Alles wat je moet weten over de geveilde 2006 Ford GT Heritage Edition

De Ford GT is een auto die de harten sneller laat kloppen van vele autoliefhebbers en verzamelaars. En als we het hebben over de 2006 Ford GT Heritage Edition, dan spreken we over een echte parel binnen de autowereld. In september 2023 was er een moment dat deze bijzonderheid voor veel opwinding zorgde: de veiling van een exemplaar met slechts 43 mijl op de teller. Het is dan ook niet verwonderlijk dat autoliefhebbers vanuit alle windhoeken geïnteresseerd waren in dit event.

Wat maakt de 2006 Ford GT Heritage Edition nou zo speciaal? Allereerst is de auto een ode aan de legendarische Ford GT40. Deze auto maakte furore in de jaren zestig door maar liefst viermaal de prestigieuze 24 uur van Le Mans te winnen. De GT40 werd gezien als de David die Goliaths als Ferrari het nakijken gaf op het circuit. Met de Heritage Edition eert Ford deze ongelooflijke prestaties door de historische kleurstelling en details te integreren in het ontwerp van de GT.

De iconische Gulf Oil livery, met zijn kenmerkende blauwe en oranje tinten, ademt geschiedenis en heldendom uit. Dit kleurenschema is onlosmakelijk verbonden met de racesuccessen van het verleden. Wanneer je de witte racestrepen en het nummer "6" ziet, wordt je direct teruggevoerd naar de tijd waarin deze cijfers synoniem stonden voor snelheid en kracht.

Het gaat echter niet alleen om het uiterlijk. De technische specificaties van de GT Heritage Edition zijn ronduit indrukwekkend. Met een 5.4 liter supercharged V8 motor, levert deze auto een duizelingwekkende 550 pk. Zo n krachtbron zorgt ervoor dat de GT in minder dan 3,8 seconden de 100 kilometer per uur kan aantikken, met een maximumsnelheid van rond de 330 kilometer per uur. Dat zijn cijfers die zelfs nu nog veel moderne sportauto's tot de verbeelding spreken.

Naast zijn snelheid en design, komt de exclusiviteit van deze auto ook door het beperkte aantal geproduceerde exemplaren. Slechts 343 van deze modellen rolden van de productielijn af, waardoor het bezit van een dergelijke auto een ware trophy is voor de gelukkige eigenaren – iets dat hun waarde alleen maar doet toenemen.

Op de veiling in september 2023 is deze bewonderenswaardige machine voor een indrukwekkend bedrag van $495,000 USD onder de hamer gegaan. Dit illustreert hoe klassieke en limited edition auto’s in waarde blijven stijgen en worden gewaardeerd in de wereld van autocollectors.

Daarnaast laat de toestand waarin het geveilde exemplaar verkeerde zien dat het niet zomaar een auto was. Met slechts 43 mijl op de teller is deze Heritage Edition bijna in nieuwstaat. De combinatie van zijn uitzonderlijke conditie, symbolische verbinding met de racerij en moderne prestaties maken van deze auto een verzamelobject dat door de jaren heen alleen maar meer bewonderd zal worden.

Het is bijzonder dat een auto zoals de 2006 Ford GT Heritage Edition mensen vanuit allerlei hoeken samenbrengt. Of het nu gaat om gepassioneerde verzamelaars, frequente veilingbezoekers of liefhebbers van unieke ontwerpen, een auto van dit kaliber heeft de macht om te fascineren en te inspireren.

Kortom, de 2006 Ford GT Heritage Edition is een auto die respect afdwingt. Het vertegenwoordigt een tijdloos stukje autosportgeschiedenis, ingepakt in een design dat zowel klassiek als modern is. Het weerspiegelt de ambities en realisaties van Ford en benadrukt hoezeer liefhebbers bereid zijn te betalen voor een stukje authentieke auto-historie. Het is meer dan een auto; het is een mobiele legende die de rijke race-erfenis en de topprestaties in de automobieltechnologie met elkaar verbindt.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...