Rolls-Royce kondigt op muziek geïnspireerde Wraith limited edition-serie aan

Rolls-Royce heeft onlangs aangekondigd dat het een limited edition-serie op maat gemaakte Wraith-modellen zal uitbrengen, geïnspireerd door de beste Britse rockbands en vocale artiesten. Het project is in samenwerking met enkele van de grootste namen uit de muziekindustrie, waaronder Roger Daltrey van The Who, Sir Ray Davies van The Kinks en songwriter Giles Martin.

Elk van deze unieke Rolls-Royce Wraiths zal ontworpen zijn met prachtige details die doen denken aan de artiest(en) die hebben geholpen bij het maken ervan. De auto's beloven de ultieme verzamelobjecten te zijn voor de grootste fans van elke artiest. Volgens Rolls-Royce zullen de opbrengsten van de verkoop van deze op maat gemaakte voertuigen naar het goede doel gaan dat door de kunstenaar is geselecteerd.

Het project is een prachtige samenwerking tussen Rolls-Royce en enkele van de grootste namen uit de Britse muziekindustrie. Deze op muziek geïnspireerde juwelen op wielen beloven een indrukwekkende pagina toe te voegen aan de geschiedenis van de autofabrikant.

Rolls-Royce heeft inderdaad een lange en interessante geschiedenis met de muziekindustrie. De relatie tussen rijke en beroemde Britse muzieksterren en Rolls-Royce-voertuigen is al decennia lang aan de gang. Zo hebben beroemde muzikanten als Freddie Mercury, John Lennon en Mick Jagger allemaal Rolls-Royce-auto's bezeten en gereden.

Deze limited edition-serie is echter niet alleen een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Rolls-Royce en de muziekindustrie, maar ook een manier om terug te geven aan de gemeenschap. Door een deel van de aankoopkosten te doneren aan het goede doel van de kunstenaar, toont Rolls-Royce opnieuw zijn toewijding aan liefdadigheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Deze op muziek geïnspireerde Rolls-Royce Wraiths zullen later dit jaar te koop zijn. Het belooft een zeer exclusieve en gewilde serie te worden, met een beperkt aantal beschikbare exemplaren. Autoliefhebbers en muziekfans zullen zeker uitkijken naar de kans om een van deze prachtige voertuigen te bezitten en daarmee een stukje geschiedenis in handen te krijgen.

Elke Rolls-Royce Wraith in deze limited edition-serie zal uniek zijn en ontworpen met een specifiek thema dat past bij de artiest die erbij betrokken is. De auto's worden op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke eisen van de eigenaar en zullen beschikken over een breed scala aan luxueuze functies en details.

De Rolls-Royce Wraith zelf is al een indrukwekkende auto, met een krachtige V12-motor die 632 pk levert en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 4,4 seconden mogelijk maakt. Het interieur van de auto is luxueus en ruim, met een prachtig ontwerp en de nieuwste technologieën.

De limited edition-serie op muziek geïnspireerde Wraith-modellen zullen zeker een van de meest exclusieve en begeerde auto's op de markt zijn. De samenwerking met enkele van de grootste namen uit de muziekindustrie en het feit dat een deel van de aankoopkosten naar het goede doel gaat, voegt alleen maar toe aan de aantrekkingskracht van deze auto's.

Rolls-Royce is een van de meest prestigieuze automerken ter wereld en staat bekend om zijn luxe en hoogwaardige auto's. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het in de toekomst hybride en elektrische auto's zal produceren, als onderdeel van zijn inzet voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Al met al belooft de limited edition-serie op muziek geïnspireerde Wraith-modellen een nieuwe mijlpaal te zijn in de geschiedenis van Rolls-Royce. Het is een prachtig voorbeeld van de unieke samenwerking tussen kunst en technologie en toont aan dat Rolls-Royce nog steeds voorop loopt in de wereld van luxe en innovatie.

 • Model: Rolls-Royce Wraith
 • Motor: 6,75-liter V12-motor met turbo
 • Vermogen: 632 pk
 • Koppel: 800 Nm
 • Acceleratie (0-100 km/u): 4,4 seconden
 • Topsnelheid: 250 km/u (begrensd)
 • Transmissie: 8-traps automatische transmissie
 • Aandrijving: Achterwielaandrijving
 • Ophanging: Actieve luchtvering
 • Remmen: Geventileerde schijfremmen
 • Stuurinrichting: Elektrisch bekrachtigde stuurinrichting
 • Banden: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3-banden
 • Wielbasis: 3,11 meter (122,5 inch)
 • Lengte: 5,27 meter (207,4 inch)
 • Breedte: 1,95 meter (76,7 inch)
 • Hoogte: 1,50 meter (59,0 inch)
 • Leeggewicht: 2.360 kg (5.203 lbs)
 • Brandstofverbruik (gemiddeld): 14,0 l/100 km (20,1 mpg)
 • CO2-uitstoot: 323 g/km


De Rolls-Royce Wraith is uitgerust met een krachtige 6,75-liter V12-motor met turbo, die een vermogen levert van 632 pk en een koppel van 800 Nm. Dit zorgt voor indrukwekkende prestaties, waardoor de auto in slechts 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren en een topsnelheid van 250 km/u kan bereiken (begrensd).

De auto is voorzien van een 8-traps automatische transmissie en achterwielaandrijving. Daarnaast heeft de Wraith een actieve luchtvering en geventileerde schijfremmen, wat zorgt voor een comfortabele en veilige rijervaring.

Het interieur van de auto is luxueus en ruim, met een lengte van 5,27 meter en een wielbasis van 3,11 meter. De Rolls-Royce Wraith weegt 2.360 kg en heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 14,0 l/100 km, wat overeenkomt met 20,1 mpg. De CO2-uitstoot van de auto bedraagt 323 g/km.

De Rolls-Royce Wraith is een indrukwekkende auto met uitstekende prestaties en luxe kenmerken. Het is een van de meest gewilde en prestigieuze auto's ter wereld en wordt geprezen om zijn vakmanschap, aandacht voor detail en innovatieve technologie.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...