Miniot Wheel - de circulaire platenspeler die nostalgie en moderne technologie verenigt

De huidige trends laten onze fascinatie voor nostalgie zien, met talloze indrukwekkende restomods in de autowereld en retro-geïnspireerde apparaten om ons heen. Een Nederlands bedrijf, Miniot, heeft echter een uniek concept bedacht door 'het wiel opnieuw uit te vinden' met hun innovatieve circulaire platenspeler.

Miniot'sontwerpers willen de elegantie van het luisteren naar muziek in een digitale wereld benadrukken met hun minimalistische platenspeler die retro-esthetiek combineert met geavanceerde technologie. Eenvoudig te bedienen met een centrale joystick, verbergt deze stijlvolle platenspeler zijn moderne componenten om er zo opvallend mogelijk uit te zien.

De Wheel van Miniot geeft een prachtige twist aan de klassieke platenspeler en neemt ons mee terug naar de tijd van muzikale grootheden zoals Led Zeppelin, Abba en de Rolling Stones. De platenspeler maakt gebruik van een Audio-Technica AT95T-cartridge, wat zorgt voor een warm, rijk geluid met optimale helderheid – de droom van elke audiofiel.

De centrale joystick van mahoniehout, waarmee alle functies worden bediend, is subtiel geïntegreerd in het ontwerp. Het meest opmerkelijke aan deze coole platenspeler is dat hij zowel horizontaal als verticaal gebruikt kan worden – een onverwachte, maar aangename verrassing. Bovendien kan de Wheel worden gekoppeld aan een draadloze luidspreker, wat het geheel nog interessanter maakt.

De Miniot Wheel is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook tal van handige functies voor een optimale luisterervaring. De platenspeler heeft een ingebouwde voorversterker, waardoor je hem eenvoudig kunt aansluiten op je bestaande audioapparatuur. Het geïntegreerde Bluetooth-systeem zorgt ervoor dat je de Wheel moeiteloos kunt verbinden met draadloze luidsprekers of hoofdtelefoons.

De platenspeler is compatibel met zowel 33 1/3 als 45 toerenplaten en schakelt automatisch tussen de snelheden. De naald wordt zorgvuldig beschermd door een afdekplaatje wanneer de platenspeler niet in gebruik is, wat helpt om slijtage te minimaliseren en de levensduur van de cartridge te verlengen.

De behuizing van de Miniot Wheel is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam materiaal, wat zorgt voor stabiliteit en een solide basis voor het afspelen van je favoriete platen. Het minimalistische en compacte ontwerp maakt het eenvoudig om de platenspeler in verschillende interieurstijlen te integreren.

In een wereld waar digitale muziek de boventoon voert, biedt de Miniot Wheel een charmante en stijlvolle manier om te genieten van de warmte en rijkdom van vinyl. Door het verleden te eren met een innovatief en modern ontwerp, laat Miniot zien dat nostalgie en technologische vooruitgang hand in hand kunnen gaan. De Wheel is een prachtig eerbetoon aan de gouden dagen van de muziekgeschiedenis en een uitnodiging om te blijven genieten van de tijdloze charme van vinylplaten.

  • Audio-Technica AT95T-cartridge
  • Ingebouwde voorversterker
  • Bluetooth-connectiviteit
  • Snelheid: 33 1/3 en 45 toeren per minuut
  • Automatische snelheidsschakeling
  • Afdekplaatje voor bescherming van de naald
  • Centrale joystick voor bediening van alle functies
  • Horizontale en verticale plaatsing mogelijk
  • Hoogwaardige materialen en afwerking
  • Compact en minimalistisch ontwerp


De Miniot Wheel is een bijzondere platenspeler die retro-esthetiek combineert met de modernste technologie. De centrale joystick maakt het eenvoudig om de platenspeler te bedienen, terwijl de ingebouwde voorversterker en Bluetooth-connectiviteit zorgen voor een optimale luisterervaring. De platenspeler is geschikt voor zowel 33 1/3 als 45 toerenplaten en schakelt automatisch tussen de snelheden. De behuizing is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt stabiliteit en een solide basis voor het afspelen van je favoriete platen. Het minimalistische en compacte ontwerp maakt het eenvoudig om de Miniot Wheel in verschillende interieurstijlen te integreren.

Over Miniot

Miniot is een Nederlands bedrijf dat in 2007 werd opgericht. Het bedrijf begon als een fabrikant van houten iPhone-cases en is inmiddels uitgegroeid tot een fabrikant van hoogwaardige houten producten, waaronder Bluetooth-luidsprekers, slimme covers voor tablets en laptops, en de innovatieve Miniot Wheel platenspeler. Het bedrijf is gespecialiseerd in het combineren van natuurlijke materialen met geavanceerde technologie om tijdloze producten te creëren die zowel functioneel als stijlvol zijn. Alle producten worden met de hand gemaakt in Nederland en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder notenhout, eikenhout en zwart. Miniot is trots op zijn focus op duurzaamheid en vakmanschap en blijft streven naar de hoogste kwaliteit in elk product dat het produceert.

Het ontwerp van de producten van Miniot is geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid van hout en de eenvoud van minimalistisch design. Elk product wordt met de hand gemaakt door vakmensen, waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen. Miniot heeft een sterke focus op duurzaamheid en streeft ernaar om op een milieuvriendelijke manier te produceren.

Naast de Miniot Wheel platenspeler heeft het bedrijf ook andere producten ontwikkeld, zoals de AirStand, een houten standaard voor de iPad, de iWood 6, een houten cover voor de iPhone 6, en de Pogo, een houten dock voor de Apple Watch. Al deze producten hebben een uniek ontwerp en zijn ontworpen om zowel functioneel als stijlvol te zijn.

Het is duidelijk dat Miniot een bedrijf is dat zich onderscheidt door zijn aandacht voor detail, vakmanschap en duurzaamheid. Door het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen en een focus op minimalistisch design, creëert Miniot producten die niet alleen functioneel zijn, maar ook een esthetische waarde hebben. Het bedrijf blijft innoveren en werkt voortdurend aan het verbeteren van zijn producten om aan de behoeften van klanten te voldoen. Met de Miniot Wheel heeft het bedrijf een prachtig en innovatief product ontwikkeld dat nostalgie en moderne technologie combineert en ons terugbrengt naar een tijdperk waarin muziek nog op vinyl werd afgespeeld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.