De BlackBerry Porsche Design P9983 smartphone

In een poging om relevant te blijven in een tijdperk gedomineerd door Android en iPhones, heeft BlackBerry de handen ineengeslagen met Porsche om een reeks luxe smartphones te creëren. Een van de nieuwste toevoegingen aan deze samenwerking is de BlackBerry P'9983. Dit opvallende apparaat, dat in 2014 werd gelanceerd, is uitgerust met het iconische QWERTY-toetsenbord, een zeldzaamheid in de wereld van smartphones. De keuze voor het behouden van het fysieke toetsenbord kan echter een slimme zet zijn, gezien de nostalgische gevoelens die het oproept, vooral bij BlackBerry-liefhebbers zoals Google Executive Chairman Eric Schmidt.

Maar de P'9983 is meer dan alleen een toetsenbord. Het toetsenbord fungeert ook als touchpad, waardoor gebruikers kunnen vegen over de toetsen zoals ze zouden doen op een touchscreen. Hierdoor voelt de telefoon minder gedateerd aan en biedt het nog steeds een moderne gebruikservaring.

Wat betreft technische specificaties is de P'9983 voorzien van 2 GB RAM en 64 GB opslagruimte, die kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. Het heeft een 3,1-inch touchscreen met een resolutie van 720 × 720 pixels, een 8 MP camera aan de achterzijde en een 2 MP camera aan de voorzijde. Daarnaast ondersteunt het 4G LTE, dual-band wifi (802.11n), een FM-radio, Bluetooth 4.0, GPS en NFC.

Vanaf oktober kunnen geïnteresseerden de BlackBerry P'9983 aanschaffen in de Porsche Design-winkels. Deze exclusieve samenwerking tussen BlackBerry en Porsche biedt liefhebbers van luxe smartphones een unieke kans om te genieten van de verfijnde stijl en functionaliteit die deze twee iconische merken te bieden hebben.

Naast de vermelde specificaties en beschikbaarheid, is het ook vermeldenswaardig dat de BlackBerry P'9983 wordt geleverd met een aantal handige functies en services. BlackBerry staat bekend om zijn toewijding aan gegevensbeveiliging en privacy, en de P'9983 is geen uitzondering. Het toestel biedt geavanceerde encryptie- en authenticatiemogelijkheden, evenals de beveiligde BlackBerry Messenger (BBM)-service.

De P'9983 is ook ontworpen met oog voor detail en luxe. Het toestel heeft een prachtig ontwerp met premium materialen, waaronder een roestvrijstalen frame en een achterkant van geweven glasvezel. Dit geeft het toestel een exclusieve uitstraling die perfect past bij de Porsche Design-stijl.

Daarnaast profiteren gebruikers van de BlackBerry Hub, een handige functie die alle berichten en meldingen op één plek samenbrengt. Dit stelt gebruikers in staat om e-mails, sms-berichten, sociale media-updates en meer op een georganiseerde en efficiënte manier te beheren. Met de intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface van BlackBerry OS, kunnen gebruikers gemakkelijk door apps en functies navigeren.

Hoewel de BlackBerry P'9983 een interessante optie kan zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke smartphone-ervaring met een fysiek toetsenbord, is het belangrijk op te merken dat het apparaat draait op BlackBerry OS, dat inmiddels niet meer wordt ondersteund. Dit betekent dat gebruikers mogelijk geen toegang hebben tot de nieuwste app-updates en -functies die beschikbaar zijn op andere besturingssystemen.

Desondanks biedt de samenwerking tussen BlackBerry en Porsche met de P'9983 een combinatie van stijl, functionaliteit en exclusiviteit voor liefhebbers van luxe smartphones. Met zijn opvallende design, het vertrouwde fysieke toetsenbord en de beveiligingsvoordelen van BlackBerry, kan de P'9983 zeker een aantrekkelijke keuze zijn voor diegenen die een unieke en gepersonaliseerde smartphone-ervaring willen.

 • De BlackBerry P'9983 is een luxe smartphone ontwikkeld in samenwerking met Porsche Design.
 • Het toestel is uitgebracht in 2014 en behoudt het iconische fysieke QWERTY-toetsenbord, dat een nostalgische sfeer oproept voor BlackBerry-liefhebbers.
 • Het toetsenbord dient ook als touchpad, waardoor gebruikers over de toetsen kunnen vegen zoals ze zouden doen op een touchscreen.
 • Het toestel draait op het BlackBerry OS-besturingssysteem.
 • De P'9983 heeft een roestvrijstalen frame en een achterkant van geweven glasvezel, wat zorgt voor een exclusieve en hoogwaardige uitstraling.
 • Het apparaat is voorzien van geavanceerde beveiligings- en privacyfuncties, waaronder encryptie, authenticatie en de beveiligde BlackBerry Messenger (BBM)-service.
 • Het beschikt over een 3,1-inch touchscreen met een resolutie van 720 × 720 pixels.
 • De P'9983 heeft een 8 MP camera aan de achterzijde en een 2 MP camera aan de voorkant.
 • Het toestel wordt geleverd met 2 GB RAM en 64 GB interne opslagruimte, die uitbreidbaar is via een microSD-kaartsleuf.
 • Het ondersteunt 4G LTE-connectiviteit, waardoor snelle internetverbindingen mogelijk zijn.
 • Dual-band wifi (802.11n) biedt draadloze internettoegang met hoge snelheid.
 • Het toestel heeft een FM-radio, Bluetooth 4.0, GPS en NFC-functionaliteit.
 • De BlackBerry P'9983 is uitgerust met de BlackBerry Hub, een centrale plaats waar alle berichten en meldingen samenkomen voor een georganiseerd beheer.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.