Taobao lanceert Luxe Metaverse Mall voor China's 618 Shopping Festival

Taobao lanceert Luxe Metaverse Mall voor China's 618 Shopping Festival

Ter voorbereiding op het jaarlijkse 618 Shopping Festival van het land, heeft Alibaba's Taobao de hulp aangesteld van een gespecialiseerd metaversaal projectteam om een volledig geoptimaliseerde virtuele luxe winkellocatie te creëren die openstaat voor zijn klanten. Met behulp van hun telefoons kunnen shoppers hun avatars door 3D-winkels leiden en deelnemen aan een aantal interactieve activiteiten.

Het project is volgens het bedrijf een kans om een technische verkenning te ondergaan van de meeslepende winkelscenario's die Web3 te bieden heeft. De e-tailer voegt zich bij verschillende wereldwijde namen die kansen creëren in virtuele e-commerce. Eerder zag de metaverse modemerken zoals Italiaanse luxegroepen Hogan en Dolce & Gabbana en high-end retailer Selfridges platforms zoals The Sandbox en Decentraland gebruiken om hun tijdelijke winkels te hosten. Maar deze aankondiging tilt China's concept van Web3-onroerend goed naar een hoger niveau. Tot op heden is Taobao niet verlegen geweest als het gaat om het bekend maken van zijn naam binnen de metaverse.

Van hun VR Shopping Buy+-programma tot de virtuele avatars van TaoBao Life, dit volledig meeslepende metaverse winkelcentrum is slechts de nieuwste Web3-ontwikkeling. Hiermee is een van de belangrijkste aandachtspunten van Taobao ervoor te zorgen dat aan de driedimensionale winkelbehoeften van consumenten wordt voldaan. Dit wordt bereikt zonder de noodzaak van externe apparaten, zoals VR-headsets. Aanbevolen lezenMetaverse schoonheid met Chinese kenmerken.

Deze aanpak zorgt niet alleen voor maximale toegankelijkheid van gebruikers (alles wat consumenten nodig hebben is een smartphone), maar deze geoptimaliseerde kijk op virtuele detailhandel is een kans om de e-commerce-ervaring van de shopper te benutten en vorm te geven. nog meer ruimte voor lucratieve kansen. Deze lancering komt op een zeer geschikt moment aan. Aangezien de recente lockdown van Shanghai talloze retailbedrijven onvermijdelijk onder druk heeft gezet, wordt Web3 een steeds veelbelovend alternatief voor labels om verkopen te genereren, te reageren op de vraag van de consument en culturele relevantie te behouden terwijl fysieke winkelfronten gesloten blijven. En natuurlijk is dit winkelcentrum een voorbeeld van hoe bedrijven de metaverse kunnen gebruiken op een manier die aansluit bij de strenge beperkingen van het land op cryptocurrency en de handel in digitale activa. Deze aankondiging van een conglomeraat van Alibaba's gestalte in weer een andere metaverse onderneming bewijst dat de Web3 van het vasteland goed en echt is aangekomen.

Terwijl we getuige zijn van de achteruitgang van de fysieke winkelervaring en afnemende winkelfronten, zou het metaverse winkelcentrum van Taobao het begin kunnen markeren van een tweede leven voor warenhuizen: wat betekent dat het ook hier is om te blijven.