Gucci accepteert binnenkort cryptocurrency in Amerikaanse winkels

Gucci accepteert binnenkort cryptocurrency in Amerikaanse winkels

Je kunt binnenkort betalen voor die Gucci 1953 horsebit loafers met je favoriete digitale valuta. Eind mei zegt het Italiaanse modelabel dat het Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Wrapped Bitcoin, Litecoin en Shiba Inu zal accepteren op geselecteerde Amerikaanse vlaggenschiplocaties. De eerste winkels die de digitale betaalmethode opnemen, zijn de Wooster Street-locatie van het merk in New York City, Rodeo Drive in Los Angeles, Miami's Design District, Phipps Plaza in Atlanta en The Shops at Crystals in Las Vegas.

Als je niet in de buurt van een van die winkels woont, maak je geen zorgen: het merk is van plan het initiatief deze zomer uit te breiden naar al zijn rechtstreeks beheerde Noord-Amerikaanse boetieks. „Gucci is altijd op zoek naar nieuwe technologieën wanneer ze onze klanten een verbeterde ervaring kunnen bieden”, zei de president en CEO van het label, Marco Bizzarri, in een verklaring.

„Nu we cryptocurrencies in ons betalingssysteem kunnen integreren, is het een natuurlijke evolutie voor die klanten die deze optie graag voor hen beschikbaar willen hebben.

Naast de zes kerncryptocurrencies kunnen Gucci-klanten ook vijf „stablecoins” gebruiken die zijn afgestemd op de Amerikaanse dollar, evenals DodgeCoin - ja, de cryptocurrency die begon als een grap. Volgens Vogue Business worden cryptobetalingen in de winkel gedaan via een link die je in een e-mail ontvangt. De link wordt geopend voor een QR-code waarmee u betalingen kunt doen met goedgekeurde valuta's uit uw crypto-portemonnee.

Crypto-transacties worden meestal verwerkt via een QR-code of NFC-lezer in winkels. In beide gevallen maken verkoopterminals verbinding met de cryptocurrency-app van uw smartphone om de transactie uit te voeren, niet anders dan Apple Pay of Google Pay. Retailers kunnen de cryptobetalingen vervolgens omzetten in fiat-valuta, zoals Amerikaanse dollars, of gewoon houden zoals ze zijn. Gucci is natuurlijk niet het eerste luxemerk dat cryptocurrency omarmt. In maart kondigde modelabel Off-White aan dat zijn vlaggenschipwinkels in Parijs, Londen en Milaan Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, Ripple, Tether en € Coin zouden accepteren.