Ontdek hoe je een authentieke Patek Philippe herkent!

Het herkennen van een authentiek Patek Philippe horloge is een kunst op zich. Patek Philippe, een van de meest prestigieuze horlogemerken ter wereld, is vaak het doelwit van vervalsers vanwege zijn hoge waarde en status. Hier is een uitgebreide gids over hoe je een valse Patek Philippe kunt herkennen.

 • Onderzoek de specifieke Patek Philippe referentie voor aankoop: Voordat je een aanzienlijk bedrag investeert in een Patek Philippe horloge, is het essentieel om grondig onderzoek te doen. Leer de referentienummers van de horloges die je overweegt te kopen en verzamel zoveel mogelijk informatie over hen. Begrijp de stijl, grootte, materialen, wijzerplaatkleuren, band- en armbandtypes en bewegingen van het horloge in kwestie. Bijvoorbeeld, sommige referenties zijn niet beschikbaar in roestvrij staal, en sommige hebben alleen handmatige bewegingen in plaats van automatische.
   
 • Inspecteer de wijzerplaat met een loep: De kwaliteit en afwerking van een Patek Philippe zijn onberispelijk. Elk detail, of het nu gaat om de wijzers, indexen, lume-toepassing, bedrukking of decoratie, moet foutloos zijn. Als je onvolkomenheden opmerkt, zoals ongelijke lume-verf, kromme uurmarkeringen of onnauwkeurige teksten, kan het horloge een vervalsing zijn.
   
 • Bekijk de vorm, proporties en afwerking van de kast Vervalste Patek Philippe horloges hebben vaak dikkere kasten dan de authentieke versies. Let op de proporties van de lugs, de randen van de kast en de kwaliteit van de geborstelde of gepolijste oppervlakken. De kast moet ook keurmerken hebben die de metaalzuiverheid, kwaliteitsnormen en de bron van de fabrikant aangeven.
   
 • Controleer de beweging Als het horloge een zichtbodem heeft, kun je de beweging gemakkelijk inspecteren. Patek Philippe staat bekend om zijn uitmuntendheid in de constructie en decoratie van zijn kalibers. Elk detail van de beweging moet perfect zijn afgewerkt. Let ook op de gravure van 'PATEK PHILIPPE' op de binnenkant van de kastbodem; deze moet scherp en perfect proportioneel zijn.
   
 • Koop altijd bij een betrouwbare bron De veiligste manier om ervoor te zorgen dat je een authentiek Patek Philippe horloge koopt, is door te kopen bij een gerenommeerde verkoper. Of je nu een nieuw horloge koopt bij een geautoriseerde dealer of een tweedehands bij een betrouwbare handelaar, het is essentieel om hun reputatie en expertise te verifiëren.
   
 • Wees op de hoogte van populaire modellen Bepaalde modellen, zoals de Nautilus en Aquanaut, zijn zo populair dat ze vaak worden nagemaakt. Hoe populairder het model, hoe meer vervalsingen er op de markt zijn.
   
 • Kenmerken en materialen Patek Philippe gebruikt specifieke materialen voor hun horloges. Bijvoorbeeld, de referentienummers geven vaak het materiaal van de kast aan, zoals A voor roestvrij staal en J voor geelgoud.
   
 • Prijs Als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Patek Philippe horloges zijn hoogwaardige investeringen en worden zelden tegen sterk verlaagde prijzen aangeboden.
   
 • Documentatie en oorsprong Authentieke Patek Philippe horloges worden geleverd met specifieke documentatie en certificaten. Als deze ontbreken of er verdacht uitzien, wees dan op je hoede.
   
 • Vertrouw op je instinct Als iets niet goed voelt of er verdacht uitziet, is het altijd beter om voorzichtig te zijn en verder onderzoek te doen of deskundig advies in te winnen.

In conclusie, het kopen van een Patek Philippe horloge is een aanzienlijke investering, en het is essentieel om jezelf te bewapenen met kennis om te voorkomen dat je wordt bedrogen door vervalsingen. Door aandacht te besteden aan de bovenstaande punten en altijd van een betrouwbare bron te kopen, kun je met vertrouwen investeren in een authentiek Patek Philippe horloge.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.