Aston Martin DBX707 is s werelds krachtigste luxe SUV

De wereldberoemde Britse autofabrikant Aston Martin staat bekend om zijn iconische sportwagens en GT s, maar met de introductie van de DBX in 2020 begaf het merk zich op nieuw terrein. Nu heeft Aston Martin de lat nog hoger gelegd met de onthulling van de DBX707, die wordt geprezen als 'swerelds krachtigste luxe-SUV. Het hart van de DBX707 wordt gevormd door een 4-liter V8-motor met dubbele turbocompressor die een vermogen van 707 pk en 900 Nm koppel levert, wat resulteert in een toename van 157 pk en 200 Nm ten opzichte van de standaard DBX. Dit vermogen wordt overgebracht naar alle vier de wielen via een nieuwe negenversnellingsbak, waarmee de DBX707 in slechts 3,3 seconden van 0 naar 62 mijl per uur accelereert.

Om deze indrukwekkende prestaties te ondersteunen, heeft Aston Martin de DBX707 opnieuw ontworpen om de dynamiek, besturing en het rijplezier te verbeteren. Zo wordt de auto geleverd met standaard 22-inch wielen en zijn er optionele 23-inch velgen beschikbaar. Ook is er een nieuw elektronisch limited slip achter differentieel geïnstalleerd om de tractie en handling van de auto te verbeteren.

Naast de prestatieverbeteringen zijn er ook tal van esthetische upgrades aangebracht om de hernieuwde prestaties van de auto te ondersteunen. Zo zijn er bijvoorbeeld een groter voorrooster en een geheel nieuw ontwerp van dagrijverlichting toegevoegd, evenals nieuwe luchtinlaten en remkoelkanalen en een nieuw splitter-profiel aan de voorkant om de downforce en wendbaarheid te verbeteren. Aan de achterkant is er een nieuwe lip-spoiler op de dakvleugel toegevoegd om de lift te verminderen en de stabiliteit op hoge snelheid te vergroten, evenals een vergrote dubbele achterdiffuser die past bij het grotere quad-uitlaatsysteem.

Het interieur van de DBX707 is voorzien van een groot aantal exclusieve details, waaronder sportstoelen en een herzien bestuurdersbedieningsgedeelte met nieuwe selecties voor de aandrijfmodus, ophangmodus, ESP, handmatige versnellingsselectie en de knop voor het openen van de uitlaatklep. Kortom, de Aston Martin DBX707 is een uiterst indrukwekkende SUV die rijplezier en prestaties naar een hoger niveau tilt.

De Aston Martin DBX707 combineert de prestaties van een sportauto met het comfort en de veelzijdigheid van een luxe-SUV, waardoor hij geschikt is voor dagelijks gebruik, maar ook voor het afleggen van grote afstanden. De auto is ontworpen met oog voor detail en afwerking, met hoogwaardige materialen en afwerkingen die bijdragen aan de luxe uitstraling van de auto.

Naast de upgrades aan de motor en het uiterlijk, zijn er ook verschillende technologische upgrades aangebracht in de DBX707, zoals een infotainmentsysteem met een groot touchscreen, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en rijhulpsystemen. De auto heeft ook de nieuwste connectiviteitsmogelijkheden, waaronder Apple CarPlay en Android Auto, en een premium audiosysteem om van te genieten tijdens het rijden.

De DBX707 is ontworpen met een focus op prestaties en dynamiek, maar ook op comfort en veelzijdigheid. De auto biedt voldoende binnenruimte voor vijf passagiers en hun bagage, waardoor hij geschikt is voor lange reizen en dagelijks gebruik. Het interieur is voorzien van hoogwaardige materialen en afwerkingen, waardoor het een luxe uitstraling heeft die past bij de reputatie van Aston Martin.

De DBX707 is niet alleen een indrukwekkende prestatie van Aston Martin op het gebied van SUV s, maar het is ook een belangrijke stap in de ontwikkeling van het merk. Door zich te richten op de luxueuze SUV-markt, heeft Aston Martin een nieuwe doelgroep aangeboord en zijn horizon verbreed. Met de DBX707 heeft Aston Martin bewezen dat het in staat is om een high-performance, luxe-SUV te leveren die net zo goed presteert als zijn sportwagens.

Technische specificaties van de Aston Martin DBX707:

  • Motor: 4-liter V8-motor met dubbele turbocompressor
  • Vermogen: 707 pk
  • Koppel: 900 Nm
  • Acceleratie 0-62 mph: 3,3 seconden
  • Topsnelheid: 191 mph
  • Transmissie: nieuwe automatische versnellingsbak met negen versnellingen
  • Aandrijving: vierwielaandrijving
  • Wielen: standaard 22-inch wielen, optionele 23-inch velgen beschikbaar
  • Gewicht: 2.245 kg
  • Lengte: 5,039 mm
  • Breedte: 1,998 mm
  • Hoogte: 1,680 mm
  • Wielbasis: 3,060 mm
  • Brandstofverbruik: 20,5 mpg (gecombineerd)
  • CO2-uitstoot: 314 g/km


De DBX707 is ontworpen met oog voor prestaties en rijplezier, met een krachtige V8-motor en een nieuwe automatische versnellingsbak. De vierwielaandrijving zorgt voor een uitstekende tractie en de grote wielen zorgen voor een stabiele wegligging. Het gewicht van de auto is relatief hoog, vanwege zijn omvang en luxe-uitrusting, maar toch presteert de DBX707 op hetzelfde niveau als sommige van de snelste sportwagens ter wereld.

Met zijn imposante verschijning, luxe interieur en krachtige motor is de Aston Martin DBX707 een opvallende verschijning op de weg en een indrukwekkende prestatie van Aston Martin op het gebied van SUV s.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...