Moncler vermeld als een van's werelds meest duurzame merken

Moncler vermeld als een van's werelds meest duurzame merken
Moncler is voor het derde jaar op rij onthuld als een van's werelds meest duurzame merken, volgens de S&P Global Corporate Sustainability Assessment 2021.

Het Italiaanse luxelabel, dat de hoogste score behaalde uit de textiel-, kleding- en luxegoederenindustrie, rapporteert elk jaar over de duurzaamheidsprestaties en doelstellingen en presenteerde zelfs zijn nieuwe strategische duurzaamheidsplan 'Moncler Born To Protect' project in 2020.

"Als ik terugkijk en denk aan ieders betrokkenheid bij Moncler, geloof ik dat we in deze jaren veel hebben gedaan om duurzaamheid in ons bedrijfsmodel te integreren", zegt Remo Ruffini, CEO van Moncler.

"Als ik vooruitkijk op de dringende sociale en milieu-uitdagingen, realiseer ik me dat we ons moeten voorbereiden. Jonge generaties zijn gedesillusioneerd en blijven ons eraan herinneren dat de tijd van woorden nu voorbij is en dat er alleen ruimte over is voor actie".

Beoordeeld door S&P Global in overeenstemming met de Dow Jones Sustainability Index, is een gouden standaard voor bedrijfsduurzaamheid op wereldwijd niveau en een vertrouwde referentiestandaard voor beleggers.