Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

Alessando Michele lanceert virtueel plein Gucci Town in Roblox

Alessando Michele lanceert virtueel plein Gucci Town in Roblox

Gucci Town is een permanente bestemming die in wisselwerking staat met de codes van het huis en de visie van creatief directeur Alessando Michele uitdrukt. Dit volgt op verschillende andere meeslepende ervaringen van het merk, waaronder Gucci Garden in mei 2021. We experimenteren al jaren met Roblox en in mei 2021 onthulden we de eerste meeslepende ervaring met Gucci-thema: Gucci Garden.

Slechts twee weken lang hadden bezoekers de kans om rond te dwalen in een virtuele tegenhanger van de Archetypes-tentoonstelling in Florence. Een deel van het succes van die ervaring - die 20 miljoen bezoekers trok en onlangs werd bekroond met een Webby Award - was het vermogen om een ​​gemeenschapsgevoel rond het merk op Roblox op te bouwen, dankzij onze samenwerking met opkomende makers van inhoud en De virtuele goederen van Gucci worden onmiddellijk een teken van het behoren tot een groep gebruikers met gedeelde waarden, zegt Nicolas Oudinot, executive vice president, new business bij Gucci en chief executive officer van Gucci Vault.

Binnen het virtuele Vault Plaza vinden communityleden een tentoonstellingsruimte die is geïnspireerd op de gesprekken die zijn gestart in Vault, de experimentele conceptstore van het huis. Ontworpen als zijn virtuele tegenhanger op Roblox, zal het enkele van Gucci's nieuwste productdrops en samenwerkingen laten zien. Om de bocht is de Gucci Shop, een boetiek waar bezoekers digitale Gucci-items kunnen kopen om te verzamelen of om Roblox-avatars uit te rusten, waaronder de nieuwe archief-geïnspireerde Gucci Blondie-tassen ontworpen door Michele en limited-edition verzamelobjecten.

De digitale mode-items maken optimaal gebruik van de onlangs gelanceerde Roblox "Layered Clothing" -technologie voor hyperrealistische 3D-kledingstukken die bij elk lichaamstype passen. Volgens Christina Wootton, vice-president van wereldwijde partnerschappen bij Roblox, bootst de 'Layered Clothing'-technologie nauw de manier na waarop kleding past en valt in de echte wereld. Shirts, jurken, truien, jassen, broeken en schoenen die zijn gemaakt met Layered Clothing kunnen nu ook in lagen worden gedragen die elkaar op levensechte manieren beïnvloeden en met elkaar in wisselwerking staan, en zijn gemaakt met de precisie van Hollywood CGI (computer-generated imagery).

De kleding reageert onmiddellijk op oneindige combinaties van lichaamsdelen, bewegingen en virtuele werelden op Roblox. Deze technologie is ontwikkeld om digitale modeontwerpers in staat te stellen hun creatieve expressie naar een hoger niveau te tillen en grenzeloze zelfexpressie mogelijk te maken voor mensen binnen de metaverse, aldus Wootton.

Het laatste stuk is Power-up Place, een café waar leden van de gemeenschap een pauze kunnen nemen en samen kunnen komen met vrienden om anderen te ontmoeten en te communiceren. Terwijl bezoekers zich onderdompelen in de verschillende activiteiten in Gucci Town, worden ze beloond met de GG Gems, de ervaringsvaluta die ze kunnen gebruiken om power-ups te kopen (een object in een videogame dat onmiddellijk bijdraagt ​​aan het leven, pantser, kracht of score van een speler), evenals virtuele Gucci-items.

Elke ruimte binnen Gucci Town zal regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe inhoud in gesprek met het traject van het huis naar de toekomst. Producten en inhoud zijn ontwikkeld met onafhankelijke makers van inhoud uit de Roblox-gemeenschap, zoals Rook Vanguard, Bunnexh en Lirn. Vault dient als ontmoetingsplaats en het voortdurend veranderende aanbod omvat een verzameling vintage Gucci-stukken naast exclusieve capsulecollecties, limited-edition stijlen en andere items van een selectie van merken.

Web3-gebaseerde initiatieven, waaronder NFT's, staan ​​ook op de virtuele planken van het platform als objecten uit verschillende tijdperken met verschillende oorsprong. Op de vraag wat Gucci zo enthousiast maakt over de metaverse, zei Oudinot: Terwijl de metaverse nog steeds wordt gedefinieerd en ondanks de verschillende betekenissen die het concept heeft, zijn we het er allemaal over eens dat het een medium is dat onze online interacties gevarieerder, op maat gemaakt en meeslepend maakt. Inclusiviteit is een belangrijke waarde om dit mogelijk te maken.

In die zin is het gebouwd op een aangrenzende gemeenschap van mode. De functie van mode is altijd in de eerste plaats symbolisch geweest en stelt individuen in staat zichzelf uit te drukken en hun identiteit te projecteren. In een digitale omgeving die gebaseerd is op de gezamenlijke aanwezigheid van gebruikers, is er een bron van kansen voor degenen die onze mentaliteit delen, aangezien esthetiek cruciaal is voor individuen om hun digitale persoonlijkheid te creëren, een weerspiegeling van hun smaak, hun ambities en hun visuele horizon tot ver buiten de beperking van de fysieke wereld.

Bij het bespreken van op wie ze Gucci Town richten, zei Oudinot: “Gucci Town is in de eerste plaats een virtueel plein dat zijn deuren opent voor de hele Roblox-gemeenschap. Het is een plek die zijn bezoekers uitnodigt om een ​​gedeelde virtuele ervaring te hebben die kan worden verkend om inspiratie en entertainment in verschillende vormen te vinden, geschikt voor een gevarieerd publiek. Onze focus ligt voornamelijk op het bouwen van iets zinvols, het versterken van de stemmen van talenten binnen de gemeenschap. Dit stelt ons in staat om het universum van Alessandro Michele op onverwachte manieren te vertalen en elementen toe te voegen aan de multidisciplinaire en inclusieve benadering waar het merk nu bekend om staat.” wootton zei dat Gucci het eerste luxe modemerk is dat een blijvende ervaring op Roblox creëert en het platform gebruikt als zijn meeslepende 3D-sociale kanaal, en een gemeenschap opbouwt en creëert waar het het hele jaar door betrokken kan zijn.

Gucci Town is de vijfde samenwerking van het merk met Roblox. De eerste stap op het platform was het in gebruik nemen van virtuele items aan de community-ontwerpers Rook Vanguard en cSapphire, zei ze. Dan was er de Gucci Garden-ervaring die twee weken open was in mei 2021, en de eerste in zijn soort "Achille Lauro Superstar"-ervaring eerder dit jaar, evenals een samenwerking met de British Fashion Council voor The Fashion Awards. Volgens Wootton komen meer dan 50 miljoen mensen dagelijks samen op Roblox om te socializen, creëren, spelen, leren, avonturen delen en vriendschappen uitbreiden.

Ze merkte op dat een op de vijf van Roblox' dagelijkse actieve gebruikers hun avatar op een willekeurige dag in 2021 heeft bijgewerkt, en zichzelf uitdrukt door lichaamsvormen, maten, een verscheidenheid aan huidtinten, accessoires en kleding. "Deze avatar wordt dan een digitale uitbreiding van de gebruiker en stelt hen in staat om te zijn wie ze willen zijn in de metaverse, op Roblox", zei Wootton. Wootton zei dat ze steeds meer merken zien die permanent aanwezig zijn op Roblox om nieuwe en bestaande doelgroepen aan te trekken. Ze zei dat dat komt omdat ze leren dat mensen in de Roblox-gemeenschap altijd in contact willen komen met hun favoriete merken, artiesten en beroemdheden, niet alleen wanneer ze iets te bieden hebben - vergelijkbaar met andere sociale kanalen.

Afgelopen december werkte Tommy Hilfiger samen met acht door gebruikers gegenereerde inhoudsontwerpers uit de Roblox-community om een ​​Tommy x Roblox Creators-collectie te creëren en te promoten, en Ralph Lauren creëerde een Winter Escape-vakantiethema-ervaring op Roblox met virtuele polowinkels waar gebruikers konden stylen hun avatars en aankopen doen. Nike heeft ook met Roblox samengewerkt om Nikeland te creëren, naar het patroon van het internationale hoofdkantoor.


Alessando Michele lanceert virtueel plein Gucci Town in Roblox