Een stuk digitaal land in Decentraland is verkocht voor 2,43 miljoen dollar

Als je dacht dat alleen technologiebedrijven ambities hebben voor de Metaverse toekomst, dan vergis je je. Vastgoed-, mode-, entertainment- en gaming-bedrijven maken zich nu al op voor de volgende grote evolutie op het internet, iets wat natuurlijk ook voor neveneffecten zorgt, waaronder het stijgen van de prijzen van digitaal vastgoed.

Je, u hoort het goed, digitaal vastgoed... Onroerend goed is iets waar we allemaal vertrouwd mee zijn in de fysieke wereld, maar in de Metaverse? Toch blijkt dat een stuk digitaal land is verkocht voor €2,43 miljoen dollar. Het gekende platform Decentraland heeft namelijk een soort van marktplaats waar je digitale en virtuele objecten voor in de MetaVerse kan kopen en verkopen.

Na onderzoek blijkt dat zelfs et bovenstaande stuk land in juni dit jaar voor meer dan het dubbele van het vorige record van €913.000 werd verkocht. De aankoop, die meestal uitsluitend via cryptocurrency is door de MetaVerse Group zelf, een dochteronderneming van tokens.com.

In cryptotaal betaalden ze 618.000 MANA, een op Ethereum gebaseerd token voor de vastgoeddeal. De ligging van het digitaal stukje grond is echter van groot belang, net zoals in de echte wereld. Die ligt namelijk pal in het midden van de Decentraland gekende mode district, het zou maar liefst gaan om 565 vierkante meter grond. 'Mode is het volgende enorme domein voor potentiële groei in de Metaverse.

Het komt dus op het juiste moment en heel trouwens zeer opwindend dat de Metaverse Group zo een beslissende toezegging heeft gedaan met deze grondaankoop in het hart van het modedistrict van Decentraland,' zegt Sam Hamilton, hoofd content bij de Decentraland Foundation. Dat is meer geld dan de prijskaartjes die op de meeste huizen in San Francisco of New York City hangen. Digitale schaarste is ook een feit bij verhuren in virtuele werelden. Er is een beperkte hoeveelheid virtueel vastgoed in deze Metaverses en net zoals het fysieke domein wordt slechts een subset van dat beschikbare vastgoed wenselijk geacht.'

Zo heeft Nike plannen voor een virtuele ruimte genaamd NIKELAND. Het bedrijf werkt samen met Roblox, een online gamingplatform dat meer dan 24 miljoen virtuele ervaringen biedt met de nadruk op meeslepende inhoud. NIKELAND zal worden geïnspireerd door het wereldwijde hoofdkantoor van het bedrijf in de echte wereld, afgewisseld met games en sportactiviteiten en natuurlijk een digitale showroom.

NFT s, of non-fungible tokens, zijn de route die modelabels nemen om de metaverse te betreden. Gucci verkocht een digitale versie van zijn Dionysus-tas op Roblox voor ongeveer €4.100. Dat is zelfs duurder dan de echte tas, die een prijskaartje heeft van ongeveer €3.400. Een ander luxemerk Dolce & Gabbana verkocht vorige maand een mooie NFT-collectie voor €5,7 miljoen.

Deze digitale collectie genaamd Collezione Genesi werd verkocht op UNXD, een digitale luxemarktplaats. Een van de NFT s, genaamd The Dress From A Dream in goudkleur, werd verkocht voor €820.000. Dat zijn dus 225,5 Ether-coins of munten. Analisten bij Morgan Stanley voorspellen dat de virtuele luxemarkt in 2030 wel tot €57 miljard waard zou kunnen zijn.

Over Decentraland

Decentraland is een blockchain-gebaseerd virtueel platform dat gebruikers in staat stelt om hun eigen digitale werelden te creëren, te verkennen en erin te communiceren. Het werd opgericht in 2015 door Esteban Ordano, Ari Meilich en Mattiasen Benjamín. Het platform is gebouwd op de Ethereum-blockchain en maakt gebruik van non-fungible tokens (NFT s) als eigenaarschap en beveiliging voor digitale assets en land.

In Decentraland kunnen gebruikers hun eigen virtuele werelden maken en deze aanpassen met behulp van een verscheidenheid aan tools en functies. Deze werelden kunnen bestaan uit gebouwen, landschappen, objecten en andere digitale content. Het platform stelt gebruikers ook in staat om in deze werelden rond te lopen en te communiceren met andere gebruikers via hun avatars.

Decentraland heeft zijn eigen cryptocurrency, MANA, die wordt gebruikt om digitale land- en assettransacties te vergemakkelijken en om gebruikers in staat te stellen om virtuele items te kopen en te verkopen binnen het platform. Het platform heeft ook een eigen marktplaats waar gebruikers hun digitale assets kunnen verkopen of kopen met MANA.

Decentraland is ontworpen om een ​​echte gedecentraliseerde virtuele wereld te creëren, waarbij de gebruikers volledige controle hebben over hun digitale bezittingen en werelden. Het platform heeft de potentie om te worden gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, zoals gaming, sociale interactie, e-commerce, en zelfs voor virtuele evenementen zoals concerten en conferenties.

Decentraland is een gedecentraliseerd virtueel platform dat gebruikers in staat stelt om een ​​eigen digitale wereld te creëren en te verkennen, die wordt beheerd door een blockchain-netwerk. Het platform wordt aangedreven door de Ethereum-blockchain en stelt gebruikers in staat om virtuele werelden te bouwen, te ontwerpen, te ontdekken en te ervaren.

In Decentraland kunnen gebruikers grond kopen en hun eigen virtuele wereld bouwen, van stedelijke omgevingen tot landschappen en zelfs interactieve spellen. Het platform maakt gebruik van een open-source architectuur, wat betekent dat iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling en het ontwerp van de virtuele werelden en toepassingen.

Het hart van Decentraland is de metaverse, een virtuele wereld die bestaat uit talloze 'land'-nft s. Elke land-nft is uniek en stelt gebruikers in staat om hun eigen digitale inhoud te bouwen, zoals gebouwen, 3D-objecten, landschappen en interactieve applicaties.

Naast het bouwen van hun eigen werelden, kunnen gebruikers ook de werelden van anderen bezoeken en verkennen. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om met elkaar te communiceren, sociale ervaringen te delen en deel te nemen aan activiteiten zoals evenementen, tentoonstellingen en concerten.

Decentraland maakt gebruik van een eigen cryptocurrency, de MANA-token, die wordt gebruikt voor het kopen en verkopen van grond in de virtuele wereld en het gebruik van bepaalde applicaties. De token kan ook worden verhandeld op verschillende cryptocurrency-beurzen.

Decentraland is een innovatief platform dat een nieuwe manier biedt om digitale inhoud te creëren en te delen, en een alternatieve realiteit te bieden voor gebruikers om te ontdekken en te ervaren.

Andere virtuele werelden

Naast Decentraland zijn er nog vele andere virtuele werelden. Hierbij enkele voorbeelden:

  1. Second Life - Een van de oudste en bekendste virtuele werelden waar gebruikers kunnen communiceren, creëren en verkennen. Het biedt een uitgebreide omgeving voor sociale interactie, het ontwerpen van avatars en het bouwen van virtuele gebouwen en landschappen. - www.secondlife.com

  2. VRChat - Een social VR-platform dat gebruikers toegang geeft tot duizenden door gebruikers gegenereerde werelden waar ze kunnen communiceren met andere gebruikers en hun eigen avatars kunnen aanpassen. Het biedt ook de mogelijkheid om games te spelen en evenementen bij te wonen. - www.vrchat.com

  3. Somnium Space - Een open en gedecentraliseerde VR-wereld waar gebruikers kunnen bouwen, verkennen en handelen met behulp van cryptocurrency. Het biedt verschillende tools voor het maken van content en een economie die volledig draait op blockchain-technologie. - somniumspace.com

  4. The Sandbox - Een blockchain-gebaseerde virtuele wereld waar gebruikers kunnen bouwen en verhandelen in-game items en land. Het biedt een eenvoudige en toegankelijke creatieomgeving voor het maken van spellen en virtuele ervaringen. - www.sandbox.game

  5. High Fidelity - Een open-source VR-platform waar gebruikers kunnen communiceren en samenwerken in verschillende omgevingen. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder het aanpassen van avatars, het bouwen van objecten en het hosten van evenementen. - highfidelity.com

  6. Sansar - Een virtuele wereld van Linden Lab, het bedrijf achter Second Life. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om te bouwen en verkennen in verschillende omgevingen, van games en sociale evenementen tot virtuele tentoonstellingen en educatieve ervaringen. - www.sansar.com

  7. NeosVR - Een open-source VR-platform waar gebruikers kunnen bouwen en communiceren in een virtuele wereld. Het biedt krachtige tools voor het creëren van content en een breed scala aan functies, waaronder real-time multiplayer, interactie met fysica en programmering. - neos.com

  8. AltspaceVR - Een social VR-platform waar gebruikers kunnen deelnemen aan evenementen, communiceren met andere gebruikers en games spelen. Het biedt een breed scala aan evenementen, van comedyshows en concerten tot lezingen en workshops. -  altvr.com

Elk van deze virtuele werelden biedt een unieke ervaring, afhankelijk van de interesses en behoeften van de gebruiker. Het is zeker de moeite waard om een paar van deze platforms uit te proberen om te zien welke het beste bij jou past.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website