Samsung onthult nieuwe Galaxy Tab S8 Ultra met 14.6 inch scherm

Samsung onthulde de Galaxy Tab S8 Ultra, een geheel nieuwe tablet met een enorm 14,6-inch scherm, tijdens zijn Unpacked-evenement op woensdag. De tablet, die ongeveer 1000 Euro kost, werd uitgebracht naast de S8 Plus- en S8-apparaten, hoewel het de grootste en meest veelzijdige van het trio is.

De twee camera'saan de voorkant, waaronder een standaard groothoeklens en een ultrabrede lens, hebben de mogelijkheid om de achtergrond van een gebruiker te vervagen bij oproepen en onderwerpen in het frame te centreren. Het apparaat heeft ook een drieweg-microfoon die drie soorten ruisonderdrukking biedt voor audio van hoge kwaliteit. De Tab S8 Ultra weegt 1,6 pond en meet bijna 13 inch breed en 8 inch lang. Het bedrijf beweert dat het aluminium van het apparaat 30% meer krasbestendig is dan dat van de Tab S7. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra is vandaag beschikbaar voor pre-order op de website van het bedrijf.

De Samsung Galaxy Tab S8 Ultra heeft nog een opvallende functie: het ondersteunt de S Pen, een functie die niet beschikbaar is op de S8 Plus of S8. De S Pen kan worden gebruikt om tekeningen te maken en notities te schrijven op het grote scherm van de tablet. Het apparaat heeft ook een enorme batterij van 12.000 mAh, die volgens Samsung tot 12 uur meegaat bij gebruik van internet of het bekijken van video s.

Naast de Galaxy Tab S8 Ultra, heeft Samsung ook de Galaxy Buds Pro-oortjes aangekondigd tijdens het Unpacked-evenement. Deze draadloze oortjes hebben een nieuwe technologie genaamd 'Ambient Sound' die de gebruiker in staat stelt om omgevingsgeluiden door te laten terwijl hij naar muziek luistert, zodat hij kan blijven luisteren naar bijvoorbeeld verkeersgeluiden of gesprekken. De oortjes hebben ook een lange batterijduur van 8 uur en zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

De Samsung Galaxy Tab S8 Plus en de Samsung Galaxy Tab S8 zijn de twee andere tablets die tijdens het Unpacked-evenement zijn onthuld. De S8 Plus heeft een 12,4-inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 2.800 x 1.752 pixels, een Snapdragon 898-chip en maximaal 8 GB RAM en 256 GB opslag. Het apparaat heeft ook een 11.500 mAh-batterij en een drievoudige camera-instelling aan de achterzijde.

De Samsung Galaxy Tab S8 heeft daarentegen een 11-inch LCD-scherm met een resolutie van 2.560 x 1.600 pixels, een MediaTek Helio G96-processor, maximaal 8 GB RAM en 256 GB opslag. Het apparaat heeft ook een 8.000 mAh-batterij en een dubbele camera-instelling aan de achterzijde.

Alle drie de tablets ondersteunen 5G-connectiviteit en hebben de S Pen-stylus van Samsung, die draadloos kan worden opgeladen en magnetisch kan worden bevestigd aan de zijkant van de tablet. Ze draaien ook op Android 12 met Samsung'sOne UI 4.5-skin.

Samsung heeft ook een nieuwe Samsung Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic aangekondigd tijdens het evenement, samen met de Galaxy Buds 2 draadloze oordopjes. De nieuwe smartwatches draaien op Samsung'snieuwste Wear OS-besturingssysteem, samen met de One UI Watch-skin van Samsung. De Galaxy Buds 2 hebben een nieuw ontwerp en actieve ruisonderdrukking.

Naast de krachtige specificaties en het indrukwekkende scherm, beschikt de Galaxy Tab S8 Ultra ook over een aantal functies die zijn ontworpen om de productiviteit te verbeteren. Zo heeft het apparaat een S Pen die draadloos kan worden opgeladen en kan worden gebruikt om notities te maken, tekeningen te maken en nauwkeurige selecties te maken. Het apparaat heeft ook een functie genaamd DeX, waarmee gebruikers het apparaat kunnen aansluiten op een externe monitor en een desktopachtige interface kunnen gebruiken. De Tab S8 Ultra heeft ook toegang tot Samsung'ssamenwerkingssuite, waaronder apps als Microsoft Teams en Zoom.

Het apparaat heeft een batterijduur van ongeveer 12 uur en kan in ongeveer 90 minuten volledig worden opgeladen met de meegeleverde 45 watt-oplader. Het apparaat is verkrijgbaar in twee kleuren: 'Mystic Black' en 'Mystic Bronze'. Met zijn hoge prijs is de Tab S8 Ultra gericht op een specifieke doelgroep van gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige tablet die in staat is om complexe taken uit te voeren en die een groot scherm nodig hebben voor productiviteit en entertainment.

Technische specificaties van de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra:

  • Scherm: 14,6 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2.960 × 1.848 pixels en een verversingssnelheid van 120 Hz
  • Processor: Qualcomm Snapdragon Gen 1-chipset
  • RAM: maximaal 16 GB
  • Opslag: 512 GB, uitbreidbaar via microSD-kaart
  • Camera s: 5MP camera aan de voorkant met een groothoek- en ultragroothoeklens, 8MP camera aan de achterkant
  • Geluid: drieweg-microfoon met ruisonderdrukking
  • Connectiviteit: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, optionele 5G-connectiviteit
  • Batterij: 12.000 mAh-batterij met ondersteuning voor 45 W snelladen
  • Afmetingen: 286,4 x 185 x 6,4 mm
  • Gewicht: 1,6 pond


De Galaxy Tab S8 Ultra draait op Android 12 en heeft ook ondersteuning voor Samsung'sDeX-modus, waarmee gebruikers een desktopachtige ervaring kunnen krijgen door de tablet op een extern scherm aan te sluiten en een toetsenbord en muis te gebruiken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.