Marriott plant uitbreiding in Groot-China met 50+ hotels

Marriott International heeft aangekondigd zijn aanwezigheid in Groot-China te willen uitbreiden, met de verwachte toevoeging van meer dan 50 hotels op meer dan 30 bestemmingen in de regio in 2022. Het bedrijf is ook van plan om in 2023 zijn 500e hotel in Groot-China te openen, wat het vertrouwen in het herstel en de lange termijn groei van de regio benadrukt.

Henry Lee, president Greater China bij Marriott International, verklaarde dat Groot-China een belangrijke groeimarkt is. In de afgelopen drie jaar is de voetafdruk van Marriott in de regio uitgebreid met gemiddeld 40 nieuwe hotels per jaar. Het huidige portfolio bestaat uit 448 hotels, verdeeld over 23 merken in meer dan 110 steden in Groot-China.

Uit de laatste Luxury Study van Bain & Company blijkt dat China's aandeel in de wereldwijde luxemarkt vorig jaar is gegroeid tot 21%, waardoor het land op koers ligt om tegen 2025 de grootste luxemarkt ter wereld te worden. Marriott International is van plan zijn aanwezigheid van luxe hotels op extra vrijetijdsbestemmingen in de regio uit te breiden en blijft zich richten op het onderscheiden van zijn merkervaringen om gasten beter van dienst te zijn.

Enkele hoogtepunten van de geplande uitbreidingen in 2022 zijn de onthulling van een Ritz-Carlton Reserve in de historische Jiuzhaigou-vallei, een UNESCO-werelderfgoed, en de opening van W Macau - Studio City in het internationaal bekende Macau, met zijn wereldklasse restaurants, winkels en entertainment. Daarnaast zal JW Marriott, een merk dat zich richt op holistisch welzijn, naar verwachting later dit jaar debuteren in Changsha, waarbij gasten worden aangemoedigd om tijdens hun reizen een holistische balans in lichaam en geest te behouden.

Marriott International ziet grote kansen in Groot-China en wil zijn aanbod verder diversifiëren door meer hotelmerken te introduceren op verschillende bestemmingen in de regio. Dit zal reizigers een breder scala aan reisproducten en ervaringen bieden.

De geplande uitbreidingen zullen zowel bestaande als nieuwe markten in Groot-China beslaan. Marriott zal zich richten op het uitbreiden van zijn aanwezigheid in grote steden zoals Beijing, Shanghai, Guangzhou en Shenzhen, maar ook in opkomende markten zoals Chengdu, Hangzhou, Suzhou en andere snelgroeiende steden.

Om aan de diverse behoeften van gasten te voldoen, zal Marriott zich richten op verschillende segmenten, waaronder luxe, premium, select-service en langdurig verblijf. Het bedrijf zal zich ook inzetten om duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken te bevorderen in zijn hotels en resorts, in lijn met de groeiende vraag naar groenere en verantwoordelijke reisopties.

Marriott is van plan nauw samen te werken met lokale partners en overheden om de groei en ontwikkeling van zijn hotels in Groot-China te ondersteunen. Het bedrijf zal ook investeren in de opleiding en ontwikkeling van zijn medewerkers om een uitstekende service en gastvrijheid te waarborgen.

Marriott International ziet de toekomst van zijn aanwezigheid in Groot-China met optimisme tegemoet. De geplande uitbreidingen en investeringen zullen niet alleen bijdragen aan de groei van het bedrijf, maar ook aan de ontwikkeling van de reis- en toerisme-industrie in de regio.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.