingspatronen.

De Aston Martin Vantage GT is beschikbaar in zowel coupé als koffiebrander uitvoeringen. De verkoopprijs begint rond de €90.000, met leveringen gepland voor later dit jaar.

Meer over de Aston Martin Vantage GT

De Aston Martin Vantage GT, ook wel bekend als de V8 Vantage GT, is een prachtig staaltje Brits vakmanschap en technische innovatie. Het is een auto die sportieve prestaties combineert met superieure esthetiek, en is ontworpen om bestuurders een onvergetelijke rijervaring te bieden.

De Vantage GT wordt aangedreven door een 4,7-liter V8-motor, die 430 pk levert. Dit vermogen wordt overgebracht op de achterwielen via een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische Sportshift II-transmissie met zeven versnellingen. Deze combinatie van krachtige motor en geavanceerde transmissie stelt de auto in staat om een topsnelheid van 190 km/u te bereiken en in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u te versnellen.

Het design van de Vantage GT is even indrukwekkend als de technische specificaties. De auto heeft een onderscheidende en agressieve uitstraling, met diamantgedraaide lichtmetalen velgen van grafiet, zwarte koplampranden en getextureerde uitlaatpijpen. Het interieur is luxueus en comfortabel, met hoogwaardige materialen zoals koolstofvezel en Alcantara die worden gebruikt in de afwerking.

Een ander kenmerkend aspect van de Vantage GT is het klepgestuurde luchtinlaatsysteem en de agressieve vonkstrategie, die zijn ontworpen om het meeste uit de motor te halen. Dit zorgt voor betere prestaties en een intensere rijervaring.

De Vantage GT is beschikbaar in zowel coupé als koffiebrander uitvoeringen, wat de auto veelzijdig maakt en aantrekkelijk voor verschillende soorten autoliefhebbers. Met een startprijs van rond de €90.000 is de Vantage GT zeker een investering, maar voor die prijs krijgen eigenaren een auto die prestaties en luxe combineert op een manier die alleen Aston Martin kan leveren.

Daarnaast staat Aston Martin bekend om hun uitstekende klantenservice en het vermogen om auto's aan te passen aan de specifieke wensen van hun klanten, wat betekent dat elke Vantage GT in theorie uniek kan zijn. Dit, samen met de indrukwekkende prestaties en het prachtige design, maakt de Aston Martin Vantage GT tot een zeer begeerlijke auto.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...