Bentley onthult Flying Spur Hybrid op The Macallan

Bentley Motors heeft zijn nieuwste auto onthuld, de Flying Spur Hybrid. Het nieuwe product maakt deel uit van de bedrijfsstrategie “Beyond100” van het merk, die afgelopen november werd uitgestippeld, met ambities om Bentley te ontwikkelen tot een wereldleider op het gebied van duurzaam luxevervoer. Wat dit betekent is een complete elektrische familie van auto's tegen 2030, een gecertificeerde CO2-neutrale faciliteit bij Bentley'shuis in Crewe, VK, en het implementeren van een diversiteits- en inclusiestrategie voor het personeelsbestand met, cruciaal, managementfuncties. De Flying Spur Hybrid werd onthuld op het landgoed The Macallan in Schotland, toen Bentley van de gelegenheid gebruik maakte om ook een nieuwe samenwerking met het historische whiskymerk aan te kondigen. Samen willen ze producten en ervaringen creëren voor hun gedeelde klanten, te beginnen met een op maat gemaakte single malt-whisky.

Maar eerst iets over de auto. Bentley'sFlying Spur Hybrid 2021 combineert een 2,9-liter V6-benzinemotor met een geavanceerde elektromotor om zo'n 536 pk en 750 Nm koppel te leveren. Dit is ook een snelle auto, met snelheden tot 100 km/u vanuit stilstand in slechts 4,1 seconden. En de Flying Spur Hybrid is de meest zuinige auto in het assortiment, met 700 km beschikbaar op een volle tank, terwijl de verminderde CO2-uitstoot en het lagere brandstofverbruik nog in afwachting zijn van certificering.

Qua design is de Flying Spur Hybrid vrijwel gebaseerd op de huidige auto van de derde generatie met subtiele exterieurbadges aan de buitenkant om de elektrische configuratie van de hybride batterij aan te geven. Binnenin zitten de veranderingen grotendeels op de digitale set-up om de bestuurder te helpen bij het optimaliseren van de levensduur van de batterij. De Stop/Start-knop op het V8-model is bijvoorbeeld vervangen door een bediening voor drie E-modi: EV Drive voor puur elektrisch, Hybrid om de efficiëntie en het bereik van het voertuig te maximaliseren met behulp van gegevens van het navigatiesysteem, met Hold-balanceringsmotor en elektrisch vermogen om de lading van de hoogspanningsbatterij op te slaan voor later gebruik.

The Macallan, opgericht in 1824 op een plateau boven de rivier de Spey in het noordoosten van Schotland, is een van 'swerelds meest bewonderde single malt whisky's. Producten in de Bentley-joint venture zullen een volledig unieke single malt-whisky omvatten die de reis naar een duurzamere toekomst weerspiegelt, waartoe de twee merken zich zullen inzetten als onderdeel van deze samenwerking. Dit omvat gezamenlijke onderzoeksprojecten op verschillende gebieden, zoals het inkopen van ecologische materialen en het ontdekken van duurzame lokale leveranciers. Afgezien daarvan is het de bedoeling om de vaardigheden en het erfgoed van de twee bedrijven te benutten om samen producten en ervaringen te creëren - proeverijen, reizen, avontuur - al die meer subtiele elementen die steeds fundamenteler worden bij het leveren van luxe voor autofabrikanten zoals Bentley.

'We zullen de komende maanden en jaren van elkaar leren om onze programma'ssamen vooruit te helpen en onderweg aan een aantal werkelijk buitengewone projecten en producten te werken', zegt Adrian Hallmark, voorzitter en algemeen directeur van Bentley. 'Onze merken delen hetzelfde ethos - de passie voor uitzonderlijke kwaliteit, respect voor ambachtelijk handwerk en nu een streven naar echte, toonaangevende duurzaamheid.'

Bentley Flying Spur Hybrid

  • Motor: 2,9-liter V6-turbomotor en een elektromotor
  • Systeemvermogen: 536 pk
  • Topsnelheid: 285 km/u
  • Acceleratie: van 0 tot 100 km/u in 4,1 seconden
  • Elektrische actieradius: 40 km
  • Brandstofverbruik: 2,6 l/100 km (NEDC-cyclus)
  • CO2-uitstoot: 59 g/km
  • Opladen: Het duurt ongeveer 2,5 uur om de batterij volledig op te laden met een snellader
  • Gewicht: 2.460 kg
  • Interieur: Verkrijgbaar in verschillende hoogwaardige materialen zoals leer, houtfineer en metaal
  • Infotainmentsysteem: 12,3-inch touchscreen, 10,3-inch achterste entertainmentschermen, Wi-Fi-hotspot, Apple CarPlay en Android Auto
  • Veiligheidsvoorzieningen: Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist, Night Vision, Traffic Sign Recognition
  • Het gewicht van de Bentley Flying Spur Hybrid bedraagt 2.460 kg, wat indrukwekkend is gezien het hybride aandrijfsysteem en de luxe materialen in het interieur.
  • Het voertuig beschikt over een geavanceerde luchtvering die zorgt voor een soepele en comfortabele rit, zelfs op oneffen terrein.
  • De remmen zijn van topkwaliteit en beschikken over zes zuigers aan de voorkant en vier zuigers aan de achterkant, waardoor het voertuig snel en veilig tot stilstand kan worden gebracht.
  • De Flying Spur Hybrid heeft een uitgebreid veiligheidspakket, waaronder Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist, Night Vision, Traffic Sign Recognition, Autonomous Emergency Braking en meer.
  • Het voertuig heeft een luxueuze uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Het interieur is ruim en biedt veel comfort, met genoeg ruimte voor vijf personen.
  • De Bentley Flying Spur Hybrid beschikt ook over verschillende rijmodi, waaronder EV-modus, Hybrid-modus en Hold-modus, waarmee de bestuurder de prestaties en efficiëntie van het voertuig kan aanpassen aan de situatie.
  • Het voertuig heeft een geavanceerd infotainmentsysteem, dat wordt bediend via een 12,3-inch touchscreen, met ondersteuning voor Apple CarPlay, Android Auto en een Wi-Fi-hotspot.
  • Het geluidssysteem van de Flying Spur Hybrid is van topkwaliteit en levert een uitzonderlijke geluidskwaliteit, met 19 luidsprekers die zorgvuldig zijn geplaatst in het interieur van het voertuig.

De Bentley Flying Spur Hybrid is een luxe sedan die beschikt over een geavanceerd aandrijfsysteem dat bestaat uit een 2,9-liter V6-turbomotor en een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 536 pk, wat resulteert in een topsnelheid van 285 km/u en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,1 seconden.

De hybride aandrijflijn zorgt voor een elektrische actieradius van 40 km en een brandstofverbruik van slechts 2,6 l/100 km volgens de NEDC-cyclus, met een CO2-uitstoot van slechts 59 g/km. Het opladen van de batterij duurt ongeveer 2,5 uur met een snellader.

Het interieur van de Flying Spur Hybrid is verkrijgbaar in verschillende hoogwaardige materialen zoals leer, houtfineer en metaal en biedt een scala aan geavanceerde technologieën en functies, waaronder een 12,3-inch touchscreen-infotainmentsysteem, 10,3-inch achterste entertainmentschermen, Wi-Fi-hotspot, Apple CarPlay en Android Auto.

Bovendien beschikt de Bentley Flying Spur Hybrid over verschillende geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist, Night Vision en Traffic Sign Recognition.

De Bentley Flying Spur Hybrid is een indrukwekkende luxesedan die de prestaties en het comfort van een traditionele benzineauto combineert met de efficiëntie en duurzaamheid van een hybride. Met zijn opvallende design, hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën is dit een voertuig dat niet alleen indruk maakt op de bestuurder, maar ook op degenen die meerijden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...