Titan onthult gigantische 370-inch Zeus TV met 4K-resolutie voor €1,6 miljoen

De Britse tv-fabrikant Titan heeft de gigantische Zeus TV geïntroduceerd, een ongelooflijke 370-inch tv met een resolutie van 4K, vier keer meer pixels dan de gemiddelde 1080P HD-tv. Het scherm meet 32 bij 15 voet en kost maar liefst €1,6 miljoen. Hoewel het moeilijk is om je voor te stellen hoe groot dit scherm eigenlijk is en waar je het zou kunnen plaatsen, zijn er toepassingen zoals het gebruik ervan buiten, zoals in Cannes, waar het scherm bovenop Le Grand Hotel wordt geplaatst en wedstrijden van het WK worden getoond.

De Titan Zeus TV is een echt paneel en niet zomaar een groot projectiescherm, met een verbazingwekkende beeldkwaliteit en resolutie. Hoewel het prijskaartje van €1,6 miljoen hoog is, heeft de fabrikant al een aantal exemplaren verkocht, waaronder één aan een anonieme koper. De koper heeft ervoor gekozen om anoniem te blijven, dus het is onduidelijk waar het scherm momenteel te vinden is. Maar zodra het scherm is ingeschakeld, zal het gemakkelijk te vinden zijn met Google Earth.

Titan heeft ook andere, minder indrukwekkende tv'sop de markt, waaronder de Atlas en de Chronos. De Atlas heeft een scherm van 85 inch en is verkrijgbaar voor ongeveer €65.000. De Chronos is een 55-inch tv met een gebogen scherm en een prijskaartje van ongeveer €10.000.

Het bedrijf begon in 2010 als Titan Screens en richtte zich aanvankelijk op projectieapparatuur voor grote evenementen. In 2012 werden ze echter benaderd door een klant die geïnteresseerd was in een enorme tv en zo begon de ontwikkeling van de Zeus. Het duurde vijf jaar om het scherm te ontwerpen en te produceren, en het werd in 2016 voor het eerst onthuld.

De Zeus is niet zomaar een tv, het is eigenlijk meer een kunstwerk. Elk scherm wordt op maat gemaakt en kan worden aangepast aan de wensen van de klant. Het is niet alleen de grootte en de resolutie die indrukwekkend zijn, maar ook het feit dat het scherm op een aluminium frame wordt gemonteerd dat op zijn beurt op een stalen frame staat.

Hoewel de Zeus voornamelijk bedoeld is voor commerciële doeleinden, zijn er ook particulieren die er een in hun huis hebben laten installeren. Het kan worden gebruikt voor alles van thuisbioscopen tot gaming. Het is duidelijk dat de Titan Zeus niet voor iedereen is, maar voor diegenen die het zich kunnen veroorloven, is het een ongelooflijk indrukwekkend stuk technologie.

Titan heeft ook kleinere tv-modellen in het assortiment, waaronder de Atlas en de Helios. De Atlas is een 100-inch tv met een 4K-resolutie en kan worden aangepast aan de behoeften van de klant met betrekking tot helderheid, contrast, kleur en beeldverwerking. De Helios is een 85-inch tv met dezelfde aanpasbare functies.

De tv'svan Titan worden in het Verenigd Koninkrijk ontworpen en vervaardigd en worden geleverd met een garantie van vijf jaar. Het bedrijf heeft ook een speciaal team van technici die beschikbaar zijn voor klantenondersteuning en eventuele technische problemen kunnen oplossen.

Titan is een relatief jong bedrijf, opgericht in 2012 door de Britse ondernemer Anthony Byrne. Het bedrijf richt zich op het maken van hoogwaardige tv'svoor zowel residentiële als commerciële toepassingen en heeft al aanzienlijke bekendheid verworven in de luxe tv-markt.

De Titan Zeus is geprijsd op €1,6 miljoen en is momenteel de duurste tv ter wereld. Het scherm heeft een ongelooflijke grootte van 370 inch en een 4K-resolutie met vier keer meer pixels dan een gemiddelde 1080P HD-tv. Het scherm wordt vaak gebruikt voor evenementen en commerciële toepassingen, zoals wedstrijden en filmfestivals.

 • Schermformaat: 370 inch (ongeveer 32 x 15 voet)
 • Resolutie: 4K Ultra HD (4096 x 2160 pixels)
 • Beeldverhouding: 16:9
 • Beeldtechnologie: LED
 • Helderheid: 2000 nits
 • Contrastverhouding: 4000:1
 • Kleurbereik: 100% NTSC
 • Kijkhoek: 178 graden
 • Refresh rate: 60 Hz
 • Gewicht: ongeveer 1600 kg
 • Afmetingen: 6,5 x 3,3 x 0,7 meter (B x H x D)
 • Aansluitingen: HDMI, DisplayPort, USB, Ethernet


Het scherm van de Titan Zeus is dus niet alleen enorm groot, maar beschikt ook over indrukwekkende specificaties wat betreft beeldkwaliteit. Met een resolutie van 4K Ultra HD en een kleurbereik van 100% NTSC zorgt deze tv voor haarscherp beeld en rijke kleuren. Het LED-scherm heeft bovendien een hoge helderheid van 2000 nits en een contrastverhouding van 4000:1, wat zorgt voor een indrukwekkende kijkervaring. Met verschillende aansluitingen, zoals HDMI, DisplayPort, USB en Ethernet, is de Titan Zeus ook gemakkelijk te integreren in verschillende systemen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.