Zenith Elite Moonphase Romeo y Julieta Horloge geïnspireerd door sigaren

Zenith, een vooraanstaande naam in de wereld van Zwitserse horloges, heeft opnieuw een fascinerend stuk vakmanschap gepresenteerd met hun Elite Moonphase Romeo y Julieta-editie. Dit uurwerk is een eerbetoon aan de beroemde Cubaanse sigaren en de legendarische liefdesgeschiedenis die de naam draagt van de twee bekendste geliefden uit de literatuur, Romeo en Juliette van William Shakespeare.

De Elite Moonphase Romeo y Julieta van Zenith weerspiegelt de passie en het vakmanschap die zowel in de kunst van horlogemaken als in het creëren van sigaren gevonden kunnen worden. Deze verfijnde samenwerking tussen Zenith en Habanos, S.A., de Cubaanse onderneming die zich richt op de promotie van Cubaanse sigaren over de hele wereld, resulteert in een luxe uurwerk dat de essentie van beide merken belichaamt.

Het design van de Zenith Elite Moonphase Romeo y Julieta benadrukt de diepe rode en blauwe kleurtinten, geïnspireerd door de merkidentiteit van Romeo y Julieta-sigaren. Het tijdloze uurwerk is verkrijgbaar in twee versies: één met een intense blauwe wijzerplaat voor Romeo en een ander met een bordeauxrode wijzerplaat die verwijst naar Julieta. Beide varianten zijn voorzien van zonnestraalmotieven, die een subtiele maar dynamische uitstraling bieden die de schoonheid van de Cubaanse sigaren versterkt.

De Zenith Elite Moonphase Romeo y Julieta wordt aangedreven door het Elite 692 automatisch kaliber, een uurwerkmotor ontworpen en vervaardigd door Zenith zelf. Dit uurwerk is beroemd om zijn betrouwbaarheid en nauwkeurigheid, en beschikt over een gangreserve van minstens 50 uur. Met een dikte van slechts 3,97 mm is het ook een van de dunste uurwerken in zijn soort.

De behuizing van de Elite Moonphase Romeo y Julieta meet 40,5 mm en is gemaakt van ultralicht Titanium Grade 5 of 18k roségoud, afhankelijk van de gekozen versie. Dit garandeert niet alleen duurzaamheid en comfort, maar ook een elegante uitstraling die goed te combineren is bij verschillende gelegenheden.

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van dit uurwerk is de maanfase-indicator op 6 uur. Deze fascinerende complicatie toont een gedetailleerde maan tegen een sterrenhemel, compleet met een twee-tonige maanschijf die de cyclus van de maan nabootst. Zo wordt de hemelse harmonie op het polshorloge vastgelegd, een symbool van de eeuwige liefde tussen Romeo en Julieta.

De horlogebanden van de Elite Moonphase Romeo y Julieta zijn even indrukwekkend als het uurwerk zelf. Uitgevoerd in blauw of bordeauxrood alligatorleer met een rubberen voering, bieden de banden een maximaal draagcomfort en dragen ze bij aan de algehele esthetiek van het horloge. De vouwsluiting, verkrijgbaar in Titanium of 18k roségoud, zorgt voor een veilige en stijlvolle bevestiging om de pols.

Zenith's aandacht voor detail is ook terug te zien in de gelimiteerde oplage van deze uurwerken. Er zijn slechts 145 exemplaren van elke variant geproduceerd, wat verwijst naar het aantal jaren dat verstreken is sinds de oprichting van het Romeo y Julieta-merk in 1875. Deze exclusiviteit maakt de Zenith Elite Moonphase Romeo y Julieta tot een zeer gewild object onder verzamelaars en liefhebbers van fijne uurwerken en sigaren.

De Elite Moonphase Romeo y Julieta is niet alleen een uiting van de romantiek en tragedie die de Romeo y Julieta-sigaren omringen, maar ook een bewijs van Zenith's vermogen om verhalen te vertellen door middel van zijn horloges. Het brengt twee werelden van uitzonderlijke expertise samen en viert de gedeelde waarden van traditie, vakmanschap en passie.

Elke eigenaar van een Zenith Elite Moonphase Romeo y Julieta krijgt niet alleen een prachtig uurwerk, maar ook een stuk cultuur en geschiedenis. Het herinnert aan de rijke tradities van de Cubaanse sigarenindustrie en de iconische liefdesverhaal dat door de eeuwen heen harten heeft veroverd.

In aanvulling op de oorspronkelijke informatie, is het belangrijk om dieper in te gaan op de geschiedenis van het merk Zenith en de invloed van de liefdesgeschiedenis van Romeo en Julieta op hun creaties. Zenith, opgericht in 1865 door Georges Favre-Jacot, heeft een rijke geschiedenis van innovatie en excellentie in uurwerkmakerij. Het bedrijf heeft vele hoogtepunten gekend, waaronder de ontwikkeling van de legendarische El Primero chronograaf, bekend als een van de eerste automatische chronografen ter wereld.

De betrokkenheid van Zenith bij het Romeo y Julieta-verhaal is niet zomaar een marketingstrategie; het weerspiegelt een diepere verbinding met verhalen van passie en tijdloosheid. Het verhaal van Romeo en Juliette is een metafoor geworden voor liefde die alle hindernissen overstijgt – een thema dat resoneren moet met kopers die zoeken naar een uurwerk dat meer is dan alleen een tijdwaarnemer, maar ook een erfstuk met een verhaal.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...