Kerst in Hasselt Winterland's Magische Feestdagen

Als de winter zijn intrede doet, ondergaat Hasselt een wonderbaarlijke metamorfose. De stad, bekend om haar gastvrijheid en warme sfeer, kleedt zich in een feestelijk winterjasje en nodigt iedereen uit om deel te nemen aan het jaarlijkse spektakel dat bekend staat als Winterland Hasselt. Dit jaar, van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024, viert het evenement zijn 15de editie, een mijlpaal die de stad met trots markeert. Het hart van deze winterse transformatie klopt op het Kolonel Dusartplein, waar een magisch winterparadijs ontluikt.

Winterland Hasselt is niet zomaar een evenement; het is een ervaring die de zintuigen prikkelt en de wonderen van de winter tot leven brengt. Met zijn gratis toegang staat het open voor jong en oud, voor dromers en avonturiers, voor iedereen die de gezelligheid van de kerstperiode wil omarmen. Bezoekers worden verwelkomd in een wereld vol verrassende hotspots, van glinsterende lichtjes tot hartverwarmende attracties, elk ontworpen om een onvergetelijke ervaring te bieden die de essentie van de feestdagen vangt.

In Hasselt wordt de kerstgeest niet alleen gevierd, maar ook geleefd. Terwijl de dagen korter worden en de nachten langer, biedt Winterland Hasselt een warme gloed van vreugde en samenzijn. Het is een plek waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan, waar elke hoek een nieuw verhaal vertelt, en waar de magie van Kerstmis tastbaar wordt in de lach van kinderen, de muziek die in de lucht hangt, en de onmiskenbare geur van winterse lekkernijen. Dit jaar belooft Winterland Hasselt weer een betoverende editie te worden, waar herinneringen gemaakt worden en de kerstperiode een extra dimensie krijgt.

Een feest van licht en vreugde

Zodra de schemering intreedt, verandert Hasselt in een schouwspel van licht en vreugde. Het is alsof de sterren naar beneden zijn gekomen om zich te mengen met de feestelijke verlichting van de stad. Centraal in dit alles staat het majestueuze reuzenrad, dat als een fonkelende kroon boven de stad uittorent. Het biedt een adembenemend panorama over Hasselt, waar de twinkeling van de lichtjes beneden wedijvert met de glinstering van de sterren boven.

De #WinterWonderExperience, een nieuw toegevoegde attractie, is een droom voor elke liefhebber van sociale media. Met zijn prachtig ontworpen winterse taferelen biedt het de perfecte achtergrond voor die ene magische selfie die de essentie van de kerstperiode vangt. Het is een plek waar herinneringen gemaakt worden, vastgelegd in een kader van feestelijke pracht.

Niet ver daarvandaan nodigt de overdekte schaatsbaan, een ruimte van maar liefst 1.000 vierkante meter, jong en oud uit voor onbezorgd schaatsplezier. Omgeven door de warme gloed van het Grand Café, kunnen bezoekers glijden, draaien en dansen op het ijs. Het geluid van lachende kinderen en het gekletter van schaatsen vormt de soundtrack van deze betoverende wintervreugde. In Hasselt is de kerstperiode meer dan een feest; het is een ervaring die het hart verwarmt en de ziel verlicht.

Kerstmarkt en ambacht

In de hartverwarmende periode van de kerst transformeert Hasselt in een oase van twinkeling en ambacht. De kerstmarkt van Winterland, een centraal juweel in deze feestelijke kroon, is gehuisvest op het Kolonel Dusartplein, waar ongeveer 50 standhouders hun waren aanbieden in charmant verlichte paviljoens en houten chalets die zo uit een kerstverhaal lijken te komen. Van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024 kunnen bezoekers zich onderdompelen in een wereld van traditionele ambachten en unieke, handgemaakte cadeaus die met liefde en zorg zijn vervaardigd. Deze cadeaus zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een blijk van persoonlijke aandacht en waardering voor de ontvanger.

De kerstmarkt is elke dag toegankelijk, waarbij de openingstijden variëren: van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 22.00 uur en van maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 22.00 uur. Speciale aandacht is er voor de feestdagen; op 24 en 31 december sluiten de festiviteiten om 18.00 uur, zodat iedereen op tijd kan zijn voor zijn eigen kerstavond en oudejaarsviering. Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag opent de markt haar deuren weer vanaf respectievelijk 12.00 en 11.00 uur, zodat de feestvreugde zelfs na de kerstdagen voortduurt.

Gelegen aan de Hendrik Van Veldekessingel 150/44 in 3500 Hasselt, is Winterland Hasselt gemakkelijk te vinden voor zowel de lokale bevolking als bezoekers van buitenaf. Het is een plek waar de kerstsfeer tastbaar is en waar elke bezoeker, jong en oud, zich kan verwonderen over de creativiteit en het vakmanschap dat de kerstperiode zo speciaal maakt.

Culinaire verwennerij

Terwijl de winter zijn intrede doet en de dagen korter worden, ontvouwt zich in Hasselt een culinair wonderland dat de harten van fijnproevers sneller doet slaan. In de schaduw van de fonkelende lichtjes en onder de wakende blik van het majestueuze reuzenrad, biedt Bistro De Tafelhut een warm toevluchtsoord waar de aroma's van traditionele Belgische, Franse en Italiaanse gerechten samensmelten tot een uitnodigende symfonie van smaken. Het is een plek waar elke maaltijd een viering is van de rijke culinaire tradities die deze Europese keukens te bieden hebben.

Niet ver daarvandaan, in het kloppende hart van Winterland Hasselt, nodigt het Grand Café je uit om te ontspannen met een warme drank of een verfrissend aperitief, terwijl de Aspen Lounge zich profileert als de ultieme après-ski ervaring, compleet met comfortabele lederen zetels en een sfeer die je doet denken aan de gezellige berghutten van de Alpen. Voor wie op zoek is naar entertainment, biedt de Spiegeltent een schitterende achtergrond voor een scala aan (dans)activiteiten, waarbij de reflectie van de dansende lichtjes op de antieke spiegels een betoverende ambiance creëert.

Winterland Hasselt, gelegen op het Kolonel Dusartplein, is van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024 de gastheer van dit alles. Het evenement is dagelijks toegankelijk voor jong en oud, met het Grand Café en de Aspen Lounge die hun deuren openen van 10.00 tot 24.00 uur en de schaatsbaan die gasten verwelkomt van 10.00 tot 22.00 uur. De kerstmarkt en attracties zijn geopend van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 22.00 uur, en van maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 22.00 uur. Speciale openingstijden gelden op feestdagen, waarbij alles open is tot 18.00 uur op kerstavond en oudejaarsavond, terwijl op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag de festiviteiten vanaf respectievelijk 12.00 uur en 11.00 uur beginnen. Het adres van dit winterse spektakel is Hendrik Van Veldekessingel 150/44, 3500 Hasselt, waar de geest van de feestdagen tot leven komt en waar herinneringen gemaakt worden die een leven lang meegaan.

Openingsuren en toegankelijkheid

In het hart van Hasselt, waar de winterse kou een warme deken van gezelligheid over de stad legt, ontvouwt zich een kerstverhaal dat bezoekers van heinde en verre lokt. Winterland Hasselt, een jaarlijks terugkerend festijn, opent haar poorten dit seizoen van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024. Gelegen op het sfeervolle Kolonel Dusartplein, biedt dit winterse wonderland een thuis aan fonkelende lichtjes, adembenemende attracties en de geur van zoete en hartige lekkernijen die in de lucht hangt.

De toegankelijkheid van Winterland Hasselt is een toonbeeld van gastvrijheid; dagelijks verwelkomt het evenement bezoekers met open armen en variërende openingstijden die ruimte bieden voor zowel vroege vogels als avondmensen. Terwijl de kerst- en oudejaarsavond zich kenmerken door een vroegere sluitingstijd van 18.00 uur, zorgen eerste kerstdag en nieuwjaarsdag ervoor dat uitslapers niet worden benadeeld, met deuren die respectievelijk om 12.00 uur en 11.00 uur openen. Dit alles vindt plaats op een locatie die zowel iconisch als gemakkelijk te vinden is: het Kolonel Dusartplein, een plaats waar traditie en feestvreugde samenkomen. Het adres, Hendrik Van Veldekessingel 150/44, 3500 Hasselt, is meer dan een geografische aanduiding; het is een bestemming die belooft om herinneringen te creëren die nog lang na de laatste sneeuwvlokken blijven hangen.

Een hartverwarmende ervaring voor iedereen

Winterland Hasselt is een evenement dat verder gaat dan de fonkelende lichtjes en de gezellige kerstmarkt; het is een plek waar warme herinneringen worden gemaakt. In de periode van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024, biedt deze betoverende locatie in het hart van Hasselt, op het Kolonel Dusartplein, een hartverwarmende ervaring voor jong en oud. Het is een uitnodiging om de dagelijkse sleur te vergeten en onder te dompelen in de feestelijke sfeer die de kerstperiode met zich meebrengt.

De openingsuren zijn zo gepland dat iedereen, ongeacht het drukke eindejaarsschema, de kans krijgt om de magie van Winterland te ervaren. Met het Grand Café en de Aspen Lounge die dagelijks van 10.00 tot 24.00 uur open zijn, en de schaatsbaan die bezoekers verwelkomt van 10.00 tot 22.00 uur, is er altijd wel een moment om te genieten van de winterse vreugde. De kerstmarkt en attracties openen hun deuren van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 22.00 uur en van maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 22.00 uur, waardoor er voldoende tijd is om te dwalen langs de unieke kraampjes en te genieten van de attracties.

Gelegen op Hendrik Van Veldekessingel 150/44, 3500 Hasselt, is Winterland Hasselt gemakkelijk bereikbaar voor iedereen die deel wil uitmaken van deze unieke kerstervaring. Of je nu komt voor de glinsterende lichtjes, de vrolijke muziek, het heerlijke eten, de spannende attracties of gewoon voor de warme glimlach van de Kerstman zelf, Winterland Hasselt is de plek waar kerstwensen uitkomen en waar de kerstgeest in ieders hart wordt aangewakkerd. Het is meer dan een evenement; het is een belofte van vreugde, gemeenschap en onvergetelijke momenten die je mee naar huis neemt en koestert, lang nadat de lichtjes zijn gedoofd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.