Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Wat is de volgende stap voor Bottega Veneta?

Wat is de volgende stap voor Bottega Veneta?
Bottega Veneta vestigde een nieuwe kleurcode genaamd "parkiet" - een limoengroen dat al snel bijna net zo herkenbaar werd als Tiffany's kenmerkende blauw tijdens Lee's ambtstermijn.

Een onafhankelijke Instagram-account genaamd @newbottega, die bijna 900.000 volgers bereikte, begon het merk op Instagram te presenteren, maar Bottega vond geen interactie met zijn klanten of met de inhoud van haar posts.

Het merk kreeg nooit veel grip met zijn modellijn, omdat veel klanten de kleding ondraagbaar vonden.

Bottega Veneta en Daniel Lee verrasten de modewereld toen ze een "gezamenlijk besluit aankondigden om hun samenwerking te beëindigen".

Lee haalde veel krantenkoppen in de drie jaar sinds het werd benoemd door het Italiaanse luxemerk als creatief directeur in 2018.

Hij speelde een belangrijke rol bij Bottega Veneta en zijn iconische intrecciato-patroon van verweven leer, een nieuwe richting door over te stappen van de "stealth" luxe benadering van zijn voorganger, Thomas Maier, naar een fashion-forward en zwaar gehypte strategie.

Bijgevolg, het merk werd door velen beschouwd als het "meest luxueuze merk ter wereld" en gedragen door "degenen die het wisten" creëerde FOMO bij elke collectie, trok rappers en beroemdheden aan, en had zelfs een nieuwe kleurcode vastgesteld genaamd "parkiet" - een limoengroen dat al snel bijna net zo herkenbaar werd als die van Tiffany.

Onder Lee veranderde het merk met de meest stealth luxe-aanpak in een van de bekendste en meest spraakmakende merken in zijn competitieve set. En de aanpak wierp financieel zijn vruchten af, met een groei van 8,9 procent in het derde kwartaal van 2021 die voortbouwde op een sterke versnelling sinds Lee het roer overnam.

Echter niet alles wat het merk deed was echter een homerun. Onlangs is het merk van sociale media afgestapt. Niet op Instagram en andere kritieke sociale mediaplatforms zijn, kan exclusiviteit aangeven, een zet die door sommigen werd gevierd. Maar het stelt anderen ook in staat om het verhaal van het merk over te nemen, wat altijd gevaarlijk is.

Het is daarom niet verrassend dat een onafhankelijke Instagram-account genaamd @newbottega, die bijna 900.000 volgers bereikte, het merk begon te branden.
Wat is de volgende stap voor Bottega Veneta?
Wat is de volgende stap voor Bottega Veneta?