Jacob & Co nieuwe NFT horlogecollectie is een eerbetoon aan de planeten

Jacob & Co, een vooraanstaand naam in de wereld van luxe horloges, heeft onlangs een stap gezet die zowel innovatief als fascinerend is. Het merk, al bekend om zijn astronomische horlogecollecties waar de magie van het heelal op een indrukwekkende manier wordt weergegeven, heeft zijn eerste horloge- en NFT-collectie gelanceerd, een hulde aan de wonderen van ons zonnestelsel.

Deze nieuwe collectie, genaamd Astronomia Metaverso, dient als een digitaal eerbetoon aan de planeten die onze Melkweg sieren. In totaal omvat deze drop acht unieke NFT s, die stuk voor stuk een andere planeet vertegenwoordigen. Voor de liefhebbers van tastbare luxe zijn er vijf NFT'sdie gepaard gaan met exclusieve fysieke horloges. Als je de eigenaar bent van een Mercurius, Venus, Aarde, Mars of Jupiter NFT, dan ontvang je een bijzonder uurwerk dat niet alleen de essentie van de betreffende planeet omvat, maar ook een object is dat je met trots dagelijks kunt dragen.

Anderzijds biedt Jacob & Co voor de verzamelaars van Saturnus, Uranus en Neptunus NFT'siets anders aan: zij krijgen gesigneerde schetsen van het ontwerp en exclusieve toegang tot een evenement dat plaatsvindt in New York City in juni. De uurwerken zelf zijn tot in perfectie vervaardigd, in nauwe samenwerking met NFT-marktplaats UNXD, en beschikken over edelstenen die de kleuren en het uiterlijk van elke planeet weerspiegelen.

De horloges van de Earth en Mercury series zijn bijvoorbeeld uitgerust met een kast van 44 mm, waarbij de basiswijzerplaat bezet is met aventurijn, afgewerkt in de kleuren die passen bij de geëerde planeten. Deze pronkstukken huisvesten het JCAM19-uurwerk van Jacob & Co, een handmatig opwindbaar mechanisme dat verenigd is met een vliegende tourbillon – een hoogstandje van uurwerkmakerij dat zwevend boven de wijzerplaat lijkt te dansen.

Binnen deze collectie is geen gebrek aan glamour. De hemelse koepelvormige horloges zijn ingelegd met briljant geslepen witte diamanten naast sprankelende roze en gele saffieren, groene tsavorieten, rode robijnen en ijsblauwe saffieren. Deze edelstenen zijn zo gekozen en gepositioneerd dat ze de elementaire natuurverschijnselen van vuur, ijs en storm oproepen, zoals men op verschillende planeten kan tegenkomen.

De NFT-kopers ontsluiten niet alleen de eigendom over deze digitale kunstwerken, maar krijgen ook toegang tot exclusieve evenementen en andere speciale releases van de horlogemaker. Daarnaast bieden de combinaties van NFT'smet de fysieke horloges extra belevingen zoals een privéréis door de productiefaciliteit van Jacob & Co in Genève of een diner met de oprichter, Jacob Arabo. Ook krijg je de kans om betrokken te raken bij het ontwerpproces van toekomstige NFT-geïnspireerde horloges.

De CEO van Jacob & Co, Benjamin Arabo, verzekert dat dit project een lange termijn verbintenis is en slechts het begin vormt van meerdere lanceringen. Het bedrijf, dat altijd voorop heeft gelopen op het snijvlak van kunst en technologie, gaat volledig op in deze creatieve onderneming en kijkt ernaar uit om de wereld te laten zien wat zij nog meer in petto hebben.

Details zoals de verkoopdatum en prijzen van de Astronomia Metaverso collectie zijn nog niet bekendgemaakt, maar de stukken zullen exclusief verkrijgbaar zijn via de UNXD website. Hier kun je nu alvast je plek reserveren om een bod uit te brengen op deze ongeëvenaarde fusie van traditioneel vakmanschap en digitale innovatie. Het is een spannend moment voor liefhebbers van high-end uurwerken en vooruitstrevende digitale verzamelobjecten. Jacob & Co stapt daarmee een nieuw tijdperk binnen waarin de grenzen tussen fysieke luxe en de eindeloze mogelijkheden van het metaverse vervagen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website