Marriott plant uitbreiding in Groot-China met 50+ hotels

Marriott International heeft grote plannen voor uitbreiding in Groot-China, met een ambitieus doel om hun hotelportfolio significant te vergroten. Met meer dan 50 nieuwe hotels die in 2022 gepland staan en het voornemen om in 2023 het 500e hotel in de regio te openen, spreekt Marriott luid en duidelijk zijn vertrouwen uit in de groeimogelijkheden en het herstel van de reis- en toerisme-industrie in deze dynamische markt.

Henry Lee, president Greater China bij Marriott International, heeft aangegeven hoe belangrijk Groot-China is als groeimarkt voor de onderneming. Met een consistente uitbreiding van ongeveer 40 nieuwe hotels per jaar in de afgelopen drie jaar, heeft Marriott al een substantiële voetafdruk in de regio weten te vestigen. Met 448 hotels verspreid over 23 merken in meer dan 110 steden, toont het bedrijf geen tekenen van vertraging in zijn expansiestrategie.

China'sgroeiende invloed op de wereldwijde luxemarkt kan niet genegeerd worden, zoals blijkt uit recent onderzoek van Bain & Company. Dit onderzoek wijst uit dat China nu 21% van de luxemarkt voor zijn rekening neemt en mogelijk tegen 2025 de grootste luxemarkt ter wereld zal zijn. Het is daarom geen verrassing dat Marriott International de aanwezigheid van luxehotels in Groot-China wil vergroten, vooral op vrijetijdsbestemmingen, met als doel hun gastvrijheidsexpertise verder te profileren.

Enkele opwindende nieuwe ontwikkelingen binnen de uitbreiding van Marriott in 2022 zijn de introductie van het prestigieuze Ritz-Carlton Reserve in de Jiuzhaigou-vallei, een gebied dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed. Een ander hoogtepunt is de opening van W Macau - Studio City, dat zich zal voegen bij de betoverende skyline van Macau, beroemd om zijn bruisende levensstijl en rijke entertainmentaanbod.

De uitbreiding gaat verder met de opening van nieuwe JW Marriott hotels, zoals in Changsha, waar gasten gestimuleerd zullen worden om een evenwichtige levensstijl na te streven, gericht op zowel fysiek als mentaal welzijn. Dit sluit aan bij de behoefte van moderne reizigers die op zoek zijn naar een ervaring die past bij een gezonde en duurzame levensstijl.

Naast luxeaccommodaties kijkt Marriott ook naar diversificatie door verschillende hotelmerken op uiteenlopende locaties in Groot-China te brengen. Of het nu om grote metropolen gaat zoals Beijing, Shanghai, Guangzhou en Shenzhen, of om opkomende markten zoals Chengdu, Hangzhou en Suzhou, Marriott streeft ernaar om aan de uiteenlopende behoeften van reizigers te voldoen.

Marriott'sinzet beperkt zich niet enkel tot de kwantiteit van hotels. Het bedrijf benadrukt de noodzaak voor kwalitatieve groei, wat onder meer betekent dat ze aandacht hebben voor verschillende segmenten zoals luxe, premium, select-service en langdurig verblijf. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan ook hoog op de agenda, daar de vraag naar groene en verantwoorde reisopties steeds prominenter wordt.

Een hechte samenwerking met lokale partners en overheden is cruciaal voor de realisatie van deze uitbreidingsplannen. Investeringen in opleiding en ontwikkeling van personeel zijn daarnaast van groot belang om te zorgen dat de kenmerkende service en gastvrijheid van Marriott gehandhaafd blijven.

Kijkend naar de toekomst, is het duidelijk dat Marriott International zijn zinnen heeft gezet op verdere groei en ontwikkeling binnen Groot-China. De geplande uitbreiding zal niet alleen het bedrijf ten goede komen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de gehele reis- en toerisme-industrie in de regio. Het is een tijd van grote verwachtingen en mogelijkheden voor Marriott International in Groot-China, en hotelgasten kunnen uitkijken naar een nog breder scala aan bestemmingen en ervaringen om te ontdekken in dit fascinerende deel van de wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.