Zeldzame Blauwe Royal 17-Karaats diamant voor de eerste keer in vijftig jaar te koop

In de wereld van luxe en verfijning, waar schitterende edelstenen en sieraden de boventoon voeren, kondigt zich een zeldzame en adembenemende gelegenheid aan. Voor het eerst in vijftig jaren wordt een steen van ongeëvenaarde pracht en waarde aangeboden aan de markt: de Blue Royal, een zeldzame 17-karaats diamant, staat te koop. Volgens internationale veilingmeesters bij Christie'svertegenwoordigt deze indrukwekkende edelsteen, geschat op een verbazingwekkende 50 miljoen dollar, een van de meest opmerkelijke juwelen die ooit de veilingzaal hebben gehaald.

Deze uitzonderlijke diamant draagt de naam Blue Royal en is vermaard om zijn intense blauwe kleur. Het type blauwe diamant waartoe de Blue Royal behoort, vormt slechts een klein deel van de totale wereldproductie van diamanten en is daarmee uiterst zeldzaam. Ze worden overwegend gevonden in de diepten van de Cullinan-mijn in Zuid-Afrika, een mijn die beroemd is als de bron voor deze specifieke soort kostbare edelstenen.

Niet alleen de zeldzaamheid van de Blue Royal maakt deze steen zo bijzonder. Met zijn indrukwekkende gewicht van 17 karaat is hij vele malen groter dan de gemiddelde diamant die gedolven wordt voor commerciële doeleinden, waarvan de meeste niet meer wegen dan één karaat. Dit grootse formaat draagt aanzienlijk bij aan de waarde en het unieke karakter van de Blue Royal.

De reis van deze diamant door de tijd is fascinerend, met verschillende eigenaren die de steen koesterden sinds het opduiken uit de aarde. De laatste keer dat de Blue Royal verkocht werd was in de vroege jaren 70 aan een anonieme privéverzamelaar. Sindsdien heeft de diamant zich ver weg van het publieke oog bevonden, zorgvuldig bewaard binnen de persoonlijke collectie van de verzamelaar, ver van de schitterende vitrines en fonkelende lichtjes van juwelierszaken.

Nu, na vijftig jaar afwezigheid op de openbare markt, zal deze diamant zijn glorieuze terugkeer maken en de aandacht trekken van liefhebbers en verzamelaars uit alle hoeken van de wereld. Christie s, een naam synoniem met prestigieuze veilingen, zal de Blue Royal in de schijnwerpers zetten tijdens hun Magnificent Jewels-evenement in Genève. Het is met spanning dat de experts en bewonderaars wachten op wat gegarandeerd een historische verkoop zal worden, te meer omdat de verwachtingen suggereren dat de steen meer dan 50 miljoen dollar zal opleveren.

Dergelijke verkoop biedt een kans die maar zelden voorkomt, een mogelijkheid voor verzamelaars en liefhebbers om eigenaar te worden van een stuk geschiedenis. Blauwe diamanten van deze omvang en kwaliteit verschijnen immers niet iedere dag op de markt. Kenners erkennen dat het om een waardevolle investering gaat, zowel financieel als cultureel.

Maar de Blue Royal is niet het enige pronkstuk dat verwacht wordt tijdens de veiling. Andere schatten die naar verwachting de harten van de aanwezigen sneller zullen doen slaan, zijn onder andere een vorstelijke kroon van Cartier, ingezet met glinsterende diamanten en robijnen, een smaragden ring van Bulgari, en tal van andere sieraden die de definitie van luxe belichamen.

Christie'sveilinghuis, een instituut met een reputatie van exclusiviteit en klasse, heeft doorheen de jaren heen al meermaals uitzonderlijke en kostbare juwelen en edelstenen gepresenteerd aan het mondaine publiek. Maar de aanstaande verkoop van de Blue Royal markeert een bijzondere gelegenheid, zelfs voor hun hoge standaarden.

Dus met de naderende veiling in Genève wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het legendarische verhaal van de Blue Royal. Deze diamant, die eens een verborgen schat was, verborgen in de diepte van een verzameling, zal nu een nieuw leven beginnen, terwijl verzamelaars en liefhebbers van over de hele wereld de kans krijgen om getuige te zijn van deze sprankelende manifestatie van schoonheid en luxe. Het belooft een evenement te worden dat nog lang in de annalen van de juwelengeschiedenis zal nazinderen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...