Moncler is het toonaangevend duurzaam luxemerk voor het derde jaar op rij

Moncler, het Italiaanse luxemerk, is voor het derde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot een van de meest duurzame merken ter wereld, volgens de S&P Global Corporate Sustainability Assessment 2021. In de textiel-, kleding- en luxegoederenindustrie behaalde Moncler de hoogste score. Het bedrijf rapporteert jaarlijks over haar duurzaamheidsprestaties en doelstellingen en lanceerde in 2020 haar nieuwe strategische duurzaamheidsplan 'Moncler Born To Protect'.

Remo Ruffini, CEO van Moncler, benadrukt de voortdurende inzet van het bedrijf voor duurzaamheid: "We hebben de afgelopen jaren veel gedaan om duurzaamheid in ons bedrijfsmodel te integreren. Met het oog op de dringende sociale en milieu-uitdagingen is het belangrijk dat we ons voorbereiden. Jonge generaties zijn gedesillusioneerd en herinneren ons er voortdurend aan dat de tijd van woorden voorbij is en dat er nu alleen nog ruimte is voor actie."

De beoordeling door S&P Global is in lijn met de Dow Jones Sustainability Index, een wereldwijde gouden standaard voor bedrijfsduurzaamheid en een vertrouwde referentie voor beleggers. Moncler's voortdurende inzet voor duurzaamheid en milieuvriendelijke initiatieven weerspiegelt hun ambitie om een positieve impact te hebben op de samenleving en de planeet, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de verwachtingen van hun klanten en investeerders.

Met het 'Moncler Born To Protect'-project zet Moncler vijf belangrijke pijlers centraal in haar duurzaamheidsstrategie:

 • Klimaatverandering aanpakken: Moncler streeft ernaar de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en gebruikt hernieuwbare energiebronnen voor haar activiteiten. Ze zijn van plan om tegen 2023 koolstofneutraliteit te bereiken in hun eigen activiteiten en tegen 2030 in hun volledige toeleveringsketen.

 • Circulaire economie bevorderen: Moncler streeft ernaar om producten en verpakkingen te ontwerpen met hergebruik, recycling en upcycling in gedachten. Ze implementeren ook programma's om afval te verminderen en de levensduur van hun producten te verlengen.

 • Duurzame toeleveringsketens garanderen: Moncler werkt nauw samen met haar leveranciers om verantwoorde en duurzame productie te waarborgen, met inachtneming van ethische en sociale normen.

 • Biodiversiteit beschermen: Moncler neemt initiatieven om de impact van hun activiteiten op de biodiversiteit te minimaliseren en te compenseren, zoals het gebruik van gecertificeerde materialen en het ondersteunen van programma's voor natuurbehoud.

 • Sociale verantwoordelijkheid bevorderen: Moncler zet zich in voor het welzijn van haar werknemers en de gemeenschappen waarin ze actief zijn. Ze investeren in opleiding en ontwikkeling van hun personeel en ondersteunen sociale projecten en liefdadigheidsorganisaties.

De voortdurende erkenning van Moncler als een toonaangevend duurzaam merk onderstreept het belang van bedrijfsverantwoordelijkheid in de huidige wereld. Moncler's inzet voor duurzaamheid en innovatie blijft een inspiratiebron voor andere bedrijven in de mode-industrie en daarbuiten, en dient als voorbeeld voor hoe bedrijven kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor zowel mens als milieu.

Naast de vijf pijlers van het 'Moncler Born To Protect'-project, heeft Moncler ook een reeks initiatieven en samenwerkingsverbanden opgezet om duurzaamheid in hun merk te bevorderen en anderen te inspireren:

 • Duurzame productinnovatie: Moncler werkt voortdurend aan het ontwikkelen van nieuwe materialen en technologieën om hun producten milieuvriendelijker te maken. Zo hebben ze onlangs een jassencollectie gelanceerd met gerecycled polyester en een innovatieve, waterbesparende kleurtechniek.

 • Transparantie in de toeleveringsketen: Moncler zet zich in voor volledige transparantie in hun toeleveringsketen en werkt samen met onafhankelijke organisaties om de duurzaamheid van hun materialen en productieprocessen te controleren.

 • Samenwerkingen voor duurzaamheid: Moncler werkt samen met andere toonaangevende merken en organisaties om de mode-industrie duurzamer te maken. Zo zijn ze lid van de Sustainable Apparel Coalition en werken ze samen met het Fashion Pact, een wereldwijd initiatief om de impact van de mode-industrie op het milieu te verminderen.

 • Maatschappelijke betrokkenheid: Moncler ondersteunt verschillende liefdadigheidsinstellingen en sociale projecten die zich richten op onderwijs, gezondheidszorg en sociale inclusie. Ze werken ook samen met lokale gemeenschappen en non-profitorganisaties om sociale en ecologische veranderingen te stimuleren.

 • Bewustwording vergroten: Moncler zet zich in om zowel intern als extern bewustzijn te creëren over duurzaamheid en milieu-uitdagingen. Ze organiseren evenementen en workshops om hun medewerkers en partners te informeren over duurzame praktijken en het belang van verantwoord ondernemen.

 • Circulaire economie: Moncler is vastbesloten om de circulaire economie in de mode-industrie te bevorderen door het verminderen van afval, het hergebruiken van materialen en het verlengen van de levensduur van hun producten. Ze bieden bijvoorbeeld reparatie- en onderhoudsdiensten aan klanten aan om de levensduur van hun kledingstukken te verlengen en werken aan initiatieven om hun productieafval te verminderen en te recyclen.

 • Energie-efficiëntie en emissiereductie: Moncler zet zich in voor het verlagen van hun energieverbruik en het verminderen van hun CO2-uitstoot. Ze investeren in energiezuinige technologieën en hernieuwbare energiebronnen voor hun productie- en kantoorfaciliteiten en streven naar een koolstofneutrale status in de nabije toekomst.

 • Door al deze initiatieven en inspanningen blijft Moncler een leider op het gebied van duurzaamheid in de mode-industrie en zet het bedrijf zich in om een positieve verandering teweeg te brengen voor de planeet en de mensen die erop leven.

 • Duurzame verpakking: Moncler is zich bewust van de milieu-impact van verpakkingen en werkt aan het ontwikkelen en implementeren van duurzame verpakkingsoplossingen. Ze gebruiken gerecyclede materialen in hun verpakkingen en streven ernaar om het gebruik van plastic en andere milieubelastende materialen te minimaliseren.

 • Verantwoorde inkoop: Moncler zet zich in voor verantwoorde inkoop van grondstoffen en materialen en werkt nauw samen met hun leveranciers om ervoor te zorgen dat alle materialen op een ethische en duurzame manier worden geproduceerd. Ze zijn bijvoorbeeld lid van de Responsible Down Standard (RDS), die garandeert dat het dons in hun producten afkomstig is van dieren die op een humane manier zijn behandeld.

 • Werknemerswelzijn en gelijkheid: Moncler hecht veel waarde aan het welzijn en de professionele ontwikkeling van hun werknemers en zet zich in voor diversiteit, gelijkheid en inclusie op de werkplek. Ze bieden opleidings- en groeimogelijkheden voor hun medewerkers en zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving.

Door deze initiatieven en samenwerkingsverbanden blijft Moncler een belangrijke speler in de duurzaamheidsbeweging binnen de mode-industrie. Ze zetten zich in om niet alleen hun eigen impact op het milieu te minimaliseren, maar ook om een inspiratiebron te zijn voor andere bedrijven en consumenten om duurzame keuzes te maken.

Over Moncler

Moncler is een wereldwijd bekend Italiaans luxe modebedrijf dat zich specialiseert in hoogwaardige bovenkleding, voornamelijk donsjassen. Het merk is opgericht in 1952 door René Ramillon en André Vincent in de Franse stad Monestier-de-Clermont, waar de merknaam Moncler een afkorting van is. Oorspronkelijk was Moncler gericht op het produceren van bergbeklimmingsuitrusting en slaapzakken, maar al snel werd de focus verlegd naar het maken van innovatieve, stijlvolle en warme jassen voor zowel alpine avonturen als dagelijks gebruik.

Gedurende de jaren heeft Moncler een iconische status verworven in de modewereld, en de jassen zijn geliefd bij beroemdheden, atleten en modebewuste consumenten. Hun kenmerkende donsjassen zijn herkenbaar aan het gestikte ontwerp en het kenmerkende logo met de haan en de bergtoppen. Naast jassen biedt Moncler ook een breed scala aan kleding, schoenen en accessoires voor zowel mannen als vrouwen.

Moncler staat niet alleen bekend om zijn stijlvolle en hoogwaardige producten, maar ook om zijn inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf heeft diverse initiatieven opgezet om hun milieu-impact te verminderen, hun toeleveringsketen te verduurzamen en te investeren in sociale en milieu-initiatieven. Moncler's 'Born to Protect' strategie weerspiegelt hun toewijding aan het bouwen van een duurzamere toekomst voor de mode-industrie.

Onder leiding van CEO Remo Ruffini, heeft Moncler zijn wereldwijde aanwezigheid uitgebreid, met boetieks in de meest prestigieuze winkelstraten en warenhuizen over de hele wereld. Het merk blijft innoveren en samenwerken met toonaangevende ontwerpers en kunstenaars, en behoudt zo zijn positie als een toonaangevend merk in de luxe mode-industrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...