Bijzondere Kunstverkoop bij Francis Maere Fine Arts Gallery 2023

In het rustieke hart van Bachte-Maria-Leerne, waar de adem van de natuur en de historische echo’s van het Kasteel van Ooidonk elkaar ontmoeten, ligt een verborgen culturele schat verscholen voor de ware kunstliefhebber. Van 15 juli tot en met 17 september 2023 stelt de Francis Maere Fine Arts Gallery haar ruimtes open voor een bijzondere kunstverkoop die zowel kenners als nieuwkomers in de wereld van de kunst zal bevallen en verrijken.

Omringd door de weelderige natuurlijke schoonheid van het Goed te Réables, vind je op de Ooidonkdreef 5 de galerie van Francis Maere, die als buur de sprookjesachtige aanwezigheid van de waterburcht van Ooidonk heeft. Dit decor van geschiedenis en natuur is de uitgelezen plaats voor het bewonderen en eventueel verwerven van hedendaagse kunstwerken.

Francis Maere Fine Arts Gallery heeft een reputatie opgebouwd van een instelling die de kloof overbrugt tussen gevestigde kunstenaars en een publiek dat zich graag laat verrassen door de moderne meesterwerken. In deze exclusieve expositie worden kunstwerken getoond van zo’n 25 kunstenaars wiens werken indruk maken en aandacht vragen. Onder hen bevinden zich Hanneke Beaumont met haar memorabele bronsplastieken die de menselijke conditie vangen, Piet Bekaert, wiens idyllische schilderijen van tuinen en interieurs je sereniteit bieden, en Eugène Dodeigne met beeldhouwwerken die kracht en emotie uitstralen als geërodeerde monolieten uit een andere tijd.

Met een selectie van meer dan 150 kunstwerken maakt de galerie het mogelijk om de dialoog tussen natuur en kunst te ervaren. De kunstwerken gaan als het ware een samenspel aan met hun omgeving, versterken elkaar en nodigen uit tot contemplatie en reflectie.

Voor wie na het bewonderen van al dit moois behoefte heeft aan een moment van rust om alles even te laten bezinken, is er de zomerbar BARASART. Deze oase van rust biedt de mogelijkheid om onder het genot van een drankje de culturele ervaring nog eens de revue te laten passeren of gewoon te ontspannen in de kalme omgeving van de galerie.

Door de openingstijden van donderdag tot en met zondag, van 11:00 tot 18:00 uur, streeft de galerie ernaar kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Zowel de verzamelaar met jarenlange ervaring als de bezoeker die voor het eerst de stap zet binnen de fascinerende wereld van de kunst, zal iets vinden dat hem of haar aanspreekt.

Het team van de Francis Maere Fine Arts Gallery staat klaar om alle mogelijke vragen te beantwoorden, plannen voor een bezoek te faciliteren of meer informatie te verstrekken over de tentoongestelde kunstwerken en hun makers. Contact opnemen kan via telefoonnummer +32 475 69 23 05 of per e-mail via info@francismaerefinearts.be.

Dit bijzondere kunstevenement is representatief voor de manier waarop kunst leeft en interactiveert met zijn omgeving. Het inspireert, daagt uit en zorgt voor verrassing. De Francis Maere Fine Arts Gallery nodigt u van harte uit om deze bijzondere kunstverkoop mee te beleven en om deze ervaring een plekje te geven in uw persoonlijke zomeragenda.

Neem de tijd om de prachtige kunstwerken te bewonderen en sta toe dat deze werken een dialoog aangaan met uw ziel. Elke blik op een kunstwerk kan een nieuw gesprek ontluiken. Ervaar zelf de magie van wat de Francis Maere Fine Arts Gallery u te bieden heeft en laat u meevoeren in de wereld van esthetiek en expressie die het kader van de galerie overstijgt. Een bezoek aan deze unieke verkoopexpositie zou zomaar eens een blijvende indruk kunnen achterlaten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.