MB&F opent eerste boetiek in Amerika - een unieke ervaring

Maximilian Büsser & Friends, beter bekend als MB&F, heeft zijn eerste boetiek in de Verenigde Staten geopend. De innovatieve horlogemaker, gekend voor zijn unieke design en complexe uurwerken, markeert met deze lancering een belangrijk moment in de expansie van het merk. De nieuwe winkel, MB&F Lab, is strategisch gelegen in Miami, Florida, een stad bekend om haar levendige kunstscene en luxe winkelmogelijkheden.

De keuze voor Miami als locatie voor de nieuwe boetiek is niet toevallig. De stad herbergt een kosmopolitische gemeenschap en staat bekend om haar waardering voor luxe en vooruitstrevende ontwerpen. MB&F wil hiermee inspelen op de lokale markt en tegelijkertijd internationale verzamelaars aantrekken die de stad vaak bezoeken. De nieuwe boetiek is een uitbreiding van de bestaande Galeries die MB&F op andere plaatsen in de wereld heeft gevestigd en duidt op een directere connectie met de Amerikaanse markt.

Om de opening van de MB&F Lab te vieren, biedt de boetiek exclusieve stuks aan die de essentie van MB&F'smechanische kunst vertegenwoordigen. Deze stuks omvatten zowel horloges als kinetische objecten en worden gepresenteerd in een ruimte die ontworpen is om bezoekers onder te dompelen in de wereld van MB&F. Het interieur van de winkel weerspiegelt de filosofie van het merk, namelijk dat elk stuk niet alleen een uurwerk is, maar ook een kunstwerk. Er is een nauwe samenwerking met l'Epée 1839, een Zwitserse fabrikant van high-end tafelklokken, wat leidt tot een fascinerend assortiment van uurwerken die innovatie en vakmanschap tonen.

De oprichter van MB&F, Maximilian Büsser, heeft altijd de ambitie gehad om meer te creëren dan slechts horloges. Hij ziet zijn creaties als mechanische sculpturen die de tijd vertellen. De visie van het bedrijf gaat verder dan conventionele horloges en wordt vaak omschreven als 'horlogerie experimentale'. Dit concept brengt liefhebbers van over de hele wereld samen die een passie delen voor bijzondere mechanische horloges. Het doel van MB&F is niet alleen om uitzonderlijke horloges te maken, maar ook om een emotionele band met de drager te creëren en een ervaring te bieden die verder gaat dan het puur functionele.

MB&F staat ook bekend om zijn samenwerkingsverbanden met andere kunstenaars en vaklieden, waardoor er constant vernieuwende en grensverleggende projecten ontstaan. Elk nieuw uurwerk van MB&F is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen vakmensen uit verschillende disciplines, van ontwerpers en ingenieurs tot horlogemakers en kunstenaars. Het bedrijf beschouwt deze samenwerkingen als cruciaal voor hun succes en ziet hen als 'vrienden' in hun zakelijke naam.

Een bezoek aan de nieuwe MB&F Lab in Miami belooft een unieke ervaring te worden. Klanten en horlogeliefhebbers kunnen er kennismaken met de volledige collectie van MB&F en zelf zien hoe de grenzen van traditionele horlogerie verlegd kunnen worden. Van de Horological Machines tot de Legacy Machines, de verscheidenheid aan stijlen en technieken brengt de creativiteit en inventiviteit van het merk tot leven.

Deze mijlpaal in de uitbreiding van MB&F benadrukt het succes en de groei van het bedrijf sinds de oprichting in 2005. Met een netwerk van boetieks en Galeries over de hele wereld, blijft de onderneming horloge-enthousiastelingen imponeren en inspireren met hun meesterwerken van mechanische kunst.

MB&F werd in 2005 opgericht door Maximilian Büsser na zijn afscheid als CEO van het luxe horlogemerk Harry Winston. Büsser wilde een platform creëren waar hij zijn creatieve visioenen in horlogerie kon realiseren zonder beperkingen van traditionele horlogemerken. De naam 'MB&F' staat voor 'Maximilian Büsser & Friends', wat aangeeft dat het bedrijf bouwt op samenwerkingen met gelijkgestemde artiesten, ontwerpers en vakmensen om ieder stuk te realiseren.

Het unieke aan MB&F is hun benadering van horlogemaken als een kunstvorm. Ze staan bekend om hun avant-garde ontwerpen die vaak lijken op objecten uit de sciencefiction zoals ruimteschepen of robots. Hun Horological Machines (HM) serie breekt met traditionele horloge-esthetiek en experimenteert met driedimensionale sculpturale uurwerken. Elke machine vertegenwoordigt een radicale esthetische en technologische verkenning in de wereld van de tijdmeting.

Terwijl de HM-serie zich richt op futuristische concepten, biedt de Legacy Machine (LM) serie een eerbetoon aan de klassieke horlogemetiers, maar dan met een moderne twist. Hierbij combineren ze traditionele methoden met onconventionele ontwerpen, zoals het prominente laten zien van het balanswiel bovenop het horlogeface. Dit mengt de nostalgie van het verleden met de fantasie van de toekomst.

In de loop der jaren heeft MB&F verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder meerdere prijzen tijdens de prestigieuze Grand Prix d'Horlogerie de Genève (GPHG), vaak beschouwd als de Oscars van de horloge-industrie. Deze prijzen zijn een erkenning voor hun innovaties en superieure vakmanschap binnen de horlogerie.

Naast horloges creëert MB&F ook kinetische kunstwerken in samenwerking met l'Epée 1839 en andere artiesten. Deze objecten, zoals de OCTOPOD en de T-REX tafelklok, zijn eveneens hoogstaande voorbeelden van mechanische kunst. Ze weerspiegelen de filosofie van MB&F dat uurwerken meer zijn dan instrumenten om de tijd bij te houden; ze zijn dragers van emotie en verhalen.

De opening van de MB&F Lab in Miami is onderdeel van de strategie van het merk om een directere relatie met klanten op te bouwen en hen een persoonlijke beleving te bieden. Bezoekers aan de winkel kunnen verwachten een ruimtelijke vertaling van de merkfilosofie te ervaren, waar elk element van het design bijdraagt aan de algehele ervaring van de bezoeker.

Door de focus niet alleen op productverkoop te leggen maar ook op een authentieke klantenervaring, positioneert MB&F zich als een merk dat waarde hecht aan relaties en gemeenschap. Dit is in lijn met de hedendaagse consument die op zoek is naar merken die niet alleen uitblinken in hun vak, maar ook een verhaal en ervaring bieden die resoneren met hun persoonlijke waarden en interesses.

De nieuwe boetiek geeft Amerikaanse en internationale klanten de kans om een fysieke interactie met het merk te hebben en om de werken en de verhalen erachter uit de eerste hand te ervaren. Dit alles is ingebed in de lokale cultuur van Miami, die een smeltkroes is van artistieke inspiratie en dynamiek.

Met de opening van de MB&F Lab zet het merk dus een nieuwe stap in het versterken van zijn wereldwijde aanwezigheid en nodigt het horlogeliefhebbers uit om deel uit te maken van hun unieke wereld. Dit is een uitnodiging aan iedereen die gefascineerd is door de samensmelting van mechanische precisie en artistieke expressie – een wereld waar tijd en kunst hand in hand gaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.