Caprices Festival 2023 - Muziek & Avontuur in Crans-Montana de Zwitserse Alpen

Caprices Festival keert in april terug voor zijn 20e editie en heeft een eerste reeks artiesten van het programma bekendgemaakt. Het festival strekt zich uit over twee weekenden - van 7 tot 9 april en van 14 tot 16 april 2023 - waarbij Jamie xx de eerste weekend zal headlinen, terwijl de headliner van het tweede weekend nog moet worden aangekondigd en wordt omschreven als een 'speciale gast'. Het tweede weekend heeft al grote namen zoals Jeff Mills, Seth Troxler en Manda Moor, met Fatboy Slim, Black Coffee en DJ Tennis ook onder de aangekondigde artiesten.

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van Caprices komen er vijf nieuwe podia verdeeld over dag en nacht, elk met een eigen thema. Denk aan glazen huizen, een brutalistisch betonnen podium en een bos-podium, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de prachtige regio Crans-Montana in Zwitserland.

Naast muziek kunnen bezoekers een ecomuseum verkennen, genieten van bergactiviteiten en gebruikmaken van spa- en wellnesscentra. Er zijn ook pistes om te skiën en snowboarden, een snowpark en husky-sledetochten.

Voor de editie van 2023 biedt het festival accommodatiepakketten en extra activiteiten om de bredere regio Crans-Montana te ontdekken, die op termijn beschikbaar zullen zijn.

Dit unieke evenement combineert elektronische muziek, adembenemende natuur en geavanceerde technologie in een luxe setting. Naast het muzikale aanbod kunnen gasten genieten van een breed scala aan activiteiten, zoals skiën, snowboarden, husky-sledetochten, luxe thermale baden en spa'sen een gastronomisch aanbod met Michelinsterren.

Het Caprices Festival 2023 heeft een indrukwekkende line-up, waaronder Jamie XX, Fatboy Slim, Black Coffee, TSHA en DJ Tennis tijdens het eerste weekend, en Sven Väth en Claptone tijdens het tweede weekend. In het tweede weekend kunnen bezoekers ook deelnemen aan de 'Agoriaverse' van de Franse artiest Agoria, waarbij ze een QR-code kunnen scannen die unieke ervaringen activeert, waaronder het live aanmaken van een NFT.

Het Caprices Festival 2023 belooft een onvergetelijke ervaring te worden in het prachtige berglandschap van Crans-Montana, Zwitserland, en is een must voor liefhebbers van elektronische muziek en avontuurlijke reizigers.

Tijdens deze speciale editie zullen de organisatoren van het Caprices Festival ook het Metafest presenteren, een samenwerking met Swissborg. Metafest richt zich op de toekomst van kunst en entertainment door de lens van Web3, Blockchain, Kunstmatige Intelligentie en Community Management. Bezoekers kunnen kennismaken met baanbrekende technologieën en inzichten van gerenommeerde sprekers uit diverse creatieve sectoren.

Crans-Montana, het luxueuze skiresort waar het Caprices Festival plaatsvindt, bevindt zich op 1.500 meter boven de Rhônevallei. De skihellingen strekken zich uit van het hoge plateau tot de Plaine Morte-gletsjer op 3.000 meter. Het zonovergoten resort beschikt over 140 km pistes verdeeld over vier gebieden en staat bekend om zijn vrijwel wachtrijloze netwerk van skiliften.

Hoewel Crans-Montana misschien minder bekend is dan resorts zoals Cloisters en Gstaad, is het zeker vergelijkbaar qua luxe en faciliteiten. Als je bekend bent met het resort, is het waarschijnlijk vanwege de regelmatige aanwezigheid op de World Cup ski-agenda of vanwege het indrukwekkende aanbod aan designerboetieks zoals Cartier, Louis Vuitton en Hermès.

Het Caprices Festival is een unieke ervaring die muziek, avontuur en luxe combineert in een adembenemende setting. Met een indrukwekkende line-up, een breed scala aan activiteiten en faciliteiten en een prachtige locatie in de Zwitserse Alpen, is het Caprices Festival een evenement dat je zeker niet mag missen.

Activiteiten Caprices Festival 2023

  • Elektronische muziek:

    • Indrukwekkende line-up met internationale artiesten zoals Jamie XX, Fatboy Slim en Black Coffee
    • Vijf unieke podia met eigen thema'sen locaties, zoals glazen huizen en bos-podia
  • Skiën en snowboarden:

    • 140 km aan pistes verdeeld over vier gebieden
    • Vrijwel wachtrijloze netwerk van skiliften
    • Snowpark voor freestyle skiërs en snowboarders
  • Husky-sledetochten:

    • Begeleide tochten door de besneeuwde Alpenlandschappen met professionele Musher
  • Luxe thermale baden en spa s:

    • Ontspan in verschillende wellnesscentra in de omgeving
    • Geniet van behandelingen zoals massages, gezichtsbehandelingen en lichaamspakkingen
  • Gastronomisch aanbod:

    • Diverse restaurants met Michelinsterren in de regio
    • Probeer lokale en internationale gerechten met een moderne twist
  • Metafest:

    • Conferentie over de toekomst van kunst en entertainment met Web3, Blockchain, Kunstmatige Intelligentie en Community Management
    • Inspirerende sprekers en interactieve ervaringen
  • Ecomuseum:

    • Ontdek de cultuur, geschiedenis en ecologie van de regio Crans-Montana
  • Bergactiviteiten:

    • Wandelen, klimmen en mountainbiken in de indrukwekkende Alpenomgeving
  • Designerboetieks:

    • Winkelen bij luxe merken zoals Cartier, Louis Vuitton en Hermès in het resort
  • Accommodatiepakketten:

    • Verblijf in luxe hotels en chalets, inclusief toegang tot extra activiteiten in de regio:

          LeCrans Hotel & Spa : Luxueus vijfsterrenhotel met een panoramisch uitzicht op de Alpen. Stijlvolle kamers en suites, een gastronomisch restaurant en een bekroonde      spa. Gemakkelijke toegang tot de festivallocatie en skifaciliteiten. www.lecrans.com

          Guarda Golf Hotel & Residences : Exclusief boetiekhotel met een intieme sfeer en persoonlijke service. Ruime kamers en suites, een verfijnd restaurant en een        uitgebreide spa en wellnessruimte. Gelegen nabij het centrum van Crans-Montana en het Caprices Festival. www.guardagolf.com

          Grand Hôtel du Golf & Palace : Historisch vijfsterrenhotel met een indrukwekkende architectuur en elegante interieurs. Luxe kamers en suites, meerdere restaurants, een verwarmd binnenzwembad en een spa. Perfecte locatie voor toegang tot de festivallocatie en nabijgelegen skifaciliteiten. www.grandhotelgolfpalace-cransmontana.com

          Crans Ambassador : Luxe hotel met een adembenemend uitzicht op de Alpen en moderne voorzieningen. Stijlvolle kamers en suites, een verfijnd restaurant, een verwarmd binnenzwembad en een ultramoderne spa. Directe toegang tot de pistes en op korte afstand van het Caprices Festival. www.cransambassador.com

          Hotel Royal : Majestueus vijfsterrenhotel met een klassieke uitstraling en hoogwaardige service. Elegante kamers en suites, een gastronomisch restaurant, een verwarmd buitenzwembad en een uitnodigende spa. Gunstig gelegen nabij het centrum van Crans-Montana en het Caprices Festival. www.hotelroyal-cransmontana.com
       


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website